Terug burgemeester

di 10/05/2022 - 09:00 bureau burgemeester

Agendapunten

 • Elke vrijdag vanaf 03/06/2022 tot 24/06/2022 zal de organisatie “FrydaysForFuture” een statische manifestatie houden. Betreft een betoging om aandacht te trekken voor de klimaatcrisis en het gebrek aan actie om die op te lossen.

  De actie gaat door tussen de trappen van de hoofdingang van het Stadhuis van Gent alwaar men zich zal opstellen. Zij zullen op veilige afstand van elkaar een boodschap uitdragen.

  Telkens tussen 10:30u en 12u zullen zij hun actie laten plaats vinden.


Departement Stedelijke Ontwikkeling

Dienst Toezicht Wonen, Bouwen en Milieu- afdeling Woontoezicht

Politie - Directie Operaties

Dienst Openbare Orde en Beheer - Cel Evenementenbeheer

 • Betreft een reeks concerten welke doorgaat in het Theresianenklooster gelegen Theresianenstraat 9 te Gent.

  Samen met Vooruit en Democrazy organiseert Theresia (Freehouse vzw) concerten in de kloostertuin van het Theresianenklooster. De concertavonden gaan door op 12/05, 20/05, 25/05, 02/06, 09/06, 16/06, 22/06, 18/08, 25/08, 01/09 en 08/09/2022. De poorten worden geopend om 18u, de mensen kunnen dan iets eten en drinken. Het concert start om 20u30 en de muziek eindigt om 22u. Na overleg met de buren is de programmatie dit jaar extra aangepast aan de buurt met focus op akoestische optredens met lagere volumes.

  Programma:
  LENTEREEKS
  12/05: Gwenifer Raymond + Eric Chenaux
  Gwenifer Raymond speelt akoestische gitaar met vooral folk invloeden.
  Eric Chenaux is een singer songwriter die met gitaar en rustige electronica werkt.

  20/05: Alabaster Deplume
  Jazz met invloeden van wereldmuziek, soul en funk, een full band met als frontman Alabaster Deplume die saxofoon speelt, zingt en poëzie brengt.

  25/05: Gaisha
  Gentse band die psychedelische groovy wereldmuziek speelt met als frontrouw de Marrokaans-Belgische zangeres Aicha Haskal die in het arabisch zingt en spoken word brengt.

  02/06: Bert Dockx
  Gentse frontman van de band Dans Dans die zijn solo gitaar project komt voorstellen.

  09/06: The Zenmenn + Cheri Moya
  Trio dat groovy synth-pop brengt met invloeden uit funk en de jaren tachtig. Cheri Moya is een Antwerpse opkomende producer die rustige electronica brengt.

  16/06: Reymour + Victor de Roo
  Band uit Nederland die zachte punky electronica brengt met franse teksten. Victor De Roo is een Brusselse producer die muziek maakt met invloeden uit de jaren tachtig.

  22/06: HTRK
  Australische cult duo dat avant garde singer songwriter muziek brengt in een zweverig jasje.

  NAZOMERREEKS
  18/08: Mattias De Craene & Peter Verhelst
  Gentse saxofoon legende Mattias De Craene toont akoestisch solo werk vergezeld van poëzie van gelauwerd schrijver Peter Verhelst.

  25/08: Tristan
  Gentse zangeres met full band die jazz pop brengt.

  01/09: SPOOK + Geoffrey Burton
  Jazz met ambient electronica. Geoffrey Burton brengt solo werk met gitaar.

  08/09: IKRAAAN
  Hiphop soul zangeres.

  Er zal een podium met tent, een plankenvloer, een kleine vuurschaal, een barbecue, een bar, een eetstand, een fietsenstalling en sanitair opgesteld worden in de kloostertuin.

  Er zal sterke drank (cocktails) geschonken worden.

  Er zal elektronisch versterkte muziek gespeeld worden. Er werd een geluidsafwijking aangevraagd.

  Er zal sfeerbeheer aanwezig zijn (steward aan de deur van Flow Gent). Deze zal zorgen voor stilte en een goede stroom op de straat bij het verlaten van het terrein.

  Er worden per dag maximaal 200 bezoekers verwacht.
 • Betreft een tornooi Spikeball welke georganiseerd wordt op het strand van de Blaarmeersen gelegen Strandlaan 24 te Gent. Het tornooi gaat door van 10u00 tot 18u00.

  Er zullen op het grasveld voor het strand 2 tenten, een bar, een eetstand, 10 tafels en 40 stoelen opgesteld worden. Op het strand worden 15 speelvelden (Spikeballsets) opgesteld. De zone voor het tornooi zal met hekkens afgesloten worden.

  Er zal elektronisch versterkte muziek gespeeld worden (achtergrondmuziek).

  Er zal bier geschonken worden.

  Er worden 96 deelnemers verwacht (48 teams van 2 spelers). • 14 mei: Kermesse op het binnengebied van de moskee (Fatih Camii, kwakkelstraat 41)
  Doorheen de dag verwacht men ongeveer 350 moskeeganger en buurtbewoners (iedereen is welkom)
  Ter plaatse zullen er 5 eetstanden staan, 1 bbq en natuurlijk tafels en stoelen.
  Alsook 1 springkasteel.

 • Betreft een ontbijt voor de leden van de scouts Ardu, hun ouders, oud-leiding en sympathisanten welke doorgaat op het terrein van de scouts gelegen Groenestaakstraat 66a te Gent (domein Kollekasteel). Er zal gewerkt worden met een bediend buffet binnen in het Kollekasteel waar de gasten hun eten kunnen halen. Voor dranken zou er bediening zijn aan de tafels, de bar is binnen in het scoutslokaal. Er is dus geen outdoor eetstand of drankstand.

  Er zullen op het terrein 3 terrasverwarmers, een podium, 7 tenten, een springkasteel en tafels met stoelen worden opgesteld.

  Er zal elektronisch versterkte geluid gespeeld worden (achtergrondmuziek).

  Er zal cava, bier, wijn en aperitief geschonken worden.

  Er worden 400 bezoekers verwacht.

Publicaties

Besluitenlijst