In november 2023 startten de werken in de Druifstraat als onderdeel van de werken in de Cluster Nekkersputstraat. Vandaag zijn we juni en de Druifstraat ligt nog steeds open en de voetpaden zijn slechts voor de helft van de straat begaanbaar. Voor een relatief beperkte oppervlakte, lijkt dit toch erg lang te duren.
Mensen die moeilijk ter been zijn kunnen zich niet veilig verplaatsen, minder mobiele bezoekers geraken niet meer tot bij de bewoners, de ingang van FC Rooigem blijft geblokkeerd en verschillende bewoners moeten verbouwingen uitstellen, niet wetende wanneer ze hun werken wel kunnen plannen.
Bovendien werd betalend parkeren ingevoerd in de Druifstraat en omliggende straten. En dit op een moment waarop door de werken de eigen garages niet beschikbaar zijn en er een extra parkeerdruk is door openliggende straten.
De 'rode loper' die op de website van de stad Gent beloofd is, lijkt nog ver weg en de bewoners hun geduld geraakt op. Sinds februari werd echter niet meer formeel gecommuniceerd naar de bewoners, ze kregen enkel informeel te horen dat de straat nog tot oktober 2024 zal openliggen. Dan zal de straat een jaar lang niet toegankelijk geweest zijn.
Bedankt voor uw vraag. De voetpaden in Druifstraat zijn al een tijdje afgewerkt (24 april 2024). Enkel de voetpaden voor de laatste 3 woningen die aansluiten op de Peerstraat moeten nog afgewerkt worden. Daar is er nog een probleem met een ondergrondse kabel en de voetpaden worden uitgevoerd samen met kruispunt Peerstraat/Druifstraat bij aanleg van de Peerstraat (= fase 4). Hier werd door de aannemer de tijdelijke halfverharding (steenslag) vervangen door een verharding in zandcement.
Het einde van alle werken in de Druifstraat is voorzien tegen het zomerbouwverlof. De toegankelijkheid van de straat zal sterk verbeteren als de onderlaag van het asfalt wordt gelegd. Bij droog weer is dit ingepland voor volgende week.
Vragen van bewoners worden persoonlijk beantwoord (mondeling op de werf of via mail). Naar aanleiding van het komende bouwverlof wordt er in de volledige wijk een nieuwe bewonersbrief verstuurd met de stand van zaken en een update van de planning.
Er is wat vertraging opgelopen in de werf door de natte omstandigheden. Hierdoor heeft de bewoner zijn dakwerken helaas niet goed kunnen inplannen. Deze bewoners kregen een ‘vergunning onder voorwaarden’ voor die dakwerken. Er werd duidelijk verwezen naar de lopende wegenwerken en dat de inname enkel mogelijk was indien de wegenwerken op deze locatie afgerond waren. Er werd meegegeven dat dit telefonisch bij de werfleiding geverifieerd moest worden. Alle info werd opgenomen in het vergunningsdocument, ook de contactinfo met GSM nr van de werfleider en de afdeling Innames Publieke Ruimte die de vergunning verleent.
Bewoners worden bij elke start van wegenwerken sowieso geïnformeerd dat zij de werfleider kunnen contacteren als zij bvb. een verhuis of verbouwing plannen, een grote levering verwachten, enz. De werfleider kan hen dan meer informatie geven over de toekomstige planning van de werken en soms een oplossing met de aannemer uitwerken. Het is dus jammer dat men hier niet beter voor heeft afgesproken. Een compensatie is niet voorzien binnen de wegenwerken. De heraanleg zal klaar zijn tegen het zomerverlof en er is intussen al een nieuwe vergunningsaanvraag om in september de dakwerken te laten uitvoeren.
De zone van betalend parkeren is uitgebreid op woensdag 24 april in de Brugse Poort. Vanaf dan kunnen bewoners met hun bewonersvergunning gratis en onbeperkt in tijd parkeren in deze zone, en dienen bezoekers te betalen om te parkeren (groene tariefzone). Dit willen we nét niet opschorten om zo plaats te voorzien voor bewoners om op straat te parkeren. Dit is nog belangrijker in de straten waar werken doorgaan en waar bewoners overlast van de werken ervaren.
wo 12/06/2024 - 14:07