Terug
Gepubliceerd op 12/05/2022

2022_MV_00322 - Mondelinge vraag van raadslid Anneleen Van Bossuyt: Strijd tegen de drugshandel in de Gentse haven

commissie algemene zaken, financiƫn en burgerzaken (AFB)
ma 16/05/2022 - 19:00 Hybride vergadering
2022_MV_00322 - Mondelinge vraag van raadslid Anneleen Van Bossuyt: Strijd tegen de drugshandel in de Gentse haven 2022_MV_00322 - Mondelinge vraag van raadslid Anneleen Van Bossuyt: Strijd tegen de drugshandel in de Gentse haven

Motivering

Toelichting/Motivering/Aanleiding

/

Indiener(s)

Anneleen Van Bossuyt

Gericht aan

Mathias De Clercq

Tijdstip van indienen

wo 11/05/2022 - 14:53

Toelichting

Op 9 mei konden we in de krant lezen dat de strijd tegen drugshandel in de Gentse haven wordt opgevoerd. De federale gerechtelijke politie van Oost-Vlaanderen rolt een aantal maatregelen uit zoals een anoniem tipsysteem voor havenarbeiders, een betere screening van havenarbeiders, een cameraschild rond de haven en mogelijks zelfs dronebewaking. Ik ben alvast heel blij om dit te horen aangezien ik reeds vaker vragen stelde over de maatregelen die genomen worden in de haven in de strijd tegen de drugshandel en de daarmee gepaard gaande criminaliteit. In maart jl nog naar aanleiding van de Nederlandse investeringen.

Graag had ik volgende vragen gesteld:

  • Het gaat om maatregelen uitgerold door de federale gerechtelijke politie. Hoe verloopt de samenwerking tussen hen en onze lokale flikken omtrent de beveiliging van de haven?
  • Zal onze lokale politie een rol spelen in de nieuwe maatregelen of eventueel nog extra flankerende maatregelen nemen?