Terug
Gepubliceerd op 01/06/2023

2023_MV_00324 - Mondelinge vraag van raadslid Veli Yüksel: Verlichting busparking Dampoort

vragenuurtje
di 30/05/2023 - 18:00 gemeenteraadszaal
Datum beslissing: di 30/05/2023 - 18:19
Behandeld

Samenstelling

Aanwezig

Mathias De Clercq, burgemeester; Filip Watteeuw, schepen; Sofie Bracke, schepen; Astrid De Bruycker, schepen; Tine Heyse, schepen; Isabelle Heyndrickx, schepen; Bram Van Braeckevelt, schepen; Hafsa El-Bazioui, schepen; Karin Temmerman; Gabi De Boever; Stephanie D'Hose; Veli Yüksel; Sven Taeldeman; Jef Van Pee; Gert Robert; Carl De Decker; Cengiz Cetinkaya; Bert Misplon; Stijn De Roo; Els Roegiers; Jeroen Van Lysebettens; Anton Vandaele
2023_MV_00324 - Mondelinge vraag van raadslid Veli Yüksel: Verlichting busparking Dampoort 2023_MV_00324 - Mondelinge vraag van raadslid Veli Yüksel: Verlichting busparking Dampoort

Motivering

Toelichting/Motivering/Aanleiding

De busparking Dampoort langs de Kasteellaan is vertrek- en aankomstpunt voor busverbindingen naar een ruim aanbod aan Europese steden met maatschappijen als Flixbus en Eurolines. Deze vormen een goedkoop alternatief voor vlieg- en treinreizen en zijn heel populair bij jongeren. De parking is ook de verzamelplaats voor schoolreizen van Gentse middelbare scholen met de bus.

Om het comfort van deze reizigers te verhogen werden eerder al het plaatsen van schuilhuisjes en infoborden aangekondigd. Ook het probleem van sluikstorten wordt aangepakt.

Voor reizigers die vertrekken of aankomen tijdens de vroege of late uurtjes is het door een totaal gebrek aan verlichting op deze parking soms zoeken in het donker en niet altijd even veilig om zich te verplaatsen met bagage. Dit is minder een probleem tijdens de zomerperiode, maar het zou goed zijn als hier bijkomende verlichting kan voorzien worden tegen dat de dagen weer korter worden.

Indiener(s)

Veli Yüksel

Gericht aan

Filip Watteeuw

Tijdstip van indienen

do 25/05/2023 - 10:50

Toelichting

Kan de busparking uitgerust worden met bijkomende tijdelijke verlichting in afwachting van een definitieve herinrichting van de Dampoort en omgeving?

Bespreking

Antwoord

Het Mobiliteitsbedrijf meldt dat de gebruikers van de busparking (zowel gebruikers van de bussen als de busmaatschappijen zelf) vragende partij zijn voor onder andere betere verlichting. 

De mogelijkheid voor extra verlichting op de busparking Dampoort is dan ook één van de zaken die verder worden onderzocht. 

Het perceel waar de lange afstandsbussen op staan is gedeeltelijk in eigendom van de stad. Stad Gent heeft voor dit deel een opstalovereenkomst met AWV, waarbij Stad Gent de opstalgever is. Als hier verlichting moet komen, dan moet er nog een overeenkomst komen over wie dit moet realiseren. Maar wordt dus verder opgenomen.


wo 31/05/2023 - 11:24