Terug burgemeester

ma 23/05/2022 - 11:00 bureau burgemeester

Agendapunten

Departement Stedelijke Ontwikkeling

Dienst Toezicht Wonen, Bouwen en Milieu- afdeling Woontoezicht

Dienst Toezicht Wonen, Bouwen en Milieu - cel burgemeesterbesluiten

Departement Welzijn en Samenleving

Lokaal sociaal beleid

Departement Cultuur, Sport en Vrije Tijd

Dienst Feesten en Ambulante Handel

Politie - Directie Operaties

Dienst Openbare Orde en Beheer - Cel Evenementenbeheer

 • De vijfde Kevin De Bruyne-cup is een internationaal jeugdvoetbaltornooi U15 met als deelnemende ploegen: RSC Anderlecht, FC Barcelona, Club Brugge KV, Chelsea FC, KAA Gent, KRC Genk, Manchester City, Paris Saint-Germain, Ajax, LOSC Lille, Real Madrid en Borussia Dortmund.
  Het tornooi vindt plaats op de terreinen van KVE Drongen gelegen Sint-Gerolfstraat te Gent. De Finse looppiste zal ook deels gebruik worden en is tijdens het tornooi niet toegankelijk.

  De editie 2022 van de KDB-cup is een jubileumeditie en daarom wordt op vrijdag 27 mei 2022 een extra activiteit georganiseerd. Van 15u00 tot 22u00 (deuren 14u00) vinden een BV-tornooi (15u00 tot 19u00), een wedstrijd tussen de PU15 KVE Drongen en de U14 KAA Gent (19u00) en een open air party (18u00 tot 22u00) plaats. Tickets voor het event op 27 mei 2022 kunnen enkel online worden gekocht. Er zullen met andere woorden geen tickets aan de kassa’s worden verkocht. De toegangsprijs bedraagt 5 euro en de opbrengst gaat integraal naar de vzw Akibu, een initiatief van de ouders van Aster Nzeyimana. De organisatie van de open air party is in handen van Fast Forward. Voor de activiteiten op 27 mei 2022 zijn maximaal 1500 bezoekers toegelaten.

  Het tornooi zelf vindt dan plaats in het weekend van 28 en 29 mei 2022. Het terrein is toegankelijk van 6u tot 24u voor medewerkers en vanaf 8u30 (op zaterdag) /8u (op zondag) tot 23u30 voor bezoekers. Voor, tijdens en na de wedstrijden kunnen de bezoekers genieten van de op het terrein aanwezige kinderanimatie, food & drink-stands, VIP, exhibitiewedstrijden jeugdteams van KVE Drongen, G-voetbal,... Vermelde food & drink-stands sluiten in principe telkens om 22u00 zodat de nog aanwezige bezoekers het terrein daadwerkelijk en uiterlijk om 23u30 kunnen verlaten.

  Op het terrein zullen 4 foodtrucks, een tapwagen, 7 frigowagens, een star shade tent, 2 pagode tenten, een tent van sponsor CERA, een tent van sponsor VEO, BBQ en meerdere springkastelen (funzone) worden opgesteld. Tijdens de slotceremonie wordt gewerkt met koud vuurwerk.

  Er is security voorzien door R&T security, dit met 5 personeelsleden. Ook tijdens de opbouw en in de nacht is er door hen security voorzien. Verder zijn er 16 stewards voorzien en zal Fast Forward op de fuif ook 6 personen voor sfeerbeheer voorzien.

  Er zal een hulppost aanwezig zijn van het Vlaamse Kruis (6 hulpverleners).

  Er werd een geluidsafwijking aangevraagd voor de Open air party.

  Verwacht aantal bezoekers: 7500 verspreid over de 2 dagen

  De spelers van de deelnemende ploegen worden met de bussen vanaf hun verblijfplaats naar de site gebracht. De dropzone is voorzien op parking 1 (openbare parking aan het terrein van KVE Drongen).
  De spelersbussen gaan vervolgens naar de parking van Nuscience Offices in de Baarleveldestraat. Ook eventuele supportersbussen zullen, nadat de passagiers werden afgezet, in voorkomend geval afgeleid worden naar deze parking.
  Parking 1 zal tevens gebruikt worden voor ambulance Vlaams Kruis, 18 plaatsen voor personen met een beperking, fietsenstalling voor 500 fietsen en overige plaatsen voor pers en genodigden.

  Voor de bezoekers is parking 2 voorzien (grasveld naast de terreinen van KVE Drongen, overzijde van de Keiskantstraat) voor 1045 plaatsen. Leden van een lokale jeugdbeweging zorgen voor de parkeerbegeleiding en er wordt eveneens toegezien op het veilig af- en aanrijden. Er wordt een tijdelijke voetgangersbrug gebouwd boven de Keiskantstraat zodat er een directe verbinding is tussen de parking en de ingang.

Publicaties

Besluitenlijst