Terug
Gepubliceerd op 24/05/2022

2022_MV_00334 - Mondelinge vraag van raadslid Stephanie D'Hose: Openingsact Gentse Feesten

vragenuurtje
ma 23/05/2022 - 18:00 Gemeenteraadszaal
Datum beslissing: di 24/05/2022 - 09:16
Behandeld

Samenstelling

Aanwezig

Christophe Peeters, voorzitter; Mathias De Clercq, burgemeester; Filip Watteeuw, schepen; Sofie Bracke, schepen; Astrid De Bruycker, schepen; Bram Van Braeckevelt, schepen; Rudy Coddens, schepen; Karin Temmerman; Zeneb Bensafia; Stephanie D'Hose; Veli Yüksel; Jef Van Pee; Gert Robert; Bert Misplon; Anita De Winter; Joris Vandenbroucke; Manuel Mugica Gonzalez; Stijn De Roo; Caroline Persyn; Ronny Rysermans; Alana Herman; Els Roegiers; Emilie Peeters

Voorzitter

Christophe Peeters, voorzitter
2022_MV_00334 - Mondelinge vraag van raadslid Stephanie D'Hose: Openingsact Gentse Feesten 2022_MV_00334 - Mondelinge vraag van raadslid Stephanie D'Hose: Openingsact Gentse Feesten

Motivering

Toelichting/Motivering/Aanleiding

Het is onnodig om uit te leggen hoe hard we met zijn allen uitkijken naar vrijdag 15 juli. Die dag staat ongetwijfeld met stip aangeduid in de agenda van elke Gentenaar, want dan starten de Gentse Feesten, eindelijk! De vorige legislatuur werd er telkens een leuke act voorzien op de openingsavond. Als ik er daar enkele van opsom zal de nostalgie bij velen komen bovendrijven: De Langste Fanfare van Die Verdammte Spielerei, het zangfeest aan de Reep, de spectaculaire elektriciteits-act op de Sint-Michielshelling, de vuurshow op de green en natuurlijk: de vuurspuwende draak bovenop het Belfort!

Ik – en vermoedelijk ben ik niet alleen – ben dan ook al heel nieuwsgierig naar uw plannen voor vrijdagavond 15 juli 2022.

Indiener(s)

Stephanie D'Hose

Gericht aan

Bram Van Braeckevelt

Tijdstip van indienen

wo 18/05/2022 - 21:27

Toelichting

Kan u al een tip van de sluier oplichten? Komt er opnieuw een openingsact op vrijdag 15 juli? Zo ja, waar en hoe laat worden we met zijn allen verwacht, en aan welk soort act mogen we ons dit jaar verwachten?

Bespreking

Antwoord

Deze vraag werd niet ter zitting behandeld en werd schriftelijk beantwoord.

Ik merk het aan alles de laatste dagen. 
Iedereen staat te springen voor de wedergeboorte van de Gentse Feesten. Vorige week werd dat nog maar eens bevestigd met de lancering van onze prachtige affiche voor de Gentse Feesten. Ook de pleinen en feestkernen zijn volop in overleg met alle stads- en veiligheidsdiensten om er een ongelooflijke editie van te maken.

We willen de Gentse Feesten dan ook laten starten met een met een topmoment waar we zo veel mogelijk mensen een onvergetelijke start van de Gentse Feesten kunnen bieden. De mooie traditie om de Feesten met een toegankelijk evenement af te trappen, willen we zeker in ere houden. Het openingsmoment van 2022 zal de opsomming die je geeft zeker vervoegen.

We willen een uniek spektakel brengen, dat we nu nog volop aan het voorbereiden zijn. Ik wil alvast een klein tipje van de sluier alvast lichten. We starten de Gentse Feesten niet, zonder ook dankbaarheid te tonen aan de mensen die tijdens de afgelopen 2 jaar ons land hebben rechtgehouden in moeilijke en zware omstandigheden en hen in de kijker te zetten en bedanken. Ten slotte is het ook dankzij hen dat we vandaag kunnen wegdromen van de Wedergeboorte van de Feesten. 

Om meer te weten te komen over het openingsevenement, nodig ik je graag uit op vrijdag 10 juni. Om 13u zullen we het programma van de Gentse Feesten voorstellen en daar zal het openingsevenement zeker niet ontbreken. En blokkeer alvast vrijdag 15/07, 19u in de agenda, al ben ik er zeker van, dat dat al lang geblokkeerd staat!

di 24/05/2022 - 10:28