Terug
Gepubliceerd op 16/05/2024

Agenda  commissie stedenbouw, stadsontwikkeling, natuur en wonen (SSW)

do 16/05/2024 - 19:00 Gemeenteraadszaal

  • 7.

    2024_GR_00482 - Bijzondere samenwerkingsovereenkomst (BSO) over de realisatie van budgethuurwoningen in Project Kaai 24 - Addendum nr. 1 - Goedkeuring

    Aan de gemeenteraad wordt gevraagd het Addendum nr. 1 bij de  bijzondere samenwerkingsovereenkomst (BSO) tussen Stad Gent en sogent over de realisatie van budgethuurwoningen in Project Kaai 24, zoals gevoegd in bijlage bij het besluit, goed te keuren. 
    Door dit eerste addendum bij de BSO is voortaan een samenwerking met dochtervennootschap van sogent, Modest, mogelijk voor de budgethuurwoningen in Project Kaai 24. Sogent zal de 25 budgethuurwoningen inbrengen in zijn dochtervennootschap Modest, waardoor de budgethuurwoningen volle eigendom worden van Modest. Sogent zal al zijn verplichtingen opgenomen in de BSO overdragen aan Modest.

    Daarnaast maakt het Addendum 1 mogelijk dat Modest de budgethuurwoningen in Project Kaai 24 kan verhuren volgens het systeem van geconventioneerd verhuren van Vlaanderen waarbij 1/3de sociaal verhuurd kan worden aan Thuispunt Gent.