De Stad Gent organiseert al verschillende jaren gratis zomerkampen voor kinderen en jongeren van ouders met een actief dossier bij het OCMW. In de zomer van 2024 wil de Jeugddienst opnieuw zomerkampen organiseren voor deze kinderen en jongeren. De kinderen en jongeren worden doorverwezen vanuit de Jeugddienst in samenwerking met het OCMW. De kampen zijn gratis voor alle kinderen.
Voor het organiseren van deze kampen wordt een subsidieovereenkomst afgesloten met Habbekrats vzw. Habbekrats vzw voorziet jeugdwelzijnswerk op maat van de Gentse lokale (groot)stedelijke context en heeft veel ervaring met de doelgroep. Hierbij wordt er aanbod voorzien voor kinderen, tieners en jongeren met een sociaaleconomische, sociale en culturele kloof met de rest van de lokale samenleving. Tussen 0 en 25 jaar is de prioritaire doelgroep voor het lokaal jeugdwelzijnswerk. Dit wordt uitgevoerd volgens de vier functies van het jeugdwelzijnswerk.
Vzw Habbekrats staat in voor de inhoudelijke voorbereiding, begeleiding en logistieke organisatie.
Vzw Habbekrats organiseert 3 kampen voor telkens 25 kinderen in de volgende periodes:
De leeftijden kunnen variëren naargelang het aantal inschrijvingen en de vraag.
Vzw Habbekrats voorziet een inhoudelijke evaluatie en tevredenheidsbevraging.
Hiertoe werd de subsidieovereenkomst voor het realiseren van zomerkampen voor kinderen die aangesloten zijn bij het OCMW - Werkingsjaar 2024, met vzw Habbekrats, E. Anseeleplein 3, 9000 Gent opgemaakt voor de periode van 1/07/2024 tot en met 31/08/2024, waarbij een subsidie wordt toegekend van 20.000 euro.
De bedragen in deze tabel zijn incl. btw
Dienst* | Jeugddienst |
Budgetplaats | 3484101WK |
Categorie* | Werkingsubsidies |
Subsidiecode | NIET_RELEVANT |
2023 | 20.000 euro |
Totaal | 20.000 euro |
Keurt goed de subsidieovereenkomst voor het organiseren van zomerkampen voor kinderen die aangesloten zijn bij het OCMW - Werkingsjaar 2024, met vzw Habbekrats, E. Anseeleplein 3 te 9000 Gent, zoals gevoegd in bijlage.
Op 19 November 2023 ontving de Jeugddienst van de Stad Gent een aanvraag tot investeringssubsidie van vzw Eenheidscomité 192ste FOS De Wouw in Gentbrugge, maatschappelijke zetel Jules Van Biesbroeckstraat 2A te 9050 Gentbrugge, die optreedt voor het erkende en gesubsidieerde jeugdwerkinitiatief FOS De Wouw.
De aanvraag is conform het 'subsidiereglement voor investeringssubsidies aan jeugdwerkinitiatieven'. De aanvraag betreft jeugdlokalen in de Jules Van Biesbroeckstraat 2A te 9050 Gentbrugge, die door het bovenstaande jeudwerkinitiatief gebruikt worden. De aanvraag betreft de grondige renovatie van de lokalen met onder andere vernieuwing van het dak plus aanbrengen van isolatie en het isoleren van de buitenmuren/schil.
De werken worden geraamd op 142.692,30 euro inclusief btw, met marge voor onvoorziene kosten.
Conform het subsidiereglement voor investeringssubsidies aan jeugdwerkinitiatieven, goedgekeurd op de gemeenteraad van 21 juni 2021, bedraagt de subsidie 75 % van de kosten, met een maximum van 115.000 euro per jeugdwerkinitiatief per jeugdwerkinfrastructuur gespreid over 9 jaar. De afgelopen 9 jaar ontving de vzw reeds een subsidie van 1.305,32 euro in kader van dit reglement. De toegekende subsidie bedraagt dus 107.019,23 euro.
Conform het subsidiereglement wordt een subsidieaanvraag van meer dan 25.000 euro (inclusief voorgaande subsidies binnen dit reglement) ter goedkeuring voorgelegd aan de gemeenteraad.
Hiertoe werd een subsidieovereenkomst voor een grondige renovatie van de jeugdlokalen in de Jules van Biesbroeckstraat 2 te 9050 Gentbrugge met vzw Eenheidscomité 192ste FOS De Wouw, Jules van Biesbroeckstraat 2A, 9050 Gentbrugge opgemaakt, waarbij een subsidie wordt toegekend van 107.019,23 euro.
Dienst | Jeugddienst |
budgetplaats | 340630000 |
budgetpositie | 66420000 |
categorie | Investeringssubsidie |
subsidiecode | NIET_RELEVANT |
2024 | 96.317,31 euro |
2025 | 10.701,92 euro |
Gent is in 2024 European Youth Capital. Tijdens European Youth Capital 2024 werkt de Stad Gent Samen met Event Flanders in het kader van de organisatie van een groot stadsfestival, genaamd Asfalt Festival, rond het thema urban sports & culture. Op 8 december 2022 keurde het college van burgemeester en schepenen een intentieverklaring hieromtrent goed waarin de Stad zich engageerde om de nodige middelen mee te investeren in het festival.
Het festival zal 3 dagen duren (20-22 september 2024), beoogt 30 000 bezoekers per dag (verdeeld over verschillende sites) en is hoofdzakelijk gratis (met uitzondering van het nightlife programma)
Op 30 Augustus 2023 werd de gunningsbeslissing genomen, door event Flanders, voor dit festival en werd ze toegekend aan het Gentse eventbureau Fast Forward Events. In de jury zetelden naast mensen van Toerisme Vlaanderen, Sport Vlaanderen en Event Flanders ook medewerkers van de Stad Gent:
De voorliggende subsidieovereenkomst met Fast Forward Events kadert binnen de uitvoering van de voorvermelde eengagementsverklaring met Event Flanders die goedgekeurd werd op 8 december 2022 door het college van burgemeester en schepenen.
Fast Forward Events werd door Event Flanders aangesteld om het festival en het lokale voortraject te realiseren. In kader van Gent European Youth Capital en het Asfalt festival wil de Stad Gent een lokaal voortraject ontwikkelen met de Gentse Urban Sports & Culture community met als doelstellingen:
- Het versterken van lokaal/sociaal sport en cultuur middenveld.
- Het bieden van ontwikkelingskansen voor nieuwe collectieven & kleinschalige initiatieven.
Deze doelstellingen op zich passen in de beleidsdoelen van de ambtelijk werkgroep Urban Sport (sportdienst, jeugddienst, cultuurdienst, preventie voor veiligheid, groendienst)
- Bruggen bouwen naar de lokale urban sports & culture community.
- Vinger aan de pols houden met het middenveld.
- Gentenaren aan het sporten krijgen.
- Werken aan positieve beeldvorming van ‘urban sporters’.
Het voortraject met de lokale Gentse community zal een cruciale functie hebben in functie van het Asfalt Festival en Ghent EYC.
De middelen die Vlaanderen in Asfalt festival investeert (1.004.300 Euro), zetten voornamelijk in op het sportieve luik van het festival. De investering van de Stad Gent zorgt ervoor dat er een breder lokaal cultureel programma kan uitgewerkt worden.
Teneinde deze doelstellingen te kunnen verwezenlijken wordt er derhalve aan de gemeenteraad gevraagd om de subsidieovereenkomst ter realisatie van een lokaal trajecten cultureel programma van Asfalt festival, met Fast Forward Events, Blazoenstraat 34A, 9000 Gent voor de periode mei - november 2024 waarbij een subsidie wordt toegekend van 150.000 euro.
Volgende budgetten zijn nodig en beschikbaar op MJP :
Budgetplaats | Budgetpositie | Subsidie-code | 2024 |
409250000 | 6491000 | NIET_RELEVANT | 150.000 euro |
Het Decreet over het lokaal bestuur van 22 december 2017, artikel 40, § 1.
Het Decreet over het lokaal bestuur van 22 december 2017, artikel 2.
In de twee voorgaande EDINA-projecten (EDINA - EDucation of International Newly Arrived migrant pupils (2015-2018) en EDINA Go Pro (2019-2022)), allebei binnen het Erasmus+ KA2-programma, werkten scholen, onderzoeksinstellingen en lokale besturen uit Nederland (Rotterdam en Utrecht), België (Gent en Luik), Finland (Helsinki), Spanje (Oviedo) en het Verenigd Koninkrijk (Leeds) samen aan krachtig en kwaliteitsvol onderwijs voor minderjarige anderstalige nieuwkomers. Finland nam daarbij alleen deel aan het eerste project, Spanje en het Verenigd Koninkrijk enkel aan het tweede. Voor Gent waren Stad Gent (Onderwijscentrum Gent) en Universiteit Gent (Steunpunt Diversiteit en Leren) de betrokken partners, aangevuld met een aantal basis- en secundaire scholen.
Tijdens het eerste EDINA-project werd een toolset ontwikkeld (beschikbaar via https://edinaplatform.eu) om scholen en leerkrachten die met anderstalige nieuwkomers werken te versterken in hun aanpak en beleid rond die doelgroep. Tijdens het vervolgproject werd die toolset verder uitgewerkt én aangepast om beter tegemoet te komen aan de reële noden van scholen en leerkrachten. Via leer- en schoolbezoeken kregen Gentse leerkrachten bovendien de kans om binnen het project kennis te maken met andere aanpakken op het gebied van onderwijs aan anderstalige nieuwkomers, wat bijzonder waardevol bleek.
Bij de afronding van dit tweede, verdiepende project, bleek dat er nog meer kansen liggen om leerkrachten diepgaand te professionaliseren. Daarom is nu een derde project gestart, onder de noemer EDINA Be GReAT (EDucation of International Newly Arrived migrant pupils Befitted Education Groundwork Resources for All Teaching actors). In dit project ligt de focus vooral op de fase na doorstroom van onthaal- naar vervolgonderwijs. Daar kunnen nieuwkomers immers veel minder rekenen op ondersteuning en begeleiding, en hebben leerkrachten ook minder handvatten in het werken met deze doelgroep.
Omdat die doelstellingen nauw aansluiten bij de doelen van Onderwijscentrum Gent inzake taalondersteuning en taalontwikkeling voor schoolteams en leraren, neemt het Onderwijscentrum ook opnieuw deel aan dit derde project. Samen met de Universiteit Gent als lokale partner en de andere projectpartners uit Nederland (Utrecht en Rotterdam), Ierland (Dublin), Spanje (Oviedo) en België (Luik) zal er ingezet worden op professionalisering van leraren en andere onderwijsprofessionals, het versterken van leerlingen en het ondersteunen van onderwijsverstrekkers en beleidsmakers rond werken met nieuwkomers en een sterke schoolloopbaan.
Na goedkeuring van de projectaanvraag keurde de gemeenteraad op 19 december 2023 de subsidieovereenkomst (grant agreement) goed; nu wordt ook gevraagd om namens de Stad Gent de samenwerkingsovereenkomst (partnership agreement) te ondertekenen, waarin de verschillende taken en afspraken worden besproken.
Het EDINA Be GReAT-project loopt van 1 december 2023 tot en met 30 november 2026. Er is een totale subsidie toegekend van € 400.000,00, waarvan € 30.725,00 voor de Stad Gent. Er wordt geen cofinanciering gevraagd, wat betekent dat er 100% subsidiëring is en er geen financiële gevolgen zijn voor de Stad Gent.
Keurt goed de samenwerkingsovereenkomst met Universiteit Utrecht, Heidelberglaan 8, 3584 CS Utrecht (Nederland), voor het project 'EDINA Be GReAT: Education of International Newly Arrived migrant pupils Befitted Education Groundwork Resources for All Teaching Actors' (2023-1-NL01-KA220-SCH-000160120) voor de periode van 1 december 2023 tot en met 30 november 2026, zoals gevoegd in bijlage.
Het Decreet over het lokaal bestuur van 22 december 2017, artikel 40, §1.
Wet van 29 mei 1959 tot wijziging van sommige bepalingen van de onderwijswetgeving.
Aanleiding - historiek
De Ziekenhuisschool Stad Gent, afdeling secundair onderwijs, bestaat sinds 1988. Ze biedt sedert 2004 lessen aan de leerlingen die verblijven op de afdeling Kinder- en Jeugdpsychiatrie (verder KJP genoemd) in het UZ Gent, aan.
De aanleiding voor deze aanvraag tot erkenning van een nieuwe vestigingsplaats van de Ziekenhuisschool Stad Gent in het AZ Jan Palfijn Gent, is de vraag vanuit de afdeling Kinder- en Jeugdpsychiatrie van het UZ Gent naar de verderzetting van type 5-onderwijs in tijden van een herlokalisatie van 6 k-dagplaatsen vanuit het UZ Gent naar het AZ Jan Palfijn Gent, aangestuurd door UZ Gent vanaf 01/10/2024. De dienst wil de bestaande middelen van 6 k-dagplaatsen gebruiken om het zorgaanbod voor jongeren jonger dan 15 jaar met een eetstoornis te versterken.
De ziekenhuisschool wil vanuit haar visie de bestaande werking in de daghospitalisatie van het KJP vrijwaren en daarom binnen het AZ Jan Palfijn Gent de langdurig behandelde jongeren kwalitatief onderwijs op maat aanbieden via een geïndividualiseerde en laagdrempelige positieve aanpak.
De vraag naar onderwijs type 5 voor de doelgroep jongeren met een eetstoornis
De afdeling met 6 k-dagplaatsen van de dienst Kinder- en Jeugdpsychiatrie van het UZ Gent zal vanaf het volgende schooljaar ’24-‘25 verhuizen naar het AZ Jan Palfijn Gent. De school geeft er momenteel les aan de jongeren die er worden behandeld. De samenwerking tussen de ziekenhuisschool en de dienst werd in de loop der voorbije 20 jaren in het belang van de jongeren heel sterk multidisciplinair en geïntegreerd uitgebouwd en aldus gepercipieerd door de medewerkers van de dienst. De dienst heeft ervoor gekozen om het zorgaanbod voor jongeren jonger dan 15 jaar. met een eetstoornis te versterken.
Met het oog op de schoolse ontwikkeling van de jongeren van het secundaire onderwijs, wier behandeltrajecten doorgaans langdurig zijn, vraagt de dienst om de samenwerking met de Ziekenhuisschool Stad Gent op de nieuwe locatie verder te zetten.
