Terug
Gepubliceerd op 29/06/2022

2022_MV_00430 - Mondelinge vraag van raadslid Veli Yüksel: Heraanleg parkje Vorkstraat

vragenuurtje
ma 27/06/2022 - 18:00 Gemeenteraadszaal
Datum beslissing: ma 27/06/2022 - 18:50
Behandeld

Samenstelling

Aanwezig

Christophe Peeters, voorzitter; Filip Watteeuw, schepen; Sofie Bracke, schepen; Astrid De Bruycker, schepen; Tine Heyse, schepen; Johan Deckmyn; Zeneb Bensafia; Sara Matthieu; Stephanie D'Hose; Veli Yüksel; Carl De Decker; Anneleen Van Bossuyt; Bert Misplon; Joris Vandenbroucke; Manuel Mugica Gonzalez; Els Roegiers; Helga Stevens

Voorzitter

Christophe Peeters, voorzitter
2022_MV_00430 - Mondelinge vraag van raadslid Veli Yüksel: Heraanleg parkje Vorkstraat 2022_MV_00430 - Mondelinge vraag van raadslid Veli Yüksel: Heraanleg parkje Vorkstraat

Motivering

Toelichting/Motivering/Aanleiding

Het parkje in de Vorkstraat zal heringericht worden. Een goede zaak, want het park en de speeltuin zijn dringend toe aan een facelift. Voor de kinderen en jongeren uit de buurt is dit een van de weinige groen- en speelzones, al levert de stad met het project ‘Muide Meulestede Morgen’ mooie inspanningen om meer groen te creëren in de buurt.

Over de heraanleg van het park in de Vorkstraat liep al een inspraaktraject met de buurtbewoners, ze konden begin februari hun mening geven over het ontwerp. Enkele buurtbewoners meldden me recent dat de heraanleg vertraging zou oplopen.

Indiener(s)

Veli Yüksel

Gericht aan

Astrid De Bruycker

Tijdstip van indienen

do 23/06/2022 - 14:36

Toelichting

Klopt het dat de heraanleg van het park in de Vorkstraat vertraging oploopt? Zo ja, wat is de oorzaak?

Wanneer zal men kunnen starten met de werken? Wanneer is de oplevering voorzien, en zullen buurtbewoners dus kunnen genieten van het vernieuwde parkje?

Bespreking

Antwoord

De heraanleg van het park in de Vorkstraat loopt nog geen vertraging op. Momenteel zijn we bezig met de technische uitwerking en fasering van de uitvoering van de werken. De Groendienst plant:

  • Opmaak bestek voor levering en plaatsing speelinfrastructuur
  • Aanleg halfverhard wandelpad via raamcontract
  • Uitvoering grondwerken + plantwerken via eigen aanlegploeg
  • Aanbrengen grafittikunst

Naar verwachting zullen de werken starten in het voorjaar-zomer 2023.  We streven naar een oplevering einde van 2023. 

wo 29/06/2022 - 10:30