Terug
Gepubliceerd op 02/12/2021

2021_MV_00606 - Mondelinge vraag van raadslid Jef Van Pee: Beroep op klusjesdienst door senioren

commissie onderwijs, welzijn en participatie (OWP)
wo 08/12/2021 - 19:00 Digitale zitting
2021_MV_00606 - Mondelinge vraag van raadslid Jef Van Pee: Beroep op klusjesdienst door senioren 2021_MV_00606 - Mondelinge vraag van raadslid Jef Van Pee: Beroep op klusjesdienst door senioren

Motivering

Toelichting/Motivering/Aanleiding

Geachte schepen

Mensen in armoede kunnen een beroep doen op het OCMW om bepaalde klusjes te laten uitvoeren.

Graag zou ik een nieuw soort klusje onder de aandacht willen brengen. Via onze stadsdiensten kunnen senioren een vergunning aanvragen om verkeersborden te zetten, wanneer ze verhuizen, of wanneer bijvoorbeeld een levering van meubelen verwacht wordt.

Vaak is dat een serieuze kost, en moet er ook betaald worden om deze verkeersborden te huren. De prijs ligt ergens tussen de 60 à 80 euro.

Maar wanneer deze mensen niet over een auto beschikken, dan moeten die borden geleverd en opgehaald worden, wat een extra kost van zo’n 150 euro is. En dat bovenop al die onverwachte kosten.

Mijn vraag is daarom:

Indiener(s)

Jef Van Pee

Gericht aan

Rudy Coddens

Tijdstip van indienen

wo 01/12/2021 - 08:54

Toelichting

  • Kan, voor dit specifiek probleem, en voor senioren met een beperkt inkomen, de klusjesdienst ingeschakeld worden om verkeersborden af te halen en terug te brengen? (de kost voor de huur van de borden blijft uiteraard voor de betrokken senior, maar de kost van de levering en de ophaling valt weg)
  • Is er, in de toekomst, eventueel een mooi projectje mogelijk om via een elektrisch bestelwagentje, opnieuw voor deze categorie senioren, borden te leveren en terug te brengen vanuit onze eigen magazijnen aan de Proeftuinstraat?