Hoewel de doelgroep lichtjes wijzigt, blijft de capaciteit gelijk, nl. 6 k-dagplaatsen. Het betreft eigenlijk een loutere verhuis van een deel van de dienst KJP. De andere afdelingen behouden hun werking in het UZ Gent. Die vestiging in het UZ Gent moet dus behouden blijven en kan dus niet opgezegd worden.
Het gemiddelde aantal leerlingen waaraan de school per dag lesgeeft voor deze afdeling, met een capaciteit van 6 jongeren, bedroeg het voorbije teljaar ongeveer 4 leerlingen.
Beschrijving van de samenwerking
Het schoolse aanbod is complementair aan het behandelings- en/of onderzoeksprogramma. Het onderwijsaanbod gebeurt organisatorisch binnen de reguliere schooltijden, inhoudelijk in functie van de onderwijsbehoeften van de leerling. ICT wordt stimulerend en doelgericht ingezet, net zoals de leercompetenties en sociaal-relationele competenties aan bod komen. De leerkrachten worden via de orthopedagoog ondersteund in hun werking. Leerlingen worden op klassenraden besproken onder impuls van een klastitularis.
Het onderwijsaanbod gebeurt bij voorkeur in kleine groepjes en vindt individueel plaats indien aangewezen.
De leerkrachten zijn volwaardige teamleden binnen de multidisciplinaire werking van de dienst KJP waarbij informatieoverdracht en intervisie plaatsvindt (problematiek, visieopbouw, veiligheid, briefings, methodieken, deontologie, … komen aan bod). Leerkrachten worden betrokken op de professionaliseringsmogelijkheden binnen de afdeling.
Er is aandacht voor de samenwerking met de gezinscontext, de thuisschool en ev. betrokken organisaties (CLB, Jeugdrechtbank, e.a.).
Het ziekenhuis engageert zich om te voorzien in de nodige infrastructuur en materiële inrichting.
M-decreet
Het onderwijs van het type 5 bestaat voor kinderen die opgenomen zijn in een ziekenhuis, een residentiële setting of verblijven in een preventorium. De regering bepaalt de voorwaarden waaraan de residentiële setting moet voldoen opdat er een school voor buitengewoon onderwijs type 5 aan verbonden kan zijn. Kinderen in type 5 beantwoorden aan alle onderstaande voorwaarden: a) de medische, psychiatrische of residentiële opvang of begeleiding laat niet toe dat de kinderen voltijds in een school aanwezig zijn; en b) de kinderen hebben behoefte aan een individueel of geïndividualiseerd aanbod dat in de residentiële omgeving verstrekt wordt.
De jongeren van de aangevraagde vestigingsplaats zullen in een residentiële setting behandeld worden. Hun begeleiding zal niet toelaten dat ze voltijds in school aanwezig zullen zijn en ze zullen behoefte hebben aan een geïndividualiseerd aanbod in de ziekenhuisomgeving.
Noden van de doelgroep
Omwille van de startende problematiek van een eetstoornis wordt in vele gevallen het schoolse traject onderbroken. Een en ander betekent dat deze jongeren uitermate kwetsbaar zijn. Deze leerlingen verlaten regelmatig school. Continuïteit en laagdrempelige training van schoolse vaardigheden onder deskundige begeleiding, met grote zorg voor psychisch en sociaal welbevinden is een must om de rust terug te vinden. Concreet: een gedoseerde, sterk doelgerichte afbakening van hun schoolse traject door een leerkracht met expertise op dit vlak, is cruciaal in het herstel.
Tijdens de periode van behandeling vormt het onderwijsaanbod aanvullend op het therapeutisch- en dagbehandelingsaanbod een complementaire meerwaarde. De samenwerking tussen onderwijs en hulpverlening versterkt de expertise van elkeen en verbreedt het perspectief van de jongeren. Dit vergroot hun kansen om na opname op school en/of in de maatschappij hun plek te veroveren, hun ziektebeeld te overwinnen.
Maar vooral, specifiek voor deze jongerengroep, is het uiterst belangrijk dat er een schools traject kan gevolgd worden. Net omwille van het feit dat school voor hen heel vaak zo ontzettend belangrijk is, zullen zij makkelijker kiezen voor een behandeltraject waarbinnen school structureel aanwezig is.
Integratie van expertise in (onderwijs-)begeleiding van de doelgroep
De Ziekenhuisschool Stad Gent bouwde in de loop der jaren via haar uitbreidingen een grote expertise op. Door de voortdurende wisselwerking tussen de voorzieningen en de school, heeft de Ziekenhuisschool Stad Gent binnen die gedegen samenwerkingsverbanden een grote onderwijservaring opgebouwd met specifieke doelgroepen.
Ze heeft een degelijke kennis van samenwerken, flexibel en responsief, én ervaring in het lesgeven binnen het kader van kinder- en jeugdpsychiatrie. Ze ondersteunt zieke leerlingen en hun context via onderwijs en zorg op maat. Ze werkt volgens de principes van het HandelingsGericht Werken. Door het werken in kleine groepjes of individueel kan ze - meer dan in het reguliere onderwijs - inzetten op de individuele noden van de leerlingen en leerachterstanden en tekorten bijwerken. Dit bevordert de re-integratie van de kwetsbare jongere achteraf. Het sterke beroep op succeservaringen, de zorg voor een warme band, dragen positief bij aan het genezingsproces.
Maar ook de ervaring van de afdeling in de samenwerking met het ziekenhuisonderwijs, draagt bij aan de uitbouw van de knowhow op het vlak van onderwijs aan de jongeren. Deze integratie van onderwijs op de werking van de afdeling is immers van fundamenteel belang voor het welslagen in de onderwijsopdracht. De voorziening ondersteunt op haar beurt de werking van de ziekenhuisschool degelijk, dit zowel qua kennis van de aanpak van problematieken, als naar inhoudelijke aanpak. Zo kan de Ziekenhuisschool Stad Gent sterker inzetten op de deskundigheidsbevordering van haar teamleden. Vanuit de thuisscholen komen ondersteuningsvragen waarrond de Ziekenhuisschool Stad Gent graag gezamenlijk de zoektocht start. De ziekenhuisschool heeft daarenboven de ambitie om deze gebundelde expertise van zorg en onderwijs naar andere leer-en zorgpartners binnen onderwijs (scholen, CLB, SIO/Bednet, TOaH, School&Ziekzijn) te verspreiden. Ze gelooft in het model van een intersectorale coproductie Onderwijs – Welzijn door de kruisbestuiving van elkaars achtergrond en expertise met respect voor eenieders opdracht.
Keurt goed de oprichting van de nieuwe vestigingsplaats in het AZ Jan Palfijn te Gent voor de secundaire afdeling van de Ziekenhuisschool Stad Gent, gelegen in de Corneel Heymanslaan 10 te Gent, met ingang van 1 september 2024.
Het Decreet over het lokaal bestuur van 22 december 2017, artikel 40, §1.
Wet van 29 mei 1959 tot wijziging van sommige bepalingen van de onderwijswetgeving.
Aanleiding – historiek
De Ziekenhuisschool Basisonderwijs Stad Gent biedt sinds 2006 lessen aan de leerlingen die verblijven op de afdeling pediatrie van het AZ Sint-Lucas. Dit is de enige afdeling van onze type 5-school die niet gesubsidieerd wordt vanuit de Vlaamse Overheid. Aangezien we ten volle achter deze kwaliteitsvolle samenwerking tussen de Ziekenhuisschool en het AZ Sint Lucas -Volkskliniek vzw blijven staan, lijkt het ons aangewezen om dit te verduurzamen door deze maximaal in het gesubsidieerde kader te laten opnemen. Vandaar de aanvraag tot vestigingsplaats.
Voorziening - doelgroep
AZ Sint-Lucas is een modern en sociaal algemeen ziekenhuis in Gent en heeft een grootstedelijke en diverse populatie. Sociale toegankelijkheid is een grote prioriteit van het ziekenhuis. De helft van de patiënten in AZ Sint-Lucas is afkomstig uit Gent. Basisschoolkinderen kunnen er terecht voor de diensten Kinderziekten. De opnames zijn voornamelijk van medische aard. Er zijn ook opnames omwille van sociale problematieken. Op de pediatrie geven we vanuit de Ziekenhuisschool Stad Gent sinds 2006 les aan de basisschoolkinderen. Veel van deze leerlingen spreken thuis geen Nederlands en hebben een lage SES. Psychische, sociale en financiële moeilijkheden komen vaak voor in de context van deze leerlingen; het gaat veelal om kwetsbare gezinnen. Hierbij zijn niet-leerplichtige kleuters soms nog niet ingeschreven in een thuisschool of gaan ze weinig frequent naar school. De leerlingen waaraan we les bieden op de pediatrie zijn grotendeels kortverblijvers. Vaak is er sprake van een langere afwezigheid (met een ziekteperiode voor en/of na de opname) waarbij de leerlingen gedurende enkele weken niet naar school kunnen.
Bijkomend zijn er elk schooljaar verscheidene doorverwijzingen van leerlingen uit het UZ Gent naar het AZ Sint-Lucas en vice versa.
Beschrijving van de samenwerking
De leerkrachten zijn volwaardige teamleden binnen de multidisciplinaire werking van de pediatrie, waarbij informatieoverdracht en intervisie plaatsvindt (problematiek, visieopbouw, veiligheid, briefings, methodieken, deontologie, … komen aan bod). Leerkrachten worden op de hoogte gebracht van professionaliseringsmogelijkheden binnen het AZ Sint-Lucas.
Er wordt een onderwijsaanbod aangeboden binnen de reguliere schooltijden, voornamelijk in de voormiddag. Het aanbod gaat bij voorkeur uit naar de leergebieden ‘Nederlands’, ‘Frans’, ‘wiskunde’ en ‘leercompetenties’. Hiervan kan in functie van de onderwijsbehoeften afgeweken worden: zo komen ook de leerdoelen van de leergebieden ‘ik en de wereld’ en ‘kunst en cultuur’ geregeld aan bod. ICT wordt stimulerend ingezet. In mindere mate – maar mogelijk afhankelijk van de onderwijsnoden – wordt aan de leergebieden ‘gezondheid’ en ‘sociaal-relationele competenties’ gewerkt. De leerkrachten worden via de orthopedagoog ondersteund in hun werking.
Het onderwijsaanbod gebeurt bij voorkeur in kleine groepjes en vindt individueel plaats indien aangewezen of niet anders mogelijk. Er wordt lesgegeven aan gemiddeld 5 leerlingen per dag.
Het schoolse aanbod is complementair aan het behandelings- en/of onderzoeksprogramma. Het ziekenhuis engageert zich om te voorzien in de nodige infrastructuur en materiële inrichting.
Expertise in onderwijsbegeleiding van de doelgroep
De Ziekenhuisschool heeft reeds veel expertise opgebouwd om zieke leerlingen en hun context te ondersteunen via onderwijs en zorg op maat. Door te werken in kleine groepjes of individueel – meer dan in het reguliere onderwijs – wordt er ingezet op de individuele noden van de leerlingen en leerachterstanden en tekorten bijgewerkt.
Leerlingen kunnen door dit gedifferentieerde aanbod nadien beter aansluiten in de klascontext, waardoor ook de schoolse motivatie stijgt.
M-decreet
Het onderwijs van het type-5 bestaat voor kinderen die opgenomen zijn in een ziekenhuis, een residentiële setting of verblijven in een preventorium. De regering bepaalt de voorwaarden waaraan de residentiële setting moet voldoen opdat er een school voor buitengewoon onderwijs type-5 aan verbonden kan zijn. Kinderen in type-5 beantwoorden aan alle onderstaande voorwaarden: a) de medische, psychiatrische of residentiële opvang of begeleiding laat niet toe dat de kinderen voltijds in een school aanwezig zijn; en b) de kinderen hebben behoefte aan een individueel of geïndividualiseerd aanbod dat in de residentiële omgeving verstrekt wordt. De leerlingen binnen Sint-Lucas beantwoorden aan deze voorwaarden.
Aan de gemeenteraad wordt gevraagd goedkeuring te verlenen aan de oprichting van de nieuwe vestigingsplaats in het AZ Sint-Lucas te Gent voor de Ziekenhuisschool Basisonderwijs Stad Gent, gelegen in Corneel Heymanslaan 10 te Gent met ingang van 1 september 2024.
Door de oprichting van de nieuwe vestigingsplaats wordt een motiverend, laagdrempelig, taalrijk en zinvol lesaanbod aan leerlingen in kwetsbare situaties aangeboden: kwetsbaar door de opname, de afwezigheid op school en het ziektebeeld en lage SES, Nederlandstalige achterstand, sociaal-psychische kwetsbare context, beperkte aanwezigheid op school bij niet-leerplichtige kleuters, e.a.
Het ziekenhuisonderwijs is voor deze leerlingen op dat moment vaak het enige onderwijs en biedt een toegangspoort tot het opvangen van langere afwezigheden als ze de ziekenhuismuren verlaten.
Keurt goed de oprichting van de nieuwe vestigingsplaats in het AZ Sint-Lucas te Gent voor de Ziekenhuisschool Basisonderwijs Stad Gent, gelegen in de Corneel Heymanslaan 10 te Gent, met ingang van 1 september 2024.
Vzw Stedelijke Hotelschool Gent, Lange Violettestraat 12 te 9000 Gent, wenst uitdrukkelijk volgend goed aan de Hotelschool Gent te schenken:
Aan deze schenking zijn voor de Stad Gent geen voorwaarden verbonden.
De aanvaarding van de schenking betekent een vermeerdering van het patrimonium van de Stad Gent - Departement Onderwijs, Opvoeding en Jeugd, overeenkomstig het schenkingsformulier in bijlage.
Keurt de aanvaarding goed van de schenking van 1 Hoshizaki Ice Maker ter waarde van 605 EUR door vzw Stedelijke Hotelschool Gent - Lange Violettestraat 12 te 9000 Gent aan de Stad Gent - Departement Onderwijs, Opvoeding en Jeugd - Hotelschool Gent - Lange Violettestraat 10-12 te 9000 Gent volgens het schenkingsformulier in bijlage. Aan deze schenking zijn voor de Stad Gent geen voorwaarden verbonden.
Het dossier heeft betrekking op de Christoffel Columbuslaan (N474) te Gent en Evergem. Dit tussen het rondpunt met de Vasco da Gamalaan op grondgebied Evergem tot wanneer de weg parallel naast het kanaal Gent-Terneuzen komt te liggen.
Het betreft een reeds uitgewerkte en uitgerust weg, waarvan de rooilijn gerealiseerd wordt op basis van de huidige eigendomstoestand. De wegzate op grondgebied Gent is gekadastreerd, en in eigendom van North Sea Port.
De feitelijke rooilijn wordt gerealiseerd door de opmaak van rooilijnplannen. Tot op heden zijn er geen rooilijnplannen opgemaakt, op basis van overdrachtsplannen en concessieplannen werd reeds op kadastraal niveau de wegenis afgescheiden van de aanpalende gronden.
Het opstellen van de rooilijnplannen heeft als doelstelling om de feitelijke rooilijn vast te leggen.
De rooilijnplannen zullen zowel door de stad Gent als door de gemeente Evergem vastgesteld worden voor de delen op hun respectievelijke grondgebied.
Conform artikel 17 van het Decreet wordt na de voorlopige vaststelling door de gemeenteraad een openbaar onderzoek gehouden.
Stelt de bijgevoegde rooilijnplannen van de Christoffel Columbuslaan te Gent voorlopig vast.
Neemt de bijgevoegde motiveringsnota over de Christoffel Columbuslaan te Gent aan.
• Het Decreet van 3 mei 2019 houdende de gemeentewegen, artikel 13, § 2
• Het Decreet over het lokaal bestuur, artikel 40• Het Decreet van 3 mei 2019 houdende de gemeentewegen, artikel 13, § 2
De Onze Lieve Vrouwdreef is een trage verbinding tussen de Gentstraat en de Onze Lieve Vrouwstraat. Deze dreef heeft sinds lang een openbaar karakter en wordt door het publiek gebruikt. Er zijn geen rooilijnen gevestigd op de dreef. Op 17 november 2023 is er een aangetekend zenden verstuurd, gericht aan de algemeen directeur van de Stad Gent, door advocaat Verbist. Deze vertegenwoordigt de eigenaars van de percelen waarop de Onze Lieve Vrouwdreef deels gelegen is. In deze brief wordt betwist dat de Onze Lieve Vrouwdreef een “openbare weg” statuut heeft.
In functie van het vaststellen van het publiek gebruik en het formeel opnemen van de Onze Lieve Vrouwdreef als gemeenteweg dient door de gemeenteraad te worden vastgesteld dat in de Onze Lieve Vrouwdreef reeds meer dan 30 jaar sprake is van een continu, ononderbroken, ondubbelzinnig gebruik door het publiek. Het is, op grond van het decreet gemeentewegen, de taak van de gemeente om de trage wegen te vrijwaren en te beschermen. Gezien het publiek gebruik dient de verantwoordelijkheid qua beheer en aansprakelijkheid duidelijk aan de Stad Gent toe te behoren. Het feit dat de eigenaar het publiek gebruik van de dreef betwist, is een gevaar voor deze druk gebruikte trage weg.
Uit het decreet houdende de gemeentewegen:
Art. 3. Dit decreet heeft tot doel om de structuur, de samenhang en de toegankelijkheid van de gemeentewegen te vrijwaren en te verbeteren, in het bijzonder om aan de huidige en toekomstige behoeften aan zachte mobiliteit te voldoen.
Om de doelstelling, vermeld in het eerste lid, te realiseren voeren de gemeenten een geïntegreerd beleid, dat onder meer gericht is op:
1° de uitbouw van een veilig wegennet op lokaal niveau;
2° de herwaardering en bescherming van een fijnmazig netwerk van trage wegen, zowel op recreatief als op functioneel vlak
Artikel 13, § 2, van het decreet van 3 mei 2019 houdende de gemeentewegen (hierna: het gemeentewegendecreet), dat in werking is getreden op 1 september 2019, bepaalt:
De gemeenteraad die op eigen initiatief of op grond van een verzoekschrift vaststelt dat een grondstrook gedurende de voorbije dertig jaar door het publiek gebruikt werd, belast het college van burgemeester en schepenen met de opmaak van een rooilijnplan, en met de vrijwaring en het beheer van de weg overeenkomstig de in dit decreet opgenomen instrumenten en handhavingsbevoegdheden.
De vaststelling door de gemeenteraad van een dertigjarig gebruik door het publiek heeft van rechtswege de vestiging van een publiek recht van doorgang tot gevolg.
In bijlage de nota waarin omstandig wordt beschreven aan de hand van plannen, foto’s en getuigenverklaringen dat de Onze Lieve Vrouwdreef al meer dan 30 jaar continu, ononderbroken en ondubbelzinnig gebruikt wordt door het publiek.
Ter voldoening aan artikel 19, tweede lid van de gecoördineerde wetten op de Raad van State wordt hierbij gewezen op de mogelijkheid een beroep tot nietigverklaring en/of een vordering tot schorsing in te stellen, tegen de beslissing die u heden wordt betekend.
Beroepen tot nietigverklaring (en eventueel vordering tot schorsing) moeten op straffe van niet-ontvankelijkheid worden ingesteld binnen de zestig dagen nadat de beslissingen, reglementen of besluiten werden bekendgemaakt of betekend. Op hetzelfde ogenblik als zij haar verzoekschrift indient, stuurt de verzoekende partij een kopie daarvan ter informatie naar Stad Gent, p.a. Botermarkt I, 9000 Gent.
Het ondertekende verzoekschrift kan per aangetekende zending aan de griffie van de Raad van State, Wetenschapsstraat 33, 1040 Brussel worden gericht of elektronisch via http://eproadmin.raadvst-consetat.be.
Meer informatie op http://www.raadvst-consetat.be, doorklikken naar ‘procedure’ > ‘bestuursrechtspraak’.
Mededeling
De Stad Gent behandelt uw persoonsgegevens met respect voor uw privacy. We volgen hiervoor de Algemene Verordening Gegevensbescherming. Ga voor meer informatie naar http://www.stad.gent en zoek op 'Met respect voor uw privacy'.Op basis van het voorliggende bewijsmateriaal de weg te erkennen als gemeenteweg, met de vestiging van een publieke erfdienstbaarheid van doorgang tot gevolg, volgens art. 13, §2 van het Decreet houdende de Gemeentewegen van 3 mei 2019;
Het college van burgemeester en schepenen te belasten met de opmaak van een gemeentelijk rooilijnplan voor de weg in kwestie en met de vrijwaring en beheer van de weg overeenkomstig het gemeentewegendecreet, eveneens volgens art. 13, §2 van het Decreet houdende de Gemeentewegen van 3 mei 2019.
Het college van burgemeester en schepenen heeft op 13 april 2023 een omgevingsvergunning afgegeven voor het verkavelen van gronden in 4 loten bestemd voor eengezinswoningen, meergezinswoningen (max 36 woongelegenheden) en parkeerplaatsen, 1 lot voor privaat collectieve tuin en de aanleg van openbaar domein met woonerfkarakter, openbare groenzone en rioleringswerken - met openbaar onderzoek - Vrouwenstraat, 9032 Wondelgem. Dit project voorziet ondermeer in de aanleg van 2 nieuwe paden.
Voor een efficiënte werking van bijvoorbeeld de hulp- en de veiligheidsdiensten is het noodzakelijk dat deze nieuwe paden een naam krijgen.
Volgens artikel 1 van het Decreet van 28 januari 1977 tot bescherming van de namen van de openbare wegen en pleinen is alleen de gemeenteraad bevoegd om namen van openbare wegen en pleinen vast te stellen.
Het Archief Gent heeft voor deze locatie geen beschikbaar toponiem gevonden en er werd beslist geen burgerparticipatie toe te passen.
Aangezien in de buurt van deze locatie al wegen werden vernoemd naar vrouwelijke Nobelprijswinnaars (Marie Curiestraat, Irène Joliotstraat, Gerty Corihof & het principieel vastgestelde Maria Mayerpad), werd binnen hetzelfde thema (vrouwelijke Nobelprijswinnaars) en binnen dezelfde vakgebieden (scheikunde, natuurkunde, fysiologie of geneeskunde) gezocht.
De naam ‘Gertrude Elionpad’ wordt voorgesteld voor het 1e pad. Deze naam kan gebruikt worden na toetsing op gelijkluidendheid. Gertrude Elion is geboren te New York (VS) op 23/01/1918 en overleden te Chapel Hill (VS) op 21/02/1999. Ze was een Amerikaanse farmacologe en bekend van haar onderzoek naar geneesmiddelen. In 1988 won ze de Nobelprijs voor Fysiologie of Geneeskunde (bron: Gertrude Elion - Wikipedia).
De naam ‘Rosalyn Yalowpad’ wordt voorgesteld voor het 2e pad. Deze naam kan gebruikt worden na toetsing op gelijkluidendheid. Rosalyn Sussman is geboren te New York (VS) op 19/07/1921 en overleden te New York op 30/05/2011. Ze was ook gekend als Rosalyn Sussman Yalow en als Rosalyn Yalow (Yalow was haar aangetrouwde naam). Ze was een Amerikaans medisch-natuurkundige en Nobelprijswinnaar. In 1977 won ze de Nobelprijs voor de geneeskunde voor het ontwikkelen van de Yalow-Berson methode. De Brandweer raadt het gebruik van een naam met 2 familienamen af wegens te lang en mogelijkheid tot verwarring. Conform de straatnamen in de buurt (Marie Curiestraat, Irène Joliotstraat, Gerty Corihof & het principieel vastgestelde Maria Mayerpad) opteren we ook hier het gebruik van de familienaam van haar echtgenoot, Yalow, omdat er dan een duidelijke link is naar de door haar ontwikkelde Yalow-Berson methode waarmee ze de nobelprijs won (bron: Rosalyn Sussman Yalow - Wikipedia).
Over deze plaatsnaamgevingen zal het advies van de Cultuurraad worden ingewonnen.
Conform het Decreet tot bescherming van de namen van openbare wegen en pleinen van 28 januari 1977, zal na de principiële vaststelling door de gemeenteraad een openbaar onderzoek worden georganiseerd.
Stelt de naam ‘Gertrude Elionpad' principieel vast voor het 1e pad binnen de verkaveling gelegen Vrouwenstraat te Wondelgem, zoals aangeduid met rode kleur op bijgevoegd plan nieuwe toestand en situatieplan.
Stelt de naam ‘Rosalyn Yalowpad’ principieel vast voor het 2e pad binnen de verkaveling gelegen Vrouwenstraat te Wondelgem, zoals aangeduid met blauwe kleur op bijgevoegd plan nieuwe toestand en situatieplan.
De gemeenteraad stelde op 29 januari 2024 de naam ‘Regnessestraat’ principieel vast voor het straatje tussen Nederpolder en Biezekapelstraat te Gent.
Conform het Decreet tot bescherming van de namen van de openbare wegen en pleinen van 28 januari 1977, werd na de principiële vaststelling door de gemeenteraad een openbaar onderzoek georganiseerd.De Cultuurraad werd op 31/01/2024 op de hoogte gebracht van de organisatie van het openbaar onderzoek en bracht binnen de gestelde termijn gunstig advies uit.
Stelt de naam 'Regnessestraat' definitief vast voor het straatje tussen Nederpolder en Biezekapelstraat te Gent, zoals aangeduid met rode kleur op bijgevoegd plan nieuwe toestand en situatieplan.
De gemeenteraad stelde op 29 januari 2024 de naam ‘Maria Mayerpad’ principieel vast voor het nieuwe pad gelegen tussen Haagstuk en Vrouwenstraat te Wondelgem.
Conform het Decreet tot bescherming van de namen van de openbare wegen en pleinen van 28 januari 1977, werd na de principiële vaststelling door de gemeenteraad een openbaar onderzoek georganiseerd.
Tijdens het openbaar onderzoek, dat werd gehouden van 07 februari 2024 tot 10 maart 2024, werden geen bezwaren ingediend. Er kan bijgevolg worden overgegaan tot de definitieve vaststelling van de naam.
Op het straatnaambord ‘Maria Mayerpad’ kan volgend onderschrift worden aangebracht: ‘Nobelprijs Natuurkunde 1963, °1906 - +1972'.
De Cultuurraad werd op 31/01/2024 op de hoogte gebracht van de organisatie van het openbaar onderzoek en bracht binnen de gestelde termijn gunstig advies uit.
Stelt de naam ‘Maria Mayerpad’ definitief vast voor het nieuwe pad gelegen tussen Haagstuk en Vrouwenstraat te Wondelgem, zoals aangeduid met rode kleur op bijgevoegd plan nieuwe toestand en situatieplan.
Keurt goed het aanbrengen van het onderschrift ‘Nobelprijs Natuurkunde 1963, °1906 - +1972' op het straatnaambord ‘Maria Mayerpad'.
De gemeenteraad heeft in zitting van 20 december 2004 zijn goedkeuring verleend aan de toetreding van de Stad Gent tot de TMVW als zuiveringsvennoot. Naar aanleiding van de toetreding van de Stad Gent tot Aquario met ingang van 1 januari 2005 werd op zelfde datum het gebruiksrecht op de gemeentelijke zuiveringsinstallaties en de daarmee gepaard gaande rechten ingebracht en dit volgens de modaliteiten zoals vastgelegd in de statuten van de TMVW en het toetredingsdossier.
Het college van burgemeester en schepenen heeft in zitting van 21 oktober 2021 de ontwerpplannen betreffende de integrale heraanleg van de cluster Noendries te Gent goedgekeurd.
De gemeenteraad heeft in zitting van 26 september 2022 het bestek vastgesteld voor de overheidsopdracht van werken - Herinrichting cluster Noendries te Gent - TDW/2022/004-ID5281. Om budgettaire redenen wordt het project verder in meerdere fases opgesplitst. In deze opdracht wordt de 1ste fase, de aanleg vanaf het kruispunt Burggravenlaan-Stropstraat tot en met het kruispunt Foreestelaan-Moutstraat, voorzien.
Door de Dienst Wegen, Bruggen en Waterlopen werd het bestek van de overheidsopdracht van werken voor de herinrichting cluster Noendries te Gent - TDW/2022/004-ID5281 opgemaakt.
Deze opdracht is een occasionele gezamenlijke opdracht in de zin van artikel 48 van de Wet Overheidsopdrachten waarbij een deel ten laste is van de Stad Gent en een deel ten laste van Farys. Stad Gent is aanbestedende overheid.
Procedure: openbare procedure.
Wijze van prijsbepaling: gemengde opdracht.
Uitvoeringstermijn: 170 werkdagen.
Gunningscriteria: Prijs.
Voorwerp van de opdracht:
De hier bedoelde opdracht heeft tot doel:
Herinrichting cluster Noendries: het project bevindt zich op het grondgebied van Gent en voorziet de heraanleg van de straten naar woonerven waarbij waterinfiltratie, verblijfskwaliteit en groen voorop staan.
De werken omvatten (niet-limitatief):
De werken worden geraamd op 3.766.964,25 euro excl. btw, waarvan 2.630.644,15 euro ten laste van TMVW en 1.136.320,10 euro + 238.627,22 euro (21 % btw) = 1.374.947,32 euro ten laste van de Stad.
Voor deze werken herinrichting cluster Noendries (fietssnelweg) wordt de subsidie "Fietsfonds" aangevraagd bij de Provincie. Het subsidiebedrag wordt geraamd op 111.126,00 euro + 23.336,46 euro (21% btw) = 134.462,46 euro.
Aan het college van burgemeester en schepenen wordt gevraagd toestemming te geven de procedure van bekendmaking reeds op te starten onmiddellijk na goedkeuring van het dossier door het college, met opening offertes evenwel na de datum van de gemeenteraad. Om budgettaire redenen wordt het project verder in meerdere fases opgesplitst. In deze opdracht wordt de 1ste fase, de aanleg vanaf het kruispunt Burggravenlaan-Stropstraat tot en met het kruispunt Foreestelaan-Moutstraat, voorzien. Omwille van de dringendheid van dit project wordt gevraagd om vervroegd aan te besteden. Dit kan van zodra het project ook goedgekeurd is door Farys, voorzien op 11/04/2024.
Dienst |
Dienst Wegen, Bruggen en Waterlopen |
Budgetplaats |
349125300 |
Categorie |
I |
Subsidiecode | FIE.PRV |
2024 |
x |
2025 | x |
Totaal |
|
Dienst* | Dienst Wegen, Bruggen en Waterlopen |
Budgetplaats | 349125300 |
Categorie* | I |
Subsidiecode | FIE.PRV |
2024 | x |
2025 | x |
Totaal |
Stelt vast het bij dit besluit gevoegde bestek van de overheidsopdracht van werken - Herinrichting cluster Noendries te Gent - TDW/2022/004-ID5281.
Procedure: openbare procedure.
Wijze van prijsbepaling: gemengde opdracht.
Uitvoeringstermijn: 170 werkdagen.
Gunningscriteria: prijs.
Verbindt zich ertoe, conform het reglement van de Provincie Oost-Vlaanderen van 29 april 2020 met betrekking tot het toekennen van subsidies voor fietsvoorzieningen op het bovenlokaal functioneel fietsroutenetwerk (Fietsfonds), voor de overheidsopdracht van werken - Herinrichting cluster Noendries te Gent - TDW/2022/004-ID5281:
1. alle maatregelen te treffen om het onderhoud van de fietspaden te garanderen;
2. publiciteit te voeren omtrent deze werken, zowel op de werf als via verschillende kanalen (gemeentelijk infoblad, gemeentelijke website, in de media,...) en hierbij steeds melding te maken van de steun die zij daarvoor ontvangt van de Provincie Oost-Vlaanderen (inclusief toevoeging van het logo);
3. alle externe communicatie verstuurd door de aanvrager (vb bewonersbrief, gemeentelijk infoblad) voorafgaand aan de publicatie voor te leggen aan de Provincie Oost-Vlaanderen;
4. bij kunstwerken en aanleg of verbetering van fietspaden een werfbord te plaatsen met het logo van de subsidiërende overhe(i)d(en);
5. de Provincie Oost-Vlaanderen voorafgaand de aanvang der werken te melden;
6. elke daartoe gemachtigde afgevaardigde van de Provincie de toestemming te geven om ter plaatse het gebruik van de toegekende subsidie te controleren, toegang tot de werf te verlenen en deel te nemen aan werfvergaderingen;
7. voor kunstwerken en aanleg of verbetering van fietspaden de Provincie Oost-Vlaanderen 10 werkdagen voorafgaand aan het einde van de werken en van de mogelijke openstelling voor de gebruikers op de hoogte te brengen. De aanvrager en de Provincie Oost-Vlaanderen beslissen in onderling overleg over de wijze waarop de opening wordt gecommuniceerd (bv persbericht, officieel infietsen, …);
8. de bestemming van de werken waarvoor een subsidie wenst bekomen te worden in het kader van onderhavig reglement niet te wijzigen zonder de toelating van de deputatie;
9. medewerking te verlenen aan de plaatsing van de Provinciale signalisatie van het functionele fietsnetwerk.
De Groendienst heeft op het Gentse grondgebied een 170-tal speelterreinen in beheer. Het in stand houden van bestaande en het uitbouwen van nieuwe speelterreinen is heel belangrijk. Gemiddeld wordt een speelzone na 15 jaar vernieuwd. Voor deze opdrachten uit te kunnen voeren werd het bestek GD 03/2024 opgemaakt. Het betreft een raamovereenkomst met meerdere leveranciers voor het leveren en plaatsen van speeltoestellen op het grondgebied van Gent, al dan niet met een valdempende ondergrond, voor een periode van 4 jaar en dit in functie van de concrete vragen en noden van de Groendienst van de Stad Gent. Ook andere stadsdiensten kunnen op basis van deze raamovereenkomst speeltoestellen bestellen.
Binnen de raamovereenkomst worden maximaal 5 leveranciers aangesteld. Aan deze leveranciers zal gevraagd worden om deel te nemen aan een mini-competitie voor specifieke deelopdrachten binnen de raamovereenkomst.
De eerste deelopdracht bestaat uit het ontwerpen van de speelzone en het leveren en plaatsen van speelinfrastructuur in het Laurentiuspark te Oostakker. Als aanvulling op het bestaande aanbod in Oostakker dorp wordt er gezocht naar een aanvullende speelbehoefte, specifiek voor jongeren.
Deze eerste deelopdracht, die als casus wordt gehanteerd voor de gunningscriteria van de raamovereenkomst, wordt tegelijk met de raamovereenkomst gegund aan de hoogst gerangschikte leverancier.
Hiertoe werd het bestek van de overheidsopdracht van leveringen - Raamovereenkomst met meerdere opdrachtnemers - Leveren en plaatsen van speelinfrastructuur in Gent - GD 03/2024, opgemaakt.
Procedure: openbare procedure.
Wijze van prijsbepaling: Globale prijs.
Uitvoeringstermijn of leveringstermijn: Raamcontract voor 4 jaar.
Gunningscriteria voor het raamcontract:
In de loop van 2024 wensen we reeds aantal speelterreinen te realiseren. Gelet op de doorlooptermijnen voor prijsvraag, gunning, leveringstijd en uitvoering is het noodzakelijk dat de aanbestedingsprocedure reeds wordt gestart na goedkeuring van het dossier door het college, met opening van de offertes evenwel na datum van de gemeenteraad.
De bedragen in deze tabel zijn incl. btw
Dienst* | Groendienst |
Budgetplaats | 342300700 |
Categorie* | I |
Subsidiecode | Niet-relevant |
2024 | 300.000 euro |
2025 | 300.000 euro |
2026 | 300.000 euro |
2027 | 300.000 euro |
Totaal | 1.200.000 euro |
Stelt vast het bij dit besluit gevoegde bestek van de overheidsopdracht van leveringen - Raamovereenkomst met meerdere opdrachtnemers - Leveren en plaatsen van speelinfrastructuur in Gent - GD 03/2024.
Procedure: openbare procedure.
Wijze van prijsbepaling: Globale prijs.
Leveringstermijn: Raamcontract voor 4 jaar.
Gunningscriteria raamcontract:
Het Decreet over de subsidiëring in het kader van de lokale energie -en klimaatpacten van 26 mei 2023, artikel 7.
Het besluit van de Vlaamse regering tot toekenning van een subsidie aan de Vlaamse gemeenten voor klimaatacties ter uitvoering van het Lokaal Energie- en Klimaatpact van 8 juli 2022, artikel 3.
Besluit Vlaamse Regering 22/12/2023: aanpassing uiterste datum rapportering Lokaal Energie- en Klimaatpact.
Op 23 november 2015 besliste de gemeenteraad het vernieuwde Burgemeestersconvenant voor Klimaat en Energie te ondertekenen (Burgemeestersconvenant 2030). Met deze overeenkomst engageerde de stad Gent zich om, in lijn met de Europese doelstellingen, een reductie van minimaal 40% CO2-reductie te behalen tegen 2030, vergeleken met 2007. Ook engageerde de stad zich om een adaptatiestrategie uit te werken en te implementeren.
Op 23 november 2020 keurde de gemeenteraad het Klimaatplan 2020-2025 goed. De stad streeft tegen 2030 naar een vermindering van 40% CO2 uitstoot enerzijds en verhogen van de klimaatbestendigheid anderzijds.
Op 25 oktober 2021 keurde de gemeenteraad de ondertekening van het Burgemeestersconvenant 2050 goed, de hernieuwde versie van de eerdere Burgemeestersconvenant. De hernieuwing van het Burgemeestersconvenant staat voornamelijk in functie van het bewerkstellingen van een inclusieve transitie en het verhogen van de ambities. De focus ligt op klimaatneutraliteit in 2050.
Op 4 juni 2021 keurde de Vlaamse Regering het Lokaal Energie- en Klimaatpact en de bijhorende subsidie en opvolgingswijze goed. Met het Lokaal Energie -en Klimaatpact wil de Vlaamse overheid de lokale overheden ondersteunen en nauwer betrekken bij de uitwerking van het energie- en klimaatbeleid. Het Lokaal Energie -en Klimaatpact loopt tot 2030.
Op 25 oktober 2021 keurde de gemeenteraad de deelname aan het Lokaal Energie- en Klimaatpact 1.0 goed.
Op 8 juli keurde de Vlaamse Regering het vernieuwde Lokaal Energie- en Klimaatpact 2.0 goed.
Op 28 november 2022 keurde de gemeenteraad de deelname aan het Lokaal Energie- en Klimaatpact 2.0 goed.
Op 27 maart 2023 nam de gemeenteraad kennis van de eerste rapportering Lokaal Energie -en Klimaatpact 2022.
Met de ondertekening van het Lokaal Energie- en Klimaatpact engageren lokale besturen zich om:
Met de ondertekening van het Lokaal Energie- en Klimaatpact engageren lokale besturen zich tot het opzetten van bijkomende acties in vier werven.
Artikel 7 van het decreet over de subsidiëring in het kader van de lokale energie -en klimaatpacten bepaalt dat een jaarlijkse rapportering met betrekking tot de voorgang moet opgemaakt worden. Na kennisname door de gemeenteraad moet dit bij Agentschap Binnenlands Bestuur worden ingediend, en dit jaarlijks voor 1 mei.
De Vlaamse overheid houdt de monitoring bij van de doelstellingen en ontsluit die op het Lokaal Klimaatpactportaal https://www.lokaalklimaatpact.be/. Bij nazicht op 16 maart 2024 blijkt dat het rapport in de huidige versie veel afwijkende, partiële of ontbrekende cijfers bevat. Er wordt overleg opgestart met de Vlaamse overheid om in een volgende versie de rapportering te verbeteren en zo een correcter beeld te geven over de voortgang van het bereiken van de doelstellingen van het LEKP.
Neemt kennis van de rapportering in verband met het Lokaal Energie- en Klimaatpact.
Op 23 mei 2022 keurde de gemeenteraad het subsidiereglement voor een klantvriendelijk systeem van herbruikbare bekers op de Gentse Feesten voor de edities 2022-2024 goed. Het subsidiereglement voorziet subsidies voor organisatoren van feestkernen die samenwerken met dezelfde herbruikbare bekers en andere maatregelen nemen om het inruilen van herbruikbare bekers makkelijker te maken. In 2023 was er geen samenwerking tussen feestkernen van de Gentse Feesten en werden er geen subsidies uitgekeerd op dit reglement. Het beschikbare budget voor 2023 werd doorgeschoven naar 2024.
Na de evaluatie van de Gentse Feesten 2023 werd er overleg opgestart met de organisatoren om te evolueren naar een uniform bekersysteem voor alle feestkernen.
De organisatoren van de feestkernen van de Gentse Feesten, verenigd in de vzw Gentse Organisatoren (GO), engageerden zich om vanuit de overkoepelende vzw een projectcoördinator aan te stellen om dit uniform bekersysteem uit te werken. De vzw zal onder meer bekers aankopen, een gecoördineerd afwasbeleid opzetten, gemeenschappelijke logistiek, stockage en bijkomende inwisselstanden voorzien. De Stad Gent wil dit financieel ondersteunen met een subsidieovereenkomst. De gemeenteraad wordt in een apart besluit gevraagd om deze overeenkomst goed te keuren welke ingaat op 23/04/2024.
Deze overeenkomst vervangt het subsidiereglement voor een klantvriendelijk systeem van herbruikbare bekers op de Gentse Feesten voor de edities 2022-2024. Aan de gemeenteraad wordt dan ook gevraagd het subsidiereglement voor een klantvriendelijk systeem van herbruikbare bekers op de Gentse Feesten voor de edities 2022-2024 op te heffen m.i.v. 23/04/2024.
Het hierna beschreven goed betreft één van de koppelingsgebieden die in het RUP “Afbakening zeehavengebied Gent, fase 1” werden vastgesteld.
Op 19 augustus 2013 werd bij ministerieel besluit het inrichtingsplan "Doornzele-Kanaalzijde" goedgekeurd.
In het verleden is de Stad Gent, bij alle koppelingsgebieden gelegen op Gents grondgebied, steeds partner geweest waarbij ze met de andere partners in onderling overleg inrichtingsmaatregelen trof om de vastgelegde doelstellingen van de koppelingsgebieden (buffer, recreatie, natuur, bos) te realiseren.
De inrichtingsplannen worden door de Vlaamse Landmaatschappij opgemaakt en medegefinancierd waarbij een financieringssleutel (inrichtingsmaatregelen, verwerving) werd overeengekomen met de verschillende financieringspartners.
De Stad Gent financiert de inrichtingsmaatregelen voor de niet-essentiële door de Stad Gent gewenste onderdelen.
Dit park is een niet-essentiële maar gewenste parkzone die wordt overgedragen naar de betreffende gemeente, hier dus volledig op grondgebied van Stad Gent.
Er wordt aan de gemeenteraad voorgesteld het ontwerp van authentieke akte tot kosteloze verwerving van het hierna beschreven onroerende goed goed te keuren:
Stad Gent - dertiende afdeling
Een perceel grond met aanhorigheden, gelegen Langerbruggekaai, gekadastreerd volgens recent uittreksel uit de kadastrale legger als grond, sectie R nummer 139L13 P0000 met een oppervlakte volgens kadaster van vier hectare zeventien are zesentwintig centiare (4ha 17a 26ca) en gekend volgens laatst overgeschreven titel sectie R, deel van nummer 139/N/12 P0000 met een oppervlakte volgens in titel vermelde meting van vier hectare zeventien are zesentwintig centiare acht decimilliare(4ha 17a 26ca 8dma).
Deze overdracht gebeurt kosteloos.
Beslist tot het goedkeuren van het bijgevoegde ontwerp van authentieke akte, tot kosteloze verwerving van het hierna vermelde onroerende goed:
Stad Gent - dertiende afdeling
Een perceel grond met aanhorigheden, gelegen Langerbruggekaai, gekadastreerd volgens recent uittreksel uit de kadastrale legger als grond, sectie R nummer 139L13 P0000 met een oppervlakte volgens kadaster van vier hectare zeventien are zesentwintig centiare (4ha 17a 26ca) en gekend volgens laatst overgeschreven titel sectie R, deel van nummer 139/N/12 P0000 met een oppervlakte volgens in titel vermelde meting van vier hectare zeventien are zesentwintig centiare acht decimilliare(4ha 17a 26ca 8dma).
Bij gemeenteraadsbeslissing van 23 oktober 2023 werd de goedkeuring gegeven aan een reeks verkoopsdossiers tuinuitbreidingen voor de aangelande eigenaars van een aantal woningen gelegen in de Kwakkelstraat.
Met de eigenaars van de loten 1,2,3,4,5 en 7 kon toen een verkoopsovereenkomst worden afgesloten.
De authentieke akte voor de loten 1,2,3,4,5 werd verleden op 19 december 2023.
De authentieke akte voor het lot 7 kon niet worden verleden gezien de kopers in laatste instantie de authentieke akte niet wensten te ondertekenen.
Reden hiervoor was de financiële impact van deze koop en de modaliteiten van het schadebeding bij een doorverkoop binnen de 20 jaar waardoor de kopers de koopsom niet konden voldoen.
Door de kopers werd bevestigd te willen afzien van de aankoop.
De reeds gemaakte notariële kosten verbonden aan deze aankoop zullen door de notaris worden teruggevorderd van de koper
Aan de gemeenteraad wordt gevraagd goedkeuring te verlenen aan de intrekking van de gemeenteraadsbeslissing de dato 23 oktober 2023 doch enkel voor wat betreft het artikel 6 van de gemeenteraadsbeslissing betreffende de verkoop van de tuinuitbreiding gekend onder het lot 7.
Op 20 december 2011 heeft de gemeenteraad goedkeuring verleend aan de PPS - overeenkomst tussen de Stad Gent, Tondelier Development nv, Aclagro nv, Breevast nv en Koramic Real Estate nv, teneinde de Gasmetersite te ontwikkelen. Deze overeenkomst werd gesloten voor de duurtijd nodig voor de realisatie van het project Tondelier.
Op 22 oktober 2012 heeft de gemeenteraad goedkeuring verleend aan de opstalovereenkomst tussen de Stad Gent en Tondelier Development nv, overeenkomstig de boven vermelde PPS - Overeenkomst, met de verplichting het Tondelierproject te realiseren. De verlenging van deze opstalovereenkomst werd goedgekeurd door de gemeenteraad op 21 januari 2022.
Het Tondelierproject impliceert de realisatie van een degelijke bodemsanering en een kwaliteitsvolle woonwijk, zijnde de realisatie en uitgifte van private gebouwen en de bouw en inrichting van publieke ruimte en publieke gebouwen in het projectgebied.
Binnen het PPS-project zijn de te verkopen eenheden telkens de combinatie van een opstal (appartement, huis, kantoor enz.) en een bijhorend grondaandeel die binnen deze context samen worden verkocht.
Voor alle eenheden die verkocht worden binnen het Tondelierproject is de Stad Gent verkopende partij van de grondaandelen en Tondelier Development nv (of haar rechtverkrijgenden) verkoper van de opstallen, gezien de gesloten PPS-overeenkomst waarin tevens afspraken inzake prijsvorming bepaald werden.
Op 27 juni 2022 heeft de gemeenteraad goedkeuring verleend aan het ontwerp van onderhandse overeenkomst tot verkoop van de marktconforme woningen, tuinen en terrassen in fase 5 van het Tondelierproject.
Op 29 januari 2024 heeft de gemeenteraad goedkeuring verleend aan de ontwerpen van onderhandse overeenkomst tot verkoop van de marktconforme appartementen, bergingen, fietsstaanplaatsen en casco - ruimtes uit lot 102 van het Tondelierproject.
Daar dit handelt over verkopen op plan werden betaalschijven opgenomen waarbij verkeerdelijk bepaald werd dat een eerste schijf dient betaald te worden bij aanvang van de grondwerken, niettemin dit volgens de Wet Breyne slechts toelaatbaar is na uitvoering van de grondwerken, wat dan ook in die zin aangepast werd.
Door de recessie in de bouw - en vastgoedmarkt (stijgende kostprijs bouwmaterialen, het moeilijk vinden van aannemers, stijgende financieringskost lening) werd de uitvoeringstermijn van de bouwwerken in fase 5 verlengd van 400 naar 550 werkdagen, en de opschortende voorwaarde inzake voorverkoop bij lot 102 verlengd van 1 juni naar 1 september 2024.
Hiertoe werden in de betreffende ontwerpen van onderhandse overeenkomst tot verkoop van de marktconforme woningen, tuinen en terrassen in fase 5, en marktconforme appartementen, bergingen, fietsstaanplaatsen en casco - ruimtes uit lot 102 van het Tondelierproject de betaalschijven aangepast waarbij een eerste betaling slechts opeisbaar wordt na uitvoering van de grondwerken, werd de uitvoeringstermijn van de bouwwerken in fase 5 verlengd van 400 naar 550 werkdagen, en werd de opschortende voorwaarde inzake voorverkoop bij lot 102 verlengd van 1 juni naar 1 september 2024.
Keurt goed, de gewijzigde ontwerpen van onderhandse overeenkomst inzake de verkoop van marktconforme woningen, tuinen en terrassen uit fase 5, en marktconforme appartementen, bergingen, fietsstaanplaatsen en casco - ruimtes uit lot 102 van het Tondelierproject, waarbij de betaalschijven in die zin aangepast worden dat een eerste schijf slechts opeisbaar wordt na de uitvoering van de grondwerken, de uitvoeringstermijn van de bouwwerken in fase 5 verlengd wordt van 400 naar 550 werkdagen, en de opschortende voorwaarde inzake voorverkoop bij lot 102 verlengd wordt van 1 juni naar 1 september 2024.
Het project R4WO is een samenwerking tussen de stad en het Vlaams Gewest, concreet de Werkvennootschap waarbij de R4 West en Oost wordt omgebouwd tot primaire wegen in Evergem, Gent en Wachtebeke.
Hierbij wordt de weg- én de fietsinfrastructuur aangepakt tussen de Brugsevaart (N9) in Wondelgem en de E34, en tussen het kruispunt aan ‘Euro-Silo’ en de E34.
Deze ombouw heeft als doel:
- een vlotter en veiliger auto- en fietsverkeer
- verhoogde leefbaarheid in de Kanaalzone
- veilige verbinding tussen de woonkernen
Om de ombouw van de R4 te realiseren moet de nv van publiek recht 'De werkvennootschap' gronden verwerven van de stad Gent.
Voor de regio Wondelgem gaat het om een perceel grond onderdeel van de Viaductstraat, 9032 Gent.
Het betrokken perceel is intussen ontheven van de rooilijn die erop rustte en dus onttrokken uit het openbaar domein.
De definitieve vaststelling van deze opheffing is goedgekeurd in de gemeenteraad van 26 februari 2024.
De werkvennootschap heeft de grond grotendeels nodig voor de voormelde wegenwerken en deels om te ruilen met de scouts, wiens eigendom ook geïmpacteerd is door de werken en die op die manier gecompenseerd worden met de verloren omgevings- en speelruimte.
Het betreft concreet:
Stad Gent 30e afdeling Wondelgem
Een stuk grond gelegen aan Viaductstraat te 9032 Gent-Wondelgem, te nemen uit een perceel grond zonder kadastraal nummer gelegen in de sectie A, met gereserveerd individueel perceelnummer A 548 A P000, met een oppervlakte volgens meting van 350m² (driehonderdvijftig vierkante meter).
De waarde is hiervoor bepaald via een schattingsverslag op negentienduizend driehonderdachtenzeventig euro negenenzestig cent. (€ 19.378,69).
De verkrijger heeft de volle eigendom van het goed vanaf heden. Teneinde tegemoet te komen aan de vraag van de verkrijger om vóór het verlijden van de authentieke akte reeds de verdere noodzakelijke administratieve stappen te kunnen zetten voor de overdracht van het goed naar een andere entiteit, welke overdracht kadert binnen de realisatie van het R4WO-project, wordt ten kosteloze titel de vervroegde ingenottreding van het goed overgedragen vanaf de datum van de goedkeuring van huidige akte door de gemeenteraad, voorzien op 22 april 2024.
De bedragen in deze tabel zijn incl. btw
De bedragen in deze tabel zijn incl. btw
Dienst* | Vastgoed |
Budgetplaats | 347250000 |
Categorie* | INV |
Subsidiecode | NIET_RELEVANT |
2024 | 19.378,69 |
Keurt goed de verkoop, zoals geformuleerd in de bij dit besluit gevoegde ontwerpakte, door de Stad Gent aan de nv van publiek recht 'De Werkvennootschap', met zetel te 1210 Sint-Joost-ten-Node, Sint-Lazaruslaan 4-10, ingeschreven in het RPR te Brussel onder nummer 0884.329.501, van ;
Stad Gent - 30e afdeling
Een stuk grond gelegen aan Viaductstraat te 9032 Gent-Wondelgem, te nemen uit een perceel grond zonder kadastraal nummer gelegen in de sectie A, met gereserveerd individueel perceelnummer A 548 A P000, met een oppervlakte volgens meting van 350m² (driehonderdvijftig vierkante meter) voor een totale verkoopsom van 19.378,69 euro.
keurt goed dat de verkrijger de volle eigendom van het goed heeft vanaf heden. Teneinde tegemoet te komen aan de vraag van de verkrijger om vóór het verlijden van de authentieke akte reeds de verdere noodzakelijke administratieve stappen te kunnen zetten voor de overdracht van het goed naar een andere entiteit, welke overdracht kadert binnen de realisatie van het R4WO-project, wordt ten kosteloze titel de vervroegde ingenottreding van het goed overgedragen vanaf de datum van de goedkeuring van huidige akte door de gemeenteraad, voorzien op 22 april 2024.
Het burgerlijk wetboek, Boek III, titel 7 'Erfpachtrecht'
Op 27 november 2023 werd door de gemeenteraad bijakte nummer 2 aan de erfpachtovereenkomst d.d. 27 april 2004 met betrekking tot een stadseigendom gelegen te Gent, Strandlaan, goedgekeurd.
De bijakte heeft als doel een oppervlakte van 1309,17 m² uit de erfpacht te lichten voor de volledige duur van de erfpacht en dit in functie van de aanleg van een fietspad door de Stad.
Hiertoe werd een bijakte met aanduiding van de uit de erfpacht te lichten oppervlakte opgemaakt. De uit de erfpacht te lichten oppervlakte bedraagt 1.309,17 m², zoals aangeven op het plan in bijlage van de bijakte, maar de bijakte zelf maakt melding van een oppervlakte van 1.313,69 m², hetgeen niet correct is.
Via dit wijzigingsbesluit is het de bedoeling om deze onduidelijkheid tussen bijakte en bijlage bij de bijakte recht te zetten en de juiste versie van de bijlage via wijziging laten goedkeuren door de gemeenteraad.
Aan de gemeenteraad wordt gevraagd om de bijakte nummer 2 aan de erfpachtovereenkomst d.d. 27/04/2004 tussen de Stad Gent en Sport Vlaanderen met betrekking tot het stadseigendom gelegen te Gent, Strandlaan 3, zoals goedgekeurd tijdens de zitting van de gemeenteraad van 27 november 2023, te wijzigen, zodat de versie met vermelding van de correcte oppervlakte wordt goedgekeurd.
Wijzigt het gemeenteraadsbesluit nr. 00987 van 27 november 2023 betreffende de bijakte nummer 2 aan de erfpachtovereenkomst d.d. 27 april 2004 met betrekking tot een stadseigendom gelegen te Gent, Strandlaan, in die zin dat bijlage "Bijakte aan de erfpachtovereenkomst d.d. 27 april 2004" vervangen wordt door de bijlage "Bijakte aan de erfpachtovereenkomst d.d. 27 april 2004 aangepast"
De huidige raamovereenkomst "Optimalisatie Speelplaatsen - FEG/2020/014/TH/ID4936" loopt normaal af op 1 november 2025. Heden is de maximale doelwaarde bijna bereikt en loopt het contract daarom vroegtijdig ten einde. Om de continuïteit ervan te bewaren dient dus een nieuwe overheidsopdracht te worden uitgeschreven.
De Stad Gent heeft deze raamovereenkomst opgesteld om in hoofdzaak een optimalisatie van speelplaatsen door te voeren in de verschillende onderwijsinstellingen van de stad Gent. Gezien de brede waaier aan de beschreven werken kunnen ook andere diensten gebruik maken van deze raamovereenkomst. Echter omwille van verschillende zaken zoals veiligheid en de specificiteit van de werken is het noodzakelijk de hoofdfocus omtrent speelplaatsen kenbaar te maken.
De gestelde problemen op speelplaatsen worden aangepakt volgens de verschillende prioriteiten die overlegd zijn met de klant. In eerste instantie worden de wettelijke verplichtingen in orde gesteld zoals de verplichte valdemping rond speeltoestellen, maar deze raamovereenkomst beschikt over een veel bredere scope.
Zo kunnen zowel nieuwe grasprojecten alsook de problemen rond de bestaande via dit contract makkelijk aangepakt worden. De pijnpunten zoals veiligheidsrisico's maar ook de onderhoudscontinuïteit in de aangelegen gebouwen krijgen zo een pasklare oplossing.
Daarnaast is er aandacht voor duurzame ingrepen zoals ontharding en vergroening met de focus op het hergebruik van regenwater maar ook een natuur-inclusieve aanleg is mogelijk. Vervolgens wordt de attractiviteit van de speelplaatsen verhoogd met de aanleg van pedagogisch verantwoorde en educatieve spellen.
De toegankelijkheid wordt verbeterd enerzijds voor personen met een beperking anderzijds in het kader van de brandveiligheid en noodsituaties.
Tenslotte zetten we in op een onderhoudsvriendelijke speelplaats maar ook de uitvoering van noodzakelijke onderhoudsschilderwerken op de speelplaatsen zitten hierin vervat.
De raad voor maatschappelijk welzijn heeft in zitting van 21 juni 2021 de Stad Gent gemachtigd om wat betreft zijn aandeel in diverse opdrachten op te treden als aanbestedende overheid en aankoopcentrale.
Het OCMW Gent wenst voor haar aandeel in deze opdracht beroep te doen op de Stad Gent welke laatste optreedt als aankoopcentrale. Hierdoor is het OCMW Gent vrijgesteld van de verplichting zelf een plaatsingsprocedure te organiseren.
Op die manier kan het OCMW Gent binnen de opdracht rechtstreeks bestellingen afnemen bij de gekozen leverancier/dienstverlener.
Hiertoe werd het bestek van de overheidsopdracht van werken - Raamovereenkomst voor optimalisatie speelplaatsen - FEG/2024/000-ID5582, opgemaakt.
Procedure: openbare procedure.
Wijze van prijsbepaling: gemengde prijsvaststelling.
Uitvoeringstermijn: 48 maanden.
Gunningscriteria: prijs
Wij verzoeken om vervroegd te mogen aanbesteden gelet op het feit dat het van groot belang is op korte termijn te kunnen afnemen van deze raamovereenkomst. De vorige raamovereenkomst kwam vroeger tot een eind dan voorzien omdat de doelwaarde van de raamovereenkomst (maximale afname) werd bereikt.
Het geraamd aandeel voor het OCMW bedraagt 160.000,00 euro, inclusief btw.
De bedragen in deze tabel zijn incl. btw
Dienst* | FM Onderwijs EXP 6% BTW | FM Onderwijs EXP 21% BTW | FM Onderwijs INV 6% BTW | FM Onderwijs INV 21% BTW |
Budgetplaats | 352000003 | 352000003 | 3512300A2 | 3512300A2 |
Categorie* | E | E | I | I |
Subsidiecode | nvt | nvt | nvt | nvt |
2024 | 60.000 EUR | 30.000 EUR | 180.000 EUR | 90.000 EUR |
2025 | 120.000 EUR | 60.000 EUR | 360.000 EUR | 180.000 EUR |
2026 | 80.000 EUR | 40.000 EUR | 240.000 EUR | 120.000 EUR |
2027 | 80.000 EUR | 40.000 EUR | 240.000 EUR | 120.000 EUR |
2028 | 20.000 EUR | 10.000 EUR | 60.000 EUR | 30.000 EUR |
Totaal | 360.000 EUR | 180.000 EUR | 1.080.000 EUR | 540.000 EUR |
Dienst* | FM Welzijn INV | FM Welzijn EXP |
Budgetplaats | ||
Categorie* | I | E |
Subsidiecode | nvt | nvt |
2024 | 10.000 EUR | 10.000 EUR |
2025 | 20.000 EUR | 20.000 EUR |
2026 | 20.000 EUR | 20.000 EUR |
2027 | 20.000 EUR | 20.000 EUR |
2028 | 10.000 EUR | 10.000 EUR |
Totaal | 80.000 EUR | 80.000 EUR |
Stelt vast het bij dit besluit gevoegde bestek van de overheidsopdracht van werken - Raamovereenkomst voor optimalisatie speelplaatsen - FEG/2024/000-ID5582.
Procedure: openbare procedure.
Wijze van prijsbepaling: gemengde prijsvaststelling.
Uitvoeringstermijn: 48 maanden.
Gunningscriteria: prijs.
De klantendiensten van FM staan regelmatig voor de uitdaging van defecte automatische poorten en glazen schuifdeuren, veroorzaakt door gebrekkig onderhoud of schade. Vanwege de complexiteit en de noodzaak van interventies buiten de reguliere werkuren, inclusief weekends en feestdagen, is het niet praktisch om deze taken door eigen personeel te laten uitvoeren. Om een probleemloze en duurzame werking van de poorten en schuifdeuren in verschillende stads-, school-, politie-, welzijnsgebouwen en brandweerzonecentra in Gent te waarborgen, is het dringend noodzakelijk om een nieuwe raamovereenkomst af te sluiten.
De huidige raamovereenkomst "Overheidsopdracht van werken - Raamovereenkomst voor het depanneren, herstellen en onderhouden van poorten in de 3 klantenclusters behorende tot de groep Gent voor de duur van 4 jaar - TDG/2018/017/GDR/EXP-INV/4525" komt tot een einde op 31 maart 2024. Om de continuïteit ervan te bewaren zal gekeken worden of een verlenging van de overeenkomst met één jaar mogelijk is en wordt intussen een nieuwe overheidsopdracht uitgeschreven.
De raad voor maatschappelijk welzijn heeft in zitting van 21 juni 2021 de Stad Gent gemachtigd om wat betreft zijn aandeel in diverse opdrachten op te treden als aanbestedende overheid en aankoopcentrale.
Het OCMW Gent wenst voor haar aandeel in deze opdracht beroep te doen op de Stad Gent welke laatste optreedt als aankoopcentrale. Hierdoor is het OCMW Gent vrijgesteld van de verplichting zelf een plaatsingsprocedure te organiseren.
Op die manier kan het OCMW Gent binnen de opdracht rechtstreeks bestellingen afnemen bij de gekozen leverancier/dienstverlener.
Hiertoe werd het bestek van de overheidsopdracht van werken - Raamovereenkomst voor het depanneren, herstellen en onderhouden van automatische poorten en glazen schuifdeuren (2 percelen) - FEG/2024/001/GDR/ID5583, opgemaakt:
Procedure: openbare procedure.
Wijze van prijsbepaling: gemengde prijsvaststelling.
Uitvoeringstermijn: 48 maanden.
Gunningscriteria: prijs (80 punten), werking aannemer (10 punten), online platform en mobile versie (10 punten)
Het geraamd aandeel voor het OCMW bedraagt 350.000,00 euro inclusief btw.
De bedragen in deze tabel zijn incl. btw
Perceel 1 - automatische poorten:
Dienst | FM Onderwijs | FM Onderwijs | FM Onderwijs | FM Onderwijs |
Budgetplaats | 352000003 | 352000003 | 3512300TE | 3512300TE |
Categorie | EXP 6% BTW | EXP 21% BTW | INV 6% BTW | INV 21% BTW |
2025 | € 31.800,00 | € 3.630,00 | € 21.200,00 | € 8.470,00 |
2026 | € 31.800,00 | € 3.630,00 | € 21.200,00 | € 8.470,00 |
2027 | € 31.800,00 | € 3.630,00 | € 21.200,00 | € 8.470,00 |
2028 | € 31.800,00 | € 3.630,00 | € 21.200,00 | € 8.470,00 |
2029 | € 31.800,00 | € 3.630,00 | € 21.200,00 | € 8.470,00 |
totaal | € 159.000,00 | € 18.150,00 | € 106.000,00 | € 42.350,00 |
FM Themagebouwen | FM Themagebouwen | Politie | Politie | HVZC |
3470100WE | 3512400TE | 33000/125-06 | 33000/724-60 | |
EXP | INV | EXP | INV | |
€ 25.000,00 | € 25.000,00 | € 35.000,00 | € 40.000,00 | € 60.000,00 |
€ 25.000,00 | € 25.000,00 | € 35.000,00 | € 40.000,00 | € 60.000,00 |
€ 25.000,00 | € 25.000,00 | € 35.000,00 | € 40.000,00 | € 60.000,00 |
€ 25.000,00 | € 25.000,00 | € 35.000,00 | € 40.000,00 | € 60.000,00 |
€ 25.000,00 | € 25.000,00 | € 35.000,00 | € 40.000,00 | € 60.000,00 |
€ 125.000,00 | € 125.000,00 | € 175.000,00 | € 200.000,00 | € 300.000,00 |
Dienst | FM Welzijn | FM Welzijn |
Budgetplaats | OCMW | OCMW |
Categorie | EXP | INV |
2025 | € 20.000,00 | € 15.000,00 |
2026 | € 20.000,00 | € 15.000,00 |
2027 | € 20.000,00 | € 15.000,00 |
2028 | € 20.000,00 | € 15.000,00 |
2029 | € 20.000,00 | € 15.000,00 |
totaal | € 100.000,00 | € 75.000,00 |
Perceel 2 - automatische glazen schuifdeuren:
Dienst | FM Onderwijs | FM Onderwijs | FM Onderwijs | FM Onderwijs |
Budgetplaats | 352000003 | 352000003 | 3512300TE | 3512300TE |
Categorie | EXP 6% BTW | EXP 21% BTW | INV 6% BTW | INV 21% BTW |
2025 | € 2.000,00 | € 1.000,00 | € 12.000,00 | € 1.200,00 |
2026 | € 2.000,00 | € 1.000,00 | € 12.000,00 | € 1.200,00 |
2027 | € 2.000,00 | € 1.000,00 | € 12.000,00 | € 1.200,00 |
2028 | € 2.000,00 | € 1.000,00 | € 12.000,00 | € 1.200,00 |
2029 | € 2.000,00 | € 1.000,00 | € 12.000,00 | € 1.200,00 |
totaal | € 10.000,00 | € 5.000,00 | € 60.000,00 | € 6.000,00 |
Dienst | FM Themagebouwen | FM Themagebouwen | Politie | Politie | HVZC |
Budgetplaats | 3470100WE | 3512400TE | 33000/125-06 | 33000/724-60 | |
Categorie | EXP | INV | EXP | INV | |
2025 | € 20.000,00 | € 25.000,00 | € 7.000,00 | € 10.000,00 | € 10.000,00 |
2026 | € 20.000,00 | € 25.000,00 | € 7.000,00 | € 10.000,00 | € 10.000,00 |
2027 | € 20.000,00 | € 25.000,00 | € 7.000,00 | € 10.000,00 | € 10.000,00 |
2028 | € 20.000,00 | € 25.000,00 | € 7.000,00 | € 10.000,00 | € 10.000,00 |
2029 | € 20.000,00 | € 25.000,00 | € 7.000,00 | € 10.000,00 | € 10.000,00 |
totaal | € 100.000,00 | € 125.000,00 | € 35.000,00 | € 50.000,00 | € 50.000,00 |
Dienst | FM Welzijn | FM Welzijn |
Budgetplaats | OCMW | OCMW |
Categorie | EXP | INV |
2025 | € 20.000,00 | € 15.000,00 |
2026 | € 20.000,00 | € 15.000,00 |
2027 | € 20.000,00 | € 15.000,00 |
2028 | € 20.000,00 | € 15.000,00 |
2029 | € 20.000,00 | € 15.000,00 |
totaal | € 100.000,00 | € 75.000,00 |
Indien een raamovereenkomst (opgesplitst per perceel indien meerdere percelen):
Stelt vast het bij dit besluit gevoegde bestek van de overheidsopdracht van werken - Raamovereenkomst voor het depanneren, herstellen en onderhouden van automatische poorten en glazen schuifdeuren (2 percelen) - FEG/2024/001/GDR/ID5583 :
Procedure: openbare procedure.
Wijze van prijsbepaling: gemengde prijsvaststelling.
Uitvoeringstermijn: 48 maanden.
Gunningscriteria: prijs (80 punten), werking aannemer (10 punten), online platform en mobile versie (10 punten)
In zitting van het college van burgemeester en schepenen de dato 29/10/2020 is de overheidsopdracht van levering 2020_CVB_10713 - Overheidsopdracht van leveringen - Raamovereenkomst voor het leveren van aanhangwagens voor diverse diensten - SLS/2020/001 - ID4857 - Gunning - Goedkeuring 2020_GRMW_00698 - Overheidsopdracht van leveringen - Raamovereenkomst voor het leveren van aanhangwagens voor diverse diensten - SLS/2020/001 - ID4857 - Bestek - Vaststelling gegund aan Ben Van Ruysevelt, Koeweidestraat 60 te 1785 Merchte. Deze overheidsopdracht loopt ten einde. Er dienst dus een nieuwe overheidsopdracht te worden uitgeschreven.
Hiertoe werd het bestek van de overheidsopdracht van leveringen- Raamovereenkomst voor levering van Aanhangwagens en aanverwanten met de mogelijkheid tot (huur)koop, maatwerk en onderhoud - SLS/2023/064 - ID5509, opgemaakt.
Procedure: openbare procedure.
Wijze van prijsbepaling: opdracht tegen prijslijst.
Uitvoeringstermijn of leveringstermijn: 48 maanden.
Gunningscriteria:
Prijs (70 punten)
- Inventaris (70 punten)
Kwaliteit (30 punten)
De opdracht wordt opgedeeld in 2 percelen:
Perceel 1:
Leveren van diverse soorten aanhangwagens
Perceel 2:
Leveren van aanhangwagens met kip en oprijklep in één.
Raming voor perceel 1: 145.200 EUR inclusief BTW.
Raming voor perceel 2: 169.400 EUR inclusief BTW.
Duurzaamheid:
Dit contract heeft weinig mogelijkheden tot duurzaamheid. We vragen dat de aanhangwagens uit stevig materiaal gebouwd worden om de levensduur te verlengen. Hierbij koppelen we ook een onderhoudscontract tot 10 jaar na oplevering zodoende de aanhangwagen langer op de baan te houden.
De bedragen in deze tabel zijn incl. btw
Dienst* | STAD GENT | STAD GENT |
Budgetplaats | XXXXXXXXXXX | XXXXXXXXXXX |
Categorie* | I | E |
2024 | € 37.325 | / |
2025 | € 76.650 | / |
2026 | € 76.650 | / |
2027 | € 76.650 | / |
2028 | € 37.325 | / |
2029 - 2039 | / | € 10.000 |
Totaal | € 304.600 | € 10.000 |
Stelt vast het bij dit besluit gevoegde bestek van de overheidsopdracht van leveringen - Raamovereenkomst voor het leveren van aanhangwagens en aanverwanten met de mogelijkheid tot (huur)koop, maatwerk en onderhoud- SLS/2023/064 - ID5509 .
Procedure: openbare procedure.
Wijze van prijsbepaling: opdracht tegen prijstlijst.
Uitvoeringstermijn of leveringstermijn: 48 maanden.
Gunningscriteria:
Prijs (70 punten)
- Inventaris (70 punten)
Kwaliteit (30 punten)
De opdracht wordt opgedeeld in 2 percelen:
Perceel 1:
Leveren van diverse soorten aanhangwagens
Perceel 2:
Leveren van aanhangwagens met kip en oprijklep in één.
Op het college dato 12/10/2023 werd beslist de opdracht 2023_CBS_09706 - Overheidsopdracht van Leveringen - Raamovereenkomst: leveren van auto-onderdelen, carrosseriematerialen en toebehoren - SLS/2023/054 – ID5499 te gunnen aan LKQ Belgium, Havendoklaan 14, 1804 Vilvoorde. Dit was een kleine opdracht in voorbereiding van een grotere, Europese opdracht. Hiervoor werd een nieuwe opdracht gelanceerd ( SLS/2023/063 - ID5507)
Hiertoe werd het bestek van de overheidsopdracht “ Raamovereenkomst levering van auto-onderdelen, auto-lak, carrosseriematerialen en toebehoren” opgemaakt
Procedure: openbare procedure.
Wijze van prijsbepaling: opdracht tegen prijslijst.
Uitvoeringstermijn of leveringstermijn: 48 maanden.
Gunningscriteria: Prijs (40), leveringstermijn (30) en kwaliteit (30)
De opdracht wordt opgedeeld in 2 percelen:
Perceel 1 “Leveren van auto-onderdelen, autobanden en toebehoren”
Perceel 2 “Leveren van autolak, carrosseriematerialen en toebehoren”
Duurzaamheid:
Voor deze opdracht worden geen specifieke duurzaamheidscriteria opgenomen, behalve de vereisten van voertuigen die voldoen aan de LEZ-zone.
De bedragen in deze tabel zijn incl. btw
Dienst* | STAD GENT | BRANDWEER |
Budgetplaats | XXXXXX | XXXXXX |
Categorie* | E | E |
2024 | € 130.075 | € 18.150 |
2025 | € 260.150 | € 36.300 |
2026 | € 260.150 | € 36.300 |
2027 | € 260.150 | € 36.300 |
2028 | € 130.075 | € 18.150 |
Totaal | € 1.040.600 | € 145.200 |
Stelt vast het bij dit besluit gevoegde bestek van de overheidsopdracht van leveringen - product - SLS/2023/063 - ID5507.
Procedure: openbare procedure.
Wijze van prijsbepaling: opdracht tegen prijslijst.
Uitvoeringstermijn of leveringstermijn: 48 maanden.
Gunningscriteria: Prijs (40), leveringstermijn (30) en kwaliteit (30)
Om de sneeuw- en ijzelbestrijding efficiënt en veilig uit te voeren is het nodig om de machines en voertuigen goed te onderhouden en aan te passen naar de actuele evoluties en veiligheidsnormen. Een deel van deze diensten worden uitgevoerd door de medewerkers van vlootbeheer maar tijdens piekbelasting of voor gespecialiseerde zaken is een externe partner nodig om de dienstverlening te garanderen.
Hiertoe werd het bestek van de overheidsopdracht van diensten - raamovereenkomst onderhoud, op- en ombouw machines en voertuigen - SLS/2023/053 - ID5491, opgemaakt.
Procedure: openbare procedure.
Wijze van prijsbepaling: gemengde prijsvaststelling.
Uitvoeringstermijn: 72 maanden.
Gunningscriteria: prijs (100 punten)
Rechtvaardiging voor de looptijd van 72 maanden: er worden binnen Stad Gent een groot aantal voertuigen gebruikt in het kader van de sneeuw- en ijzelbestrijding. Dit zijn vaak unieke toestellen of toestellen die speciaal voor deze taak aangepast werden. Het is belangrijk dat de leverancier de toestellen goed kent en door snelle actie in staat is om de paraatheid van de toestellen dag en nacht te garanderen. Met deze veiligheidsoverweging in gedachte is het niet opportuun om vaak van leverancier te wisselen aangezien deze een ruime inwerkperiode nodig heeft. Bovendien moet de leverancier over de juiste apparatuur investeren om aan deze toestellen te werken. Ook vanuit economisch perspectief is het dus interessanter om deze kost te spreiden over een looptijd van 72 maanden.
Historisch verbruik: we voorzien gebaseerd op de gemiddelde afnames doorheen de laatste jaren een jaarlijkse afname van € 100.000 incl. btw. Dit kan jaar per jaar wisselen en is afhankelijk van de noden en de weersomstandigheden.
Duurzaamheid: er werd advies gevraagd aan de Dienst Milieu en Klimaat. In het kader van duurzaamheid wordt voluit ingezet op een zo lang mogelijke levensduur, gezien de sterk corrosieve eigenschappen van het zout en de pekel is frequent onderhoud daarbij essentieel.
De voorgestelde bedragen zijn ramingen, verschuivingen tussen de verschillende budgetperiodes zijn mogelijk. De lijn 2031 - 2040 is opgenomen voor onderhoud of herstellingen van machines of voertuigen die eventueel aangekocht worden via het investeringsluik (I) van deze raamovereenkomst.
De bedragen in deze tabel zijn incl. btw
Dienst* | Stad Gent | Stad Gent | Stad Gent |
Budgetplaats | XXXXXXXX | XXXXXXXX | XXXXXXXX |
Categorie* | E (exploitatie huidige vloot) | E (exploitatie occasionele aankopen) | I (occasionele aankopen) |
2024 | € 40.000 | € 2.000 | € 0 |
2025 | € 80.000 | € 4.000 | € 0 |
2026 | € 80.000 | € 4.000 | € 28.000 |
2027 | € 80.000 | € 4.000 | € 0 |
2028 | € 80.000 | € 4.000 | € 0 |
2029 | € 80.000 | € 4.000 | € 28.000 |
2030 | € 40.000 | € 4.000 | € 0 |
2031 - 2040 | / | € 38.000 | / |
Totaal | € 480.000 | € 64.000 | € 56.000 |
Stelt vast het bij dit besluit gevoegde bestek van de overheidsopdracht van diensten - raamovereenkomst onderhoud, op- en ombouw machines en voertuigen - SLS/2023/053 - ID5491.
Procedure: openbare procedure.
Wijze van prijsbepaling: gemengde prijsvaststelling.
Uitvoeringstermijn of leveringstermijn: 72 maanden.
Gunningscriteria: prijs (100 punten).
Bij verschillende diensten binnen de Stad Gent/OCMW Gent bestaat de behoefte om goederen van leverancier naar de dienst of tussen de diensten zelf te transporteren. We kiezen ervoor om dit transport enkel te laten uitvoeren door fietstransport.
De vorige opdracht verloopt op 10 september 2024. Er dient dus een nieuwe overheidsopdracht te worden uitgeschreven.
De raad voor maatschappelijk welzijn heeft in zitting van 21 juni 2021 de Stad Gent gemachtigd om wat betreft zijn aandeel in diverse opdrachten op te treden als aanbestedende overheid en aankoopcentrale.
Het OCMW Gent wenst voor haar aandeel in deze opdracht beroep te doen op de Stad Gent welke laatste optreedt als aankoopcentrale. Hierdoor is het OCMW Gent vrijgesteld van de verplichting zelf een plaatsingsprocedure te organiseren.
Op die manier kan het OCMW Gent binnen de opdracht rechtstreeks bestellingen afnemen bij de gekozen dienstverlener.
Hiertoe werd het bestek van de overheidsopdracht van diensten - Raamovereenkomst voor fietstransport - SLS/2024/001 - ID5569, opgemaakt.
Procedure: vereenvoudigde onderhandelingsprocedure met voorafgaande bekendmaking.
Wijze van prijsbepaling: tegen prijslijst
Uitvoeringstermijn: 48 maanden.
Gunningscriteria: Prijs 60 punten / Kwaliteit 40 punten
Duurzaamheid: het voorwerp van de opdracht is fietstransport. Dit draagt bij aan een emissievrij transport
Historische waarde: op jaarbasis ramen we deze opdracht op € 48.500 inclusief btw. De vastgestelde raming is gebaseerd op basis van een analyse van de afnames van de afgelopen jaren. De administratie schat in dat de afnames voor de komende 4 jaar in dezelfde lijn liggen.
Om de continuïteit van de dienstverlening te kunnen garanderen en voldoende tijd te hebben voor onderhandelingen vòòr de zomerperiode waarbij de inschrijvers moeilijker bereikbaar zijn zodat de opdracht tijdig kan opgestart worden, wordt gevraagd om dit dossier vervroegd te publiceren.
De bedragen in deze tabel zijn incl. btw
Dienst* | Stad Gent | OCMW Gent |
Budgetplaats | xxxxxxxx | xxxxxxxx |
Categorie* | E | E |
2024 | 34.485 euro | 1.810 euro |
2025 | 45.980 euro | 2.420 euro |
2026 | 45.980 euro | 2.420 euro |
2027 | 45.980 euro | 2.420 euro |
2028 | 11.495 euro | 605 euro |
Totaal | 183.920 euro | 9.675 euro |
Indien een raamovereenkomst (opgesplitst per perceel indien meerdere percelen):
Stelt vast het bij dit besluit gevoegde bestek van de overheidsopdracht van diensten - Raamovereenkomst voor fietstransport - SLS/2024/001 - ID5569.
Procedure: vereenvoudigde onderhandelingsprocedure met voorafgaande bekendmaking.
Wijze van prijsbepaling: tegen prijslijst.
Uitvoeringstermijn: 48 maanden.
Gunningscriteria: Prijs 60 punten / Kwaliteit 40 punten
In 2023 werd de raamovereenkomst SLS/2023/0020 - ID5438 gesloten voor het leveren van schoolmelk, zuivel, vetten en eieren in retailverpakking en werd de raamovereenkomst SLS/2022/037 - ID5353 gesloten voor het leveren van droge voeding, diepvriesproducten en plantaardige producten. Beide aanbestedingen werden afgesloten voor de periode van 18 maanden. De raamovereenkomsten vervallen in november 2024.
Om een zo goed mogelijke dienstverlening te kunnen aanbieden en continuïteit te waarborgen stelt de administratie voor om vervroegd een nieuwe opdracht met als procedure de openbare procedure uit te schrijven.
De raad voor maatschappelijk welzijn heeft in zitting van 21 juni 2021 de Stad Gent gemachtigd om wat betreft zijn aandeel in diverse opdrachten op te treden als aanbestedende overheid en aankoopcentrale.
Het OCMW Gent wenst voor haar aandeel in deze opdracht beroep te doen op de Stad Gent welke laatste optreedt als aankoopcentrale. Hierdoor is het OCMW Gent vrijgesteld van de verplichting zelf een plaatsingsprocedure te organiseren.
Op die manier kan het OCMW Gent binnen de opdracht rechtstreeks bestellingen afnemen bij de gekozen leverancier/dienstverlener.
Hiertoe werd het bestek van de overheidsopdracht van leveringen - Raamovereenkomst voor het leveren van melk, zuivel, vetten, eieren, droge voeding, diepvries en plantaardige producten in retailverpakking - SLS/2024/007 - ID5578, opgemaakt.
Procedure: openbare procedure
Wijze van prijsbepaling: volgens prijslijst.
Uitvoeringstermijn: 4 jaar
Gunningscriteria:
Prijs: 65 punten;
Duurzaamheid - voedselstrategie: 20 punten;
Dienstverlening: 15 punten
Duurzaamheid: op vlak van duurzaamheid is de voedselstrategie opgenomen in de raamovereenkomst. Eieren dienen minimaal van vrije uitloop te zijn en de inschrijver kan punten verdienen door een assortiment BIO en/of Eerlijke handelsproducten aan te bieden, te werken met producten uit de korte keten, inspanningen aan te tonen op vlak van dierenwelzijn, inspanningen aan te tonen op vlak van duurzame verpakking,...De leveringen dienen te gebeuren met een voertuig die voldoet aan de vereisten van de LEZ zone.
Dit bestek werd voorgelegd en goedgekeurd door de dienst Milieu en Klimaat en door de afnemers van deze raamovereenkomst.
Het geraamd aandeel voor het OCMW Gent bedraagt 280.000,00 euro, inclusief btw voor de gehele looptijd.
Dienst* | Stad Gent | OCMW Gent |
Budgetplaats | xxxxxxxxx | xxxxxxxxx |
Categorie* | E | E |
2024 | 19.792 | 13.542 |
2025 | 118.750 | 81.250 |
2026 | 118.750 | 81.250 |
2027 | 118.750 | 81.250 |
2028 | 98.958 | 67.708 |
Totaal | 475.000,00 | 325.000,00 |
Stelt vast het bij dit besluit gevoegde bestek van de overheidsopdracht van leveringen - Raamovereenkomst voor het leveren van melk, zuivel, vetten, eieren, droge voeding, diepvriesproducten en plantaardige producten in retailverpakking - SLS/2024/007-ID5578.
Procedure: openbare procedure
Wijze van prijsbepaling: Volgens prijslijst.
Uitvoeringstermijn: 4 jaar.
Gunningscriteria: Prijs: 65 punten;
Duurzaamheid - voedselstrategie: 20 punten;
Dienstverlening: 15 punten.
Jaarlijks stelt het bestuursorgaan van het kerkbestuur de rekening van het voorgaande dienstjaar vast.
De jaarrekening wordt door de Stad nagezien daar fouten in de rekening zowel de exploitatie als de investeringstoelage kunnen beïnvloeden.
De jaarrekening 2023 van het kerkbestuur Heilig Kruis (Sint-Kruis-Winkel) met een exploitatieoverschot van 9.285,02 EUR werd nagezien. Er bleken geen opmerkingen te zijn, bijgevolg komt de jaarrekening 2023 in aanmerking voor gunstig advies aan de provinciegouverneur.
Brengt gunstig advies zonder opmerkingen uit aan de provinciegouverneur over de jaarrekening 2023 van het kerkbestuur Heilig Kruis (Sint-Kruis-Winkel) met een exploitatieoverschot van 9.285,02 EUR.
Jaarlijks stelt het bestuursorgaan van het kerkbestuur de rekening van het voorgaande dienstjaar vast.
De jaarrekening wordt door de Stad nagezien daar fouten in de rekening zowel de exploitatie als de investeringstoelage kunnen beïnvloeden.
De jaarrekening 2023 van het kerkbestuur Anglicaanse Kerkfabriek Saint-John met een exploitatieoverschot van 42.261,07 EUR werd nagezien en blijkt in aanmerking te komen voor gunstig advies met opmerkingen aan de provinciegouverneur.
Opmerking(en):
de overschrijding van het bedrag vermeldt in de rubriek MAR 2220 (Percent penningmeester) ten bedrage van 99,73 EUR moet in het boekjaar 2024 worden terugbetaald aan de kerkfabriek en worden geboekt in de rubriek MAR 129 (Andere-Bestuur van de eredienst).
Brengt gunstig advies uit aan de provinciegouverneur over de jaarrekening 2023 van het kerkbestuur Anglicaanse Kerkfabriek Saint-John met een exploitatieoverschot van 42.261,07 EUR met volgende opmerking:
de overschrijding van het bedrag vermeldt in de rubriek MAR 2220 (Percent penningmeester) ten bedrage van 99,73 EUR moet in het boekjaar 2024 worden terugbetaald aan de kerkfabriek en worden geboekt in de rubriek MAR 129 (Andere-Bestuur van de eredienst).
Jaarlijks stelt het bestuursorgaan van het kerkbestuur de rekening van het voorgaande dienstjaar vast.
De jaarrekening wordt door de Stad nagezien daar fouten in de rekening zowel de exploitatie als de investeringstoelage kunnen beïnvloeden.
De jaarrekening 2023 van het kerkbestuur O.L.Vrouw Geboorte (Desteldonk) met een exploitatieoverschot van 28.594,52 EUR werd nagezien. Er bleken geen opmerkingen te zijn, bijgevolg komt de jaarrekening 2023 in aanmerking voor gunstig advies aan de provinciegouverneur.
Brengt gunstig advies zonder opmerkingen uit aan de provinciegouverneur over de jaarrekening 2023 van het kerkbestuur O.L.Vrouw Geboorte (Desteldonk) met een exploitatieoverschot van 28.594,52 EUR.
Jaarlijks stelt het bestuursorgaan van het kerkbestuur de rekening van het voorgaande dienstjaar vast.
De jaarrekening wordt door de Stad nagezien daar fouten in de rekening zowel de exploitatie als de investeringstoelage kunnen beïnvloeden.
De jaarrekening 2023 van het kerkbestuur O.L.Vrouw Oude Bareel (Sint-Amandsberg) met een exploitatieoverschot van 15.355,06 EUR werd nagezien en blijkt in aanmerking te komen voor gunstig advies met opmerkingen aan de provinciegouverneur.
Opmerking(en):
• de boekingen vermeldt in de rubriek MAR 211 (Andere gebouwen eredienst) worden beter geboekt in de rubriek MAR 229 (Andere) aangezien de pastorie geen dienst meer doet als gebouw van de eredienst en enkel het secretariaat van de kerkfabiek er is gevestigd;
• volgens de afsprakennota met de stad wordt een vergoeding aan de hogere hiërarchie niet toegestaan en wordt het geboekte bedrag in de rubriek MAR 2240 beter in de rubriek MAR 229 (Andere) geboekt.
Brengt gunstig advies uit aan de provinciegouverneur over de jaarrekening 2023 van het kerkbestuur O.L.Vrouw Oude Bareel (Sint-Amandsberg) met een exploitatieoverschot van 15.355,06 EUR met volgende opmerkingen:
• de boekingen vermeldt in de rubriek MAR 211 (Andere gebouwen eredienst) worden beter geboekt in de rubriek MAR 229 (Andere) aangezien de pastorie geen dienst meer doet als gebouw van de eredienst en enkel het secretariaat van de kerkfabiek er is gevestigd;
• volgens de afsprakennota met de stad wordt een vergoeding aan de hogere hiërarchie niet toegestaan en wordt het geboekte bedrag in de rubriek MAR 2240 beter in de rubriek MAR 229 (Andere) geboekt.
Jaarlijks stelt het bestuursorgaan van het kerkbestuur de rekening van het voorgaande dienstjaar vast.
De jaarrekening wordt door de Stad nagezien daar fouten in de rekening zowel de exploitatie als de investeringstoelage kunnen beïnvloeden.
De jaarrekening 2023 van het kerkbestuur Sint-Amandus (Sint-Amandsberg) met een exploitatieoverschot van 49.278,11 EUR werd nagezien. Er bleken geen opmerkingen te zijn, bijgevolg komt de jaarrekening 2023 in aanmerking voor gunstig advies aan de provinciegouverneur.
Brengt gunstig advies zonder opmerkingen uit aan de provinciegouverneur over de jaarrekening 2023 van het kerkbestuur Sint-Amandus (Sint-Amandsberg) met een exploitatieoverschot van 49.278,11 EUR.
Jaarlijks stelt het bestuursorgaan van het kerkbestuur de rekening van het voorgaande dienstjaar vast.
De jaarrekening wordt door de Stad nagezien daar fouten in de rekening zowel de exploitatie als de investeringstoelage kunnen beïnvloeden.
De jaarrekening 2023 van het kerkbestuur Sint-Eligius met een exploitatieoverschot van 26.328,04 EUR werd nagezien en blijkt in aanmerking te komen voor gunstig advies met opmerkingen aan de provinciegouverneur.
Opmerking(en):
in de rubriek MAR 43 (Privaat patrimonium) werden bedragen geboekt waarvoor geen inkomsten werden ingeschreven in de rubriek MAR 335 (Vervallen beleggingen). Aan de kerkfabriek wordt gevraagd om dit bedrag bij budgetwijziging 2024 in te schrijven in de rubriek MAR 335.
Brengt gunstig advies uit aan de provinciegouverneur over de jaarrekening 2023 van het kerkbestuur Sint-Eligius met een exploitatieoverschot van 26.328,04 EUR met volgende opmerking:
in de rubriek MAR 43 (Privaat patrimonium) werden bedragen geboekt waarvoor geen inkomsten werden ingeschreven in de rubriek MAR 335 (Vervallen beleggingen). Aan de kerkfabriek wordt gevraagd om dit bedrag bij budgetwijziging 2024 in te schrijven in de rubriek MAR 335.
Jaarlijks stelt het bestuursorgaan van het kerkbestuur de rekening van het voorgaande dienstjaar vast.
De jaarrekening wordt door de Stad nagezien daar fouten in de rekening zowel de exploitatie als de investeringstoelage kunnen beïnvloeden.
De jaarrekening 2023 van het kerkbestuur Sint-Amandus (Oostakker) met een exploitatieoverschot van 8.835,44 EUR werd nagezien. Er bleken geen opmerkingen te zijn, bijgevolg komt de jaarrekening 2023 in aanmerking voor gunstig advies aan de provinciegouverneur.
Brengt gunstig advies zonder opmerkingen uit aan de provinciegouverneur over de jaarrekening 2023 van het kerkbestuur Sint-Amandus (Oostakker) met een exploitatieoverschot van 8.835,44 EUR.
Jaarlijks stelt het bestuursorgaan van het kerkbestuur de rekening van het voorgaande dienstjaar vast.
De jaarrekening wordt door de Stad nagezien daar fouten in de rekening zowel de exploitatie als de investeringstoelage kunnen beïnvloeden.
De jaarrekening 2023 van het kerkbestuur Sint-Livinus met een exploitatieoverschot van 47.115,43 EUR werd nagezien en blijkt in aanmerking te komen voor gunstig advies met opmerkingen aan de provinciegouverneur.
Opmerking(en):
er werden in de rubriek MAR 335 (Vervallen beleggingen) investeringsinkomsten geboekt waar geen uitgaven tegenover staan. Er wordt aan de kerkfabriek gevraagd om dit bij budgetwijziging 2024 recht te zetten door het bedrag in de rubriek MAR 436 (Investeringsbeleggingen-Privaat patrimonium) in te schrijven.
Brengt gunstig advies uit aan de provinciegouverneur over de jaarrekening 2023 van het kerkbestuur Sint-Livinus met een exploitatieoverschot van 47.115,43 EUR met volgende opmerking:
er werden in de rubriek MAR 335 (Vervallen beleggingen) investeringsinkomsten geboekt waar geen uitgaven tegenover staan. Er wordt aan de kerkfabriek gevraagd om dit bij budgetwijziging 2024 recht te zetten door het bedrag in de rubriek MAR 436 (Investeringsbeleggingen-Privaat patrimonium) in te schrijven. .
Jaarlijks stelt het bestuursorgaan van het kerkbestuur de rekening van het voorgaande dienstjaar vast.
De jaarrekening wordt door de Stad nagezien daar fouten in de rekening zowel de exploitatie als de investeringstoelage kunnen beïnvloeden.
De jaarrekening 2023 van het kerkbestuur Sint-Bavo (Mendonk) met een exploitatieoverschot van 22.941,09 EUR werd nagezien. Er bleken geen opmerkingen te zijn, bijgevolg komt de jaarrekening 2023 in aanmerking voor gunstig advies aan de provinciegouverneur.
Brengt gunstig advies zonder opmerkingen uit aan de provinciegouverneur over de jaarrekening 2023 van het kerkbestuur Sint-Bavo (Mendonk) met een exploitatieoverschot van 22.941,09 EUR.
Jaarlijks stelt het bestuursorgaan van het kerkbestuur de rekening van het voorgaande dienstjaar vast.
De jaarrekening wordt door de Stad nagezien daar fouten in de rekening zowel de exploitatie als de investeringstoelage kunnen beïnvloeden.
De jaarrekening 2023 van het kerkbestuur O.L.Vrouw Mariakerke met een exploitatieoverschot van 126.923,32 EUR werd nagezien en blijkt in aanmerking te komen voor gunstig advies met opmerkingen aan de provinciegouverneur.
Opmerking(en):
een aantal bedragen vermeldt in de rubriek MAR 3100 (Toelage hoofdgebouw eredienst) werden niet in de juiste rubriek geboekt:
• de bedragen van 12.075,80 EUR en 1.657,70 EUR horen thuis in de rubriek MAR 332 (Toelage-Privaat patrimonium);
• het bedrag van 6.960,73 EUR voor de kapel dient te worden geboekt in de rubriek MAR 3110 (Toelage-Andere gebouwen eredienst).
Brengt gunstig advies uit aan de provinciegouverneur over de jaarrekening 2023 van het kerkbestuur O.L.Vrouw Mariakerke met een exploitatieoverschot van 126.923,32 EUR met volgende opmerkingen:
een aantal bedragen vermeldt in de rubriek MAR 3100 (Toelage hoofdgebouw eredienst) werden niet in de juiste rubriek geboekt:
• de bedragen van 12.075,80 EUR en 1.657,70 EUR horen thuis in de rubriek MAR 332 (Toelage-Privaat patrimonium);
• het bedrag van 6.960,73 EUR voor de kapel dient te worden geboekt in de rubriek MAR 3110 (Toelage-Andere gebouwen eredienst).
Jaarlijks stelt het bestuursorgaan van het kerkbestuur de rekening van het voorgaande dienstjaar vast.
De jaarrekening wordt door de Stad nagezien daar fouten in de rekening zowel de exploitatie als de investeringstoelage kunnen beïnvloeden.
De jaarrekening 2023 van het kerkbestuur Sint-Bernadette (Gent) met een exploitatieoverschot van 33.561,11 EUR werd nagezien. Er bleken geen opmerkingen te zijn, bijgevolg komt de jaarrekening 2023 in aanmerking voor gunstig advies aan de provinciegouverneur.
Brengt gunstig advies zonder opmerkingen uit aan de provinciegouverneur over de jaarrekening 2023 van het kerkbestuur Sint-Bernadette (Gent) met een exploitatieoverschot van 33.561,11 EUR.
Jaarlijks stelt het bestuursorgaan van het kerkbestuur de rekening van het voorgaande dienstjaar vast.
De jaarrekening wordt door de Stad nagezien daar fouten in de rekening zowel de exploitatie als de investeringstoelage kunnen beïnvloeden.
De jaarrekening 2023 van het kerkbestuur Sint-Dionysius met een exploitatieoverschot van 41.588,34 EUR werd nagezien en blijkt in aanmerking te komen voor gunstig advies met opmerkingen aan de provinciegouverneur.
Opmerking(en):
• de uitgave vermeldt in de rubriek MAR 2120 (Onderhoud-Woning bedienaar eredienst) voor het wassen van de ramen van de pastorie is geen uitgave voor de kerkfabriek en dient te worden terugbetaald en te worden geboekt in de rubriek MAR 129 (Andere-Bestuur van de eredienst);
• daarnaast stellen we vast dat er in dezelfde rubriek een omschrijving ontbreekt bij de uitbetaalde bedragen aan de bedienaar van de eredienst.
Brengt gunstig advies uit aan de provinciegouverneur over de jaarrekening 2023 van het kerkbestuur Sint-Dionysius met een exploitatieoverschot van 41.588,34 EUR met volgende opmerkingen:
• de uitgave vermeldt in de rubriek MAR 2120 (Onderhoud-Woning bedienaar eredienst) voor het wassen van de ramen van de pastorie is geen uitgave voor de kerkfabriek en dient te worden terugbetaald en te worden geboekt in de rubriek MAR 129 (Andere-Bestuur van de eredienst);
• daarnaast stellen we vast dat er in dezelfde rubriek een omschrijving ontbreekt bij de uitbetaalde bedragen aan de bedienaar van de eredienst.
Jaarlijks stelt het bestuursorgaan van het kerkbestuur de rekening van het voorgaande dienstjaar vast.
De jaarrekening wordt door de Stad nagezien daar fouten in de rekening zowel de exploitatie als de investeringstoelage kunnen beïnvloeden.
De jaarrekening 2023 van het kerkbestuur Sint-Simon & Judas (Gentbrugge) met een exploitatieoverschot van 35.692,67 EUR werd nagezien. Er bleken geen opmerkingen te zijn, bijgevolg komt de jaarrekening 2023 in aanmerking voor gunstig advies aan de provinciegouverneur.
Brengt gunstig advies zonder opmerkingen uit aan de provinciegouverneur over de jaarrekening 2023 van het kerkbestuur Sint-Simon & Judas (Gentbrugge) met een exploitatieoverschot van 35.692,67 EUR.
Jaarlijks stelt het bestuursorgaan van het kerkbestuur de rekening van het voorgaande dienstjaar vast.
De jaarrekening wordt door de Stad nagezien daar fouten in de rekening zowel de exploitatie als de investeringstoelage kunnen beïnvloeden.
De jaarrekening 2023 van het kerkbestuur Sