Terug
Gepubliceerd op 17/09/2021

2021_MV_00446 - Mondelinge vraag van raadslid Sonja Welvaert: Muizenplaag Ledeberg

commissie milieu, personeel en FM (MPF)
di 21/09/2021 - 19:00 Gemeenteraadszaal
2021_MV_00446 - Mondelinge vraag van raadslid Sonja Welvaert: Muizenplaag Ledeberg 2021_MV_00446 - Mondelinge vraag van raadslid Sonja Welvaert: Muizenplaag Ledeberg

Motivering

Toelichting/Motivering/Aanleiding

In Ledeberg worden verschillende bewoners al enkele maanden geplaagd door muizen in hun woning. In minstens 25 huizen zou er al ongewenst bezoek geweest zijn van muizen. Bewoners hadden contact opgenomen met Farys over het probleem, maar werden doorgestuurd naar De Lijn. Volgens Farys zouden de muizen het gevolg zijn van werken aan de tramlijnen. Er is nog steeds geen duidelijkheid over wie verantwoordelijk is voor deze plaag.

Tijdens het vragenuurtje van 21 juni 2021 werd dit probleem reeds aangekaart.
Toen werd er gezegd dat het muizenprobleem om een aantal redenen "waarschijnlijk niet gelinkt is aan de wegeniswerken. De oorzaak moet dus elders gezocht worden. Mogelijks zijn 2 leegstaande panden in de buurt de oorzaak. De plaagdierbestrijders van Stad Gent onderzoeken dit momenteel verder en staan in afwachting omwonenden bij met advies. Indien nodig zullen er verdere stappen gezet worden samen met de dienst Toezicht.".

Ondertussen vroegen buurtbewoners offertes op bij verschillende bestrijdingsbedrijven om dit probleem collectief aan te pakken. De kost zou neerkomen op € 4.200 voor een intensieve behandeling van een 40-tal huizen.

Indiener(s)

Sonja Welvaert

Gericht aan

Tine Heyse

Tijdstip van indienen

do 16/09/2021 - 15:08

Toelichting

Is de oorzaak van de muizenplaag in Ledeberg reeds gekend?

Wat waren de resultaten van het onderzoek dat werd uitgevoerd door de ongediertebestrijders?

Zullen er nog verdere stappen worden ondernomen bij de muizenplaag in Ledeberg?

Is de stad bereid om een collectieve bestrijding te financieren?