Terug
Gepubliceerd op 01/06/2023

2023_MV_00322 - Mondelinge vraag van raadslid Carl De Decker: Gantoise kampioen!

vragenuurtje
di 30/05/2023 - 18:00 gemeenteraadszaal
Datum beslissing: di 30/05/2023 - 18:16
Behandeld

Samenstelling

Aanwezig

Mathias De Clercq, burgemeester; Filip Watteeuw, schepen; Sofie Bracke, schepen; Astrid De Bruycker, schepen; Tine Heyse, schepen; Isabelle Heyndrickx, schepen; Bram Van Braeckevelt, schepen; Hafsa El-Bazioui, schepen; Karin Temmerman; Gabi De Boever; Stephanie D'Hose; Veli Yüksel; Sven Taeldeman; Jef Van Pee; Gert Robert; Carl De Decker; Cengiz Cetinkaya; Bert Misplon; Stijn De Roo; Els Roegiers; Jeroen Van Lysebettens; Anton Vandaele
2023_MV_00322 - Mondelinge vraag van raadslid Carl De Decker: Gantoise kampioen! 2023_MV_00322 - Mondelinge vraag van raadslid Carl De Decker: Gantoise kampioen!

Motivering

Toelichting/Motivering/Aanleiding

Hockeyclub Gantoise is een voorbeeldclub. Ze beschikken er niet enkel over prachtige infrastructuur en leveren straffe prestaties. De club is ook heel sterk lokaal verankerd en draait grotendeels op vrijwilligers. Allemaal leden, ouders of sympathisanten die hun steentje bijdragen tot het behalen van de sportieve successen.

Wat maakten we vorige week dan ook een prachtig Gents sportweekend mee. Zekerheid over Europees voetbal voor de Buffalo’s, maar vooral: de Gentse hockeyvrouwen- en mannen speelden kampioen. De vrouwen al voor het derde jaar op rij, de mannen na de verloren finale van vorig jaar dan weer voor het eerst sinds 1921. Dat vraagt om een kleine feestje!

Indiener(s)

Carl De Decker

Gericht aan

Sofie Bracke

Tijdstip van indienen

wo 24/05/2023 - 20:06

Toelichting

Voorziet u een huldigingsmoment voor de kampioenen van de dames- en herenploeg?

Bespreking

Antwoord

Het behalen van de kampioenstitel door de hockeyvrouwen en -mannen van Hockeyclub Gantoise is inderdaad een prachtig resultaat. Voor de huldiging hebben we samen met de Sportdienst een alternatief uitgewerkt voor de voormalige Sportawards, waarbij mooie sportieve prestaties in de bloemetjes worden gezet. Gentse sporters en sportclubs die een zeer bijzondere sportprestatie leveren, worden vanaf nu gehuldigd met een ontvangstreceptie op het Stadhuis van Gent. Deze ontvangsten vinden twee keer per jaar plaats: één keer voor individuele sporters (in december) en één keer voor sportclubs (in juni). Wegens hun schitterende prestaties zullen het vrouwen- en mannenteam van HC Gantoise  dan ook uitgenodigd en ontvangen worden op dinsdag 20 juni 2023 om 18 uur op het Stadhuis Gent. Ik zal de club en hun teams op die manier gepast huldigen.

do 01/06/2023 - 11:17