Terug burgemeester

Mon 11/04/2022 - 11:00 bureau burgemeester

Agendapunten

Departement Stedelijke Ontwikkeling

Dienst Toezicht Wonen, Bouwen en Milieu- afdeling Woontoezicht

Dienst Toezicht Wonen, Bouwen en Milieu - cel burgemeesterbesluiten

Departement Cultuur, Sport en Vrije Tijd

Dienst Feesten en Ambulante Handel

Politie - Directie Operaties

Dienst Openbare Orde en Beheer - Cel Evenementenbeheer

 • Betreft een minivoetbaltornooi voor studenten gevolgd door een fuif met DJ, eet- en drankgelegenheid welke doorgaat op het recreatiedomein de Blaarmeersen gelegen Strandlaan 12 te Gent. Het voetbaltornooi zal doorgaan op de voetbalterreinen C, D en E en loopt van 08u30 tot 17u. Op het einde van parking Oost zal een site voor randanimatie voorzien worden welke door herras hekkens wordt afgesloten. Binnen deze site wordt een podium met DJ-booth, een BBQ, 2 foodtrucks, 2 drankstanden (2 tapwagens), een EHBO-post en een onthaal met tombola voorzien. Aan de buitenzijde van deze site wordt tevens sanitair voorzien.

  Er zal bier en wijn geschonken worden. De BBQ is voorzien vanaf 18u.

  Er is een hulppost voorzien door eigen hulpverleners.

  Er zal sfeerbeheer voorzien worden.

  Er zal elektronisch versterkte muziek gespeeld worden. Er werd een geluidsafwijking aangevraagd. De muziek zal om 22u00 stopgezet worden.

  Er worden over de volledige dag 500 deelnemers en 1500 bezoekers verwacht. Er worden 52 ploegen verwacht met 6 tot 10 spelers per ploeg.
 • Betreft een mini-festival voor bewoners en buurtbewoners van Home Boudewijn welke doorgaat op het terrein van de home gelegen Harelbekestraat 70 te Gent. De home maakt deel uit van huisvesting binnen de UGent.
  Er worden live optredens, kinderanimatie en eet- en drankgelegenheid voorzien.

  Aan de achterzijde van Home Boudewijn zullen een podium, een bar, een eetstand en een springkasteel opgesteld worden. De zone waar het evenement doorgaat, zal afgebakend worden waarbij de ingang voorzien wordt aan de linker zijde van het gebouw.

  Er zal elektronisch versterkte muziek gespeeld worden. Er werd geen geluidsafwijking aangevraagd.

  Er zal security voorzien worden (permanentie van UGent).

  Er zal bier en wijn geserveerd worden.

  Er worden 300 bezoekers verwacht.
 • Bij het einde van de avonddienst (Orthodoxe Eredienst) van Goede Vrijdag (22/04/2022) en bij het begin van de avonddienst Paaszaterdag ( 23/04/2022) vindt een processie plaats rond de kerk gelegen Sophie van Akenstraat 56 te Gent. Er worden vrijdag 50 deelnemers en zaterdag 300 deelnemers verwacht voor de processie.

  Volgend traject wordt afgelegd:
  Op 22/04/2020 van 21u15 tot 21u45:
  Traject processie rond de kerk: Sophie van Akenstraat > Mathias Gesweinstraat > Hippoliet Lammenstraat > Jan Verspreyenstraat > Sophie van Akenstraat

  Op 23/04/2020 van 21u30 tot 22u30:
  Traject processie rond de kerk: Sophie van Akenstraat > Mathias Gesweinstraat > Hippoliet Lammenstraat > Jan Verspreyenstraat > Sophie van Akenstraat
  Na de avonddienst vertoeven nog honderd mensen buiten de kerk op straat tot ongeveer 01u00.

  Er wordt politiebegeleiding voorzien. Op 23/04/2020 wordt de Sophie Van Akenstraat deels verkeersvrij gemaakt.


Publicaties

Besluitenlijst