Het Decreet over het lokaal bestuur van 22 december 2017, artikel 56, § 3, 4°.
De gemeenteraad heeft in zitting van 20 december 2004 zijn goedkeuring verleend aan de toetreding van de Stad Gent tot Farys als zuiveringsvennoot.
Naar aanleiding van de toetreding van de Stad Gent tot Aquario met ingang van 1 januari 2005 werd op zelfde datum het gebruiksrecht op de gemeentelijke zuiveringsinstallaties en de daarmee gepaard gaande rechten ingebracht en dit volgens de modaliteiten zoals vastgelegd in de statuten van Farys en het toetredingsdossier.
Het college van burgemeester en schepenen heeft in zitting van 8 mei 2020 de ontwerpplannen betreffende de integrale heraanleg van de Braemkasteelstraat te Gentbrugge goedgekeurd.
Deze contour omvatte volgende straten:
▪ Deel Emmanuel Hielstraat tussen Tweekapellestraat en Frederik Burvenichstraat
▪ Volledig Meersemdries
▪ Deel Braemkasteelstraat tussen Meersemdries en Bruiloftstraat
▪ Volledig Braemstraat
Er is vervolgens een omgevingsvergunning OMV_2022099370 aangevraagd voor deze contour. Er was een administratief / vergunningstechnisch probleem met de te rooien bomen dus is beslist om de vergunning in te trekken en deel Braemkasteelstraat tussen Braemstraat en Bruiloftstraat af te splitsen van de nieuwe omgevingsvergunning.
Op 10 februari 2022 heeft het college van burgemeester en schepenen de ontwerpplannen goedgekeurd voor heraanleg deel Emanuel Hielstraat. Dit slaat op deel Emanuel Hielstraat tussen Gentbruggeplein en Tweekapellestraat.
Op 23 maart 2023 heeft het college van burgemeester en schepenen de bijsturing van de projectontour Braemkasteelstraat goedgekeurd.
Deze contour omvat:
▪ Deel Emmanuel Hielstraat tussen Gentbruggeplein en Frederik Burvenichstraat
▪ Volledig Meersemdries
▪ Deel Braemkasteelstraat tussen Meersemdries en Braemstraat
▪ Volledig Braemstraat.
Hiervoor werd een nieuwe omgevingsvergunning aangevraagd.
Heden wordt door Farys het door de aangestelde ontwerper opgemaakte bestek DOM-061-14-017-Z - BIS met betrekking tot wegenis- en rioleringswerken in de Braemkasteelstraat en Emanuel Hielstraat te Gentbrugge, voor goedkeuring van het stadsaandeel in de werken voorgelegd aan de gemeenteraad.
Farys treedt op als leidinggevend bestuur voor het geheel van de werken.
De opdracht betreft het uitvoeren van een gescheiden riolering en heraanleg van de rijweg in asfalt met aansluitende parkeerstroken in kasseien met grasvoegen, de aanleg van fiets- en voetpaden, het rooien van bomen en uitvoeren van plantvakken voor nieuwe bomen, afkoppelingswerken op privaat domein en het plaatsen van wachtbuizen Elia.
Procedure: openbare procedure.
Uitvoeringstermijn: 240 werkdagen.
Prijsbepaling: gemengde opdracht.
Gunningscriteria: prijs.
Raming werken: 4.221.670,52 euro exclusief btw, waarvan 2.346.204,28 euro ten laste van Farys, 334.438,85 euro ten laste van Elia en 1.541.027,39 euro + 323.615,75 euro (21 % btw) = 1.864.643,14 euro ten laste van de Stad.
De fietspaden zijn gelegen op het bovenlokaal functioneel fietsroutenetwerk en komen binnen het reglement van 29 april 2020 “toekennen van subsidies voor fietsvoorzieningen op het bovenlokaal functioneel fietsroutenetwerk” in aanmerking voor 50% provincietoelage + 50% gewesttoelage. Raming subsidiebedrag: 445.307,30 euro incl. btw.
Het college stemt in met het onmiddellijk opstarten van de procedure van bekendmaking door Farys evenwel met opening van de offertes na goedkeuring van het stadsaandeel in het ontwerp van de werken door de gemeenteraad. Het betreft een complex dossier waarbij de inschrijvers de nodige tijd moeten krijgen om hun prijsofferte in te dienen. Na de gunning moeten we rekening houden met een ruime voorbereidingsperiode voor de gegunde opdrachtnemer.
Dienst |
Dienst Wegen, Bruggen en Waterlopen |
Budgetplaats |
349125300 |
Categorie |
I |
Subsidiecode | FIE.PRV |
2024 |
x |
2025 |
x |
Totaal |
Dienst | Wegen, Bruggen en Waterlopen |
Budgetplaats | 349125300 |
Categorie | I |
Subsidiecode | FIE.PRV |
2024 | x |
2025 | x |
Totaal |
Keurt goed het stadsaandeel in het ontwerp van de werken - Wegenis- en rioleringswerken in de Braemkasteelstraat en Emanuel Hielstraat te Gentbrugge (besteknummer DOM-061-14-017-Z - BIS van Farys).
TMVW treedt op als leidinggevend bestuur voor het geheel van de werken.
Procedure: openbare procedure.
Uitvoeringstermijn: 240 werkdagen.
Wijze van prijsbepaling: gemengde opdracht.
Gunningscriteria: prijs.
Raming stadsaandeel werken: 1.541.027,39 euro + 323.615,75 euro (21 % btw) = 1.864.643,14 euro ten laste van de Stad.
Verbindt zich ertoe, conform het reglement van de Provincie Oost-Vlaanderen van 29 april 2020 met betrekking tot het toekennen van subsidies voor fietsvoorzieningen op het bovenlokaal functioneel fietsroutenetwerk (Fietsfonds), voor de overheidsopdracht van werken - Wegenis- en rioleringswerken in de Braemkasteelstraat en Emanuel Hielstraat te Gentbrugge - DOM-061-14-017-Z BIS:
1° alle maatregelen te treffen om het onderhoud van de fietsvoorzieningen te garanderen;
2° publiciteit te voeren omtrent deze werken, zowel op de werf als via verschillende kanalen (gemeentelijk infoblad, gemeentelijke website, in de media, …) en hierbij steeds melding te maken van de steun die hij daarvoor ontvangt van de Provincie Oost-Vlaanderen (inclusief toevoeging van het logo);
3° alle externe communicatie verstuurd door de aanvrager (vb. bewonersbrief, gemeentelijk infoblad) voorafgaand aan de publicatie voor te leggen aan de Provincie Oost-Vlaanderen;
4° bij kunstwerken en aanleg of verbetering van fietspaden een werfbord te plaatsen met het logo van de subsidiërende overhe(i)d(en);
5° de Provincie Oost-Vlaanderen voorafgaand de aanvang der werken te melden;
6° elke daartoe gemachtigde afgevaardigde van de Provincie de toestemming te geven om ter plaatse het gebruik van de toegekende subsidie te controleren, toegang tot de werf te verlenen en deel te nemen aan werfvergaderingen;
7° voor kunstwerken en aanleg of verbetering van fietspaden de Provincie Oost-Vlaanderen 10 werkdagen voorafgaand aan het einde van de werken en van de mogelijke openstelling voor de gebruikers op de hoogte te brengen. De aanvrager en de Provincie Oost-Vlaanderen beslissen in onderling overleg over de wijze waarop de opening wordt gecommuniceerd (bv persbericht, officieel infietsen, …);
8° de bestemming van de werken waarvoor een subsidie wenst bekomen te worden in het kader van onderhavig reglement niet te wijzigen zonder de toelating van de deputatie;
9° medewerking te verlenen aan de plaatsing van de Provinciale signalisatie van het functionele fietsnetwerk.