Het Banierpark werd in 2020 op mijn vraag opgenomen op de lijst van sluikstort-hotspots. Twee weken geleden leek het Banierpark echter weer een vuilnisbelt, met winkelkarren, rollators, zakjes en stapels vuilnis.
Hoe evalueert u de huidige maatregelen?
Welke bijkomende maatregelen kan de stad nog nemen?
Bedankt voor uw vraag. Ik deel de bezorgdheid, ook uw frustratie. We willen allemaal gaan voor een proper Gent.
(ingaande op uw extra suggestie) De burgemeester zal beamen dat de inning van een GAS-boete niet altijd een evidentie is, laat staan dat sluikstorters opteren om zelf de handen uit de mouwen te steken in plaats van een geldbedrag te betalen. Gelukkig doen veel Gentenaren die wel vrijwillig, bijdragen aan een proper Gent en de handen uit de mouwen steken als Proper Pierke. Ik ben hen daar dankbaar voor.
We weten dat het Banierpark één van de locaties binnen de sluikstortgevoelige wijk Dampoort is, waar deze problematiek zich het sterkst manifesteert. Ondanks een lichte afname van het aantal sluikstortmeldingen in de wijk in 2022 van 4576 naar 4661, zien zie er dat er met 196 meldingen, 12 meldingen meer waren in het park, dan het jaar ervoor, 184.
Mocht er één oplossing zijn, ik had ze al lang genomen. We zetten de huidige inspanningen verder. We zetten daarbij in op drie pijlers.Er worden ook GAS-vaststellingen opgemaakt voor sluikstort in de straten die grenzen aan het Banierpark (Banierstraat – Evarist De Buckstraat – Engelbert Van Arenbergstraat). In 2022 waren dat er 10, tot op vandaag in 2023 zijn dat er 12.
De inzet is dus hoog en we zien nog enkele mogelijkheden om onze aanpak te versterken. Ik geef er u graag 4:
Tot zover mijn antwoord. Ik dank u voor uw vraag.
wo 27/09/2023 - 13:33