Terug
Gepubliceerd op 20/11/2020

2020_MV_00457 - Mondelinge vraag van raadslid Bert Misplon: Welzijn studenten en stedelijke initiatieven hiervoor.

vragenuurtje
ma 23/11/2020 - 18:00 Digitale zitting
2020_MV_00457 - Mondelinge vraag van raadslid Bert Misplon: Welzijn studenten en stedelijke initiatieven hiervoor. 2020_MV_00457 - Mondelinge vraag van raadslid Bert Misplon: Welzijn studenten en stedelijke initiatieven hiervoor.

Motivering

Toelichting/Motivering/Aanleiding

Voor niemand is het gemakkelijk in deze coronatijden maar enkele groepen worden toch extra geraakt. Zo hebben heel veel studenten het momenteel heel erg moeilijk. Op het moment in je leven dat je alles mag en kan ontdekken, zit je opgesloten in je kot voor je scherm de les te volgen. Er zijn meerdere eerstejaarsstudenten die nog nooit een live les hebben gehad en zo ook geen medestudenten konden leren kennen. Studenten die alleen op hun kot zitten en een hele lange blokperiode, want zo voelt het aan, beleven.

Ik vernam van een studentenpsychologe dat hun agenda helemaal vol zit en er dagelijks dringende vragen binnenkomen. Doorverwijzen is ook moeilijk omdat het ook bij andere instanties heel druk is.

Het is belangrijk dat er een perspectief geboden wordt op welke zaken er binnen aanzienbare tijd terug zouden kunnen doorgaan. Na de eventuele versoepeling in december begint de echte blok voor studenten en zitten zij terug binnen tot eind januari. Hun lockdown duurt enorm lang en ik hoop mevrouw de schepen dat u hier net als ik bezorgd over bent en kijkt wat de stad eventueel kan doen.

Indiener(s)

Bert Misplon

Gericht aan

Elke Decruynaere

Tijdstip van indienen

do 19/11/2020 - 15:01

Toelichting

Welke zaken worden ondernomen om studenten door deze crisis te helpen?

Wordt er extra psychologische begeleiding voorzien?

Kan er bijvoorbeeld een buddysysteem opgezet worden waarbij een meer ervaren student eerstejaarsstudenten tips en tricks kan meegeven?