Terug
Gepubliceerd op 23/03/2023

2023_MV_00183 - Mondelinge vraag van raadslid Karla Persyn: Toegankelijkheid Halfvastenfoor

vragenuurtje
ma 27/03/2023 - 18:00 gemeenteraadszaal
2023_MV_00183 - Mondelinge vraag van raadslid Karla Persyn: Toegankelijkheid Halfvastenfoor 2023_MV_00183 - Mondelinge vraag van raadslid Karla Persyn: Toegankelijkheid Halfvastenfoor

Motivering

Toelichting/Motivering/Aanleiding

De Halfvastenfoor staat garant voor amusement voor velen. Met de prikkelarme dag die in samenwerking met de Stad jaarlijks georganiseerd wordt, worden de attracties ook toegankelijk gemaakt voor een groep van mensen voor wie de gebruikelijke ambiance sfeer en geluiden teveel van het goede zijn. Hiermee tonen we ons als stad sensitief en inclusief voor mensen aan wie niet altijd gedacht wordt. 

Alles kan vaak nog beter en we konden recent vernemen dat een zorgcentrum uit het Gentse tijdens een bezoek aan de foor moest vatstellen dat er quasi geen enkele kermisattractie fysiek toegankelijk is voor rolstoelgebruikers. Onze Stad legt de ambities op het vlak van integrale toegankelijkheid hoog, en terecht.

In de media konden we uit een eerste reactie van de schepen opmaken dat we het signaal als stadsbestuur ernstig nemen en zullen oppakken.

Indiener(s)

Karla Persyn

Gericht aan

Sofie Bracke

Tijdstip van indienen

di 21/03/2023 - 12:22

Toelichting

  • Is er een aanspreekpunt waar mensen met gelijkaardige ervaringen en opmerkingen terecht kunnen?
  • Heeft u hierover reeds overleg met de foorkramers zelf gehad?
    • zo niet, is dit voorzien?
    • zo ja, wat zijn de eerste conclusies van die uitwisseling?
  • Aan welke goede voorbeelden willen we ons spiegelen?