ma 25/09/2023 - 19:01 Gemeenteraadzaal
Aan de raad voor maatschappelijk welzijn wordt gevraagd het bestek vast te stellen voor de overheidsopdracht van Aanpassingswerken voor brandveiligheid voor LDC Ten Hove, Begijnhofdries 13/14, 9000 Gent - FM/2023/242, met als procedure de vereenvoudigde onderhandelingsprocedure met voorafgaande bekendmaking en een totale raming van 173.901,83 EUR + 36.519,38 EUR (21 % btw) = 210.421,21 EUR.
Het vast bureau verleent toestemming om de procedure van bekendmaking reeds op te starten onmiddellijk na goedkeuring van het dossier door het vast bureau met opening offertes evenwel na de datum van de raad voor maatschappelijk welzijn.
Aan de raad voor maatschappelijk welzijn wordt gevraagd de capaciteitswijziging van de groep van assistentiewoningen 'Antoniushof' goed te keuren. Het aantal wooneenheden daalt van 88 naar 87.
Aan de raad voor maatschappelijk welzijn wordt gevraagd goedkeuring te verlenen aan de overeenkomst met het Netwerk Geestelijke Gezondheid Het PAKT, vertegenwoordigd door het psychiatrisch ziekenhuis Sint Jan in de Oostveldstraat 1 te 9900 Eeklo, betreffende de toetreding van de ldc-psychologen tot de ELP-Conventie.
Deze overeenkomst loopt tot 31/12/2023.
Aan de raad van maatschappelijk welzijn wordt gevraagd kennis te nemen van de jaarrekening van 2022 met toelichting van Audio, een welzijnsvereniging in de zin van deel 3, titel 4, hoofdstuk 2 van het Decreet van 22 december 2017 over het lokaal bestuur.
Aan de raad voor maatschappelijk welzijn wordt gevraagd de toetreding van OCMW Landen, AGB Landen, gemeente Hove, OCMW Hove, gemeente Herent, OCMW Herent, gemeente Kruibeke, OCMW Kruibeke en AGB Kruibeke tot de welzijnsvereniging Audio goed te keuren.
Aan de raad voor maatschappelijk welzijn wordt gevraagd de delegatie bij reglement van een aantal bevoegdheden inzake personeel, goedgekeurd door de raad op 13 oktober 2016 op te heffen en te hernemen in een licht aangepaste vorm.
Aan de raad voor maatschappelijk welzijn wordt gevraagd zijn goedkeuring te verlenen aan de notulen van de vergadering van de raad voor maatschappelijk welzijn van 4 september 2023.
Aan de raad voor maatschappelijk welzijn wordt gevraagd kennis te nemen van de jaarlijkse rapportering door de financieel directeur over de voorafgaande controle van de wettigheid en regelmatigheid van de voorgenomen verbintenissen (visum) over het jaar 2022.
Aan de raad voor maatschappelijk welzijn wordt gevraagd kennis te nemen van het advies van het toezichtscomité - pensioencommissie - betreffende de financiële afrekening 2021 en het actuarieel rapport 2022.
Aan de raad voor maatschappelijk welzijn wordt gevraagd kennis te nemen van de opvolgingsrapportering voor het jaar 2023 over de inhoudelijke voortgang van het meerjarenplan.
De rapportering bevat een overzicht van de realisatie van de prioritaire doelstellingen, een update van de financiële risico's en de grondslagen en assumpties waarop de aanpassing van het meerjarenplan bij budgetwijziging 2023 is gebouwd.
Aan de raad wordt gevraagd kennis te nemen van de rapportering, periode januari - juni 2023, betreffende de delegatie van de bevoegdheid tot het afsluiten van overeenkomsten over inkomende subsidies van bovenlokale overheden.
Aan de raad voor maatschappelijk welzijn wordt gevraagd om de overeenkomst tussen OCMW Gent en Advocatenkantoor Recht.Gent BV met betrekking tot steungerelateerde terugvorderingen in het kader van maatschappelijke dienstverlening goed te keuren.
Aan de gemeenteraad wordt gevraagd reglement 'Tarief voor diensten aangeboden in de lokale dienstencentra, assistentiewoningen en woonzorgcentra' te wijzigen, met ingang van 1 oktober 2023. De wijziging betreft telkens de schrapping van het bedrag voor de administratiekost.
Aan de raad voor maatschappelijk welzijn wordt gevraagd om goedkeuring te geven over de ten laste name van de kosten voor dringend ambulancevervoer voor cliënten die gerechtigd zijn op dringende medische hulp tijdens de duur van een geldige medische kaart.
Deze kosten worden niet meer terugbetaald door de Programmatorische Overheidsdienst Maatschappelijke Integratie gezien dringend ambulancevervoer ook niet meer terugbetaalbaar is binnen de verplichte ziekte- en invaliditeitsverzekering.
Gent heeft sinds 2016 een systeem van Aanvullende Financiële Hulp (AFH) dat berust op de verhouding tussen 3 bedragen, die voor iedere gezinssituatie apart berekend wordt: het gezinsinkomen, het referentiebudget en de kritische grens. De basisvisie is dat we mensen extra steun geven tot maximaal het referentiebudget (de individueel berekende armoedegrens), behalve indien we hierdoor te dicht in de buurt van het minimumloon komen, dat men kan verkrijgen uit werk. Dit om ook de financiële stimulans tot werk te behouden. Aan deze basisprincipes van de AFH raken we niet.
Aan de raad voor maatschappelijk welzijn wordt goedkeuring gevraagd voor 2 bijsturingen vanaf 1 oktober 2023:
Aan de raad voor maatschappelijk welzijn wordt gevraagd een kandidaat voor te dragen om te zetelen als natuurlijke persoon-dagelijks bestuurder in het bestuursorgaan van de EVA vzw REGent.
Aan de raad voor maatschappelijk welzijn wordt gevraagd om een natuurlijke persoon-bestuurder in het bestuursorgaan van de EVA REGent vzw te vervangen en een nieuw natuurlijke persoon-bestuurder voor te dragen.
Aan de raad voor maatschappelijk welzijn wordt gevraagd goedkeuring te verlenen aan bijvoegsel Nr 3 aan de bijdragenovereenkomst.
Aan de gemeenteraad wordt gevraagd het reglement 'Retributie en tarief voor het verstrekken van administratieve gegevens en publicaties' te wijzigen, met ingang van 1 oktober 2023. De wijziging betreft de aanpassing van het bedrag voor de administratiekost naar 20 euro.
Aan de raad voor maatschappelijk welzijn wordt gevraagd goedkeuring te verlenen aan de samenwerkingsovereenkomst met Agentschap Opgroeien regie, Hallepoortlaan 27, 1160 Sint-Gillis, en Vlaams agentschap voor de Uitbetaling van de Toelagen in het kader van het Gezinsbeleid (VUTG), Trierstraat 9, 1000 Brussel betreffende detecteren van de doelgroep van het project Lekker(s) Op School.
De kosten worden geschat op 1.568 euro. De duurtijd van de overeenkomst is 1 jaar vanaf ondertekening.
Daarnaast wordt het vast bureau gemachtigd om de samenwerkingsovereenkomst jaarlijks te verlengen indien dit aangewezen is en er geen inhoudelijke wijzigingen zijn.
Aan de raad voor maatschappelijk welzijn wordt gevraagd het addendum goed te keuren bij de subsidieovereenkomst 'Westveld, samenleven in een wijk in verandering' met OCUP vzw, Uitvangstraat 36, 9032 Wondelgem, meer bepaald voor de realisatie van het project 'Jeugdopbouwwerk op en rond het recreatiedomein Rozenbroeken/Sint-Baafskouterpark' van 01/09/2023 tot en met 31/12/2023, en waarbij een subsidie van 16.000 euro wordt toegekend.