Terug burgemeester

Thu 09/06/2022 - 11:00 bureau burgemeester

Agendapunten

Departement Cultuur, Sport en Vrije Tijd

Dienst Feesten en Ambulante Handel

Politie - Directie Operaties

Dienst Openbare Orde en Beheer - Cel Evenementenbeheer

 • Taste of Home:
  Omschrijving: We zijn bij Vluchtelingenwerk bezig met de uitwerking van een nieuwe campagne: Taste of Home. Met deze campagne willen we het platform geven aan 10 jonge vluchtelingen om te vertellen over een recept uit hun land van herkomst. Het grote lawaai voor deze campagne plannen we te maken op zondag 19 juni 2022 (één dag voor wereldvluchtelingendag). Dan willen we proberen een wereldrecord te breken met ‘Picknick met de meeste verschillende nationaliteiten’. We willen iedereen uitnodigen om ons op die dag te vergezellen op een reuzepicknickevenement om verhalen en de recepten met elkaar te delen op dekentjes. We zouden graag catering voorzien (door ambassadeurs) en mensen kunnen ook hun eigen brooddoos meebrengen. Het is een openbaar evenement voor iedereen die ons wil vergezellen. Verder zouden we willen zorgen voor wat randanimatie: als het kan een streepje (live-)muziek, jongeren die henna-tattoo’s zetten etc.
  Dit zou gekoppeld zijn aan een evenement van stad Gent in samenwerking met het opvangcentrum in de buurt.
  Doelgroep:
  - iedereen die houdt van lekker eten en nieuwe gerechten wil ontdekken
  - mensen van zoveel mogelijk verschillende nationaliteiten
  Er worden een 300-tal bezoekers verwacht

 • Curfew Festival: Jaarlijks wederkerend muzikaal evenement van de Gentse VZW Lada. Opgebouwd rond live optredens, muziek, dj’s, foodstands en visuele kunsten.
  Event gaat door op de evenementenweide Topsporthal Vlaanderen, Zuiderlaan 14, 9000 GENT. (geheel gelegen op ruim privéterrein)
  Er worden een 2500-tal bezoekers verwacht, afhankelijk van de weersomstandigheden (Iets ouder publiek, leeftijd eerder dertigers en veertigers, dan jongeren van 18-25)
  Event 'Curfew' gaat reeds een aantal jaren door
  Op 09/07/2022 vanaf 14u zullen 2 AP/INP enkel sporadisch toezicht doen thv de evenmentenweide Topsporthal.