Terug
Gepubliceerd op 10/06/2021

2021_MV_00374 - Mondelinge vraag van raadslid Johan Deckmyn: Problemen op de Blaarmeersen

commissie algemene zaken, financiën en burgerzaken (AFB)
ma 14/06/2021 - 19:00 Digitale zitting
2021_MV_00374 - Mondelinge vraag van raadslid Johan Deckmyn: Problemen op de Blaarmeersen 2021_MV_00374 - Mondelinge vraag van raadslid Johan Deckmyn: Problemen op de Blaarmeersen

Motivering

Toelichting/Motivering/Aanleiding

Ondanks  de vele aangekondigde maatregelen en garanties van het stadsbestuur blijken er opnieuw problemen te zijn geweest op de Gentse Blaarmeersen. In de late namiddag van woensdag 9 juni blijkt er opnieuw een stevige vechtpartij te zijn uitgebroken. Er wordt bericht dat minstens één persoon een messteek in de zij heeft gekregen en dat de politie het ganse domein diende te ontruimen.

Het Vlaams Belang heeft al ontelbare keren deze problematiek aangekaart, met aansluitend telkens opnieuw de belofte van de burgemeester dat deze zaken kordaat zouden aangepakt worden. Meermaals beloofde de burgemeester dat hij, in overleg met de Brusselse burgemeesters, de problematiek van overlast van Brusselse “jongeren” aan de Blaarmeersen zou aanpakken. Uiteindelijk blijken dit steeds loze beloftes geweest te zijn.

Het was woensdag pas de eerste dag waarop er opnieuw officieel gezwommen mocht worden onder de bescherming van toezichthouders. Blijkbaar was het druk maar rustig, tot in de late namiddag. Toen brak er een massale vechtpartij uit. Opnieuw ongeregeldheden dus met als gevolg dat twee personen met respectievelijk  een messteek en  een hersenschudding naar het ziekenhuis moesten.

Het Vlaams Belang heeft de afgelopen jaren steeds weer de verschillende vechtpartijen op de Blaarmeersen waarbij Brusselse jongeren betrokken waren, aangekaart. Nu gaat het echt te ver. Er moet nu maar eens concreet worden opgetreden. De beloofde maatregelen werden niet nagekomen door dit stadsbestuur en werpen dus geen vruchten af.

Het stadsbestuur belooft nu opnieuw extra maatregelen. Onze initiële vraag blijft dus overeind.

Indiener(s)

Johan Deckmyn

Gericht aan

Mathias De Clercq

Tijdstip van indienen

wo 09/06/2021 - 20:26

Toelichting

Op welke manier wil dit stadsbestuur nu eindelijk komaf maken met de problemen die veroorzaakt worden door de Brusselse hangjongeren op de Blaarmeersen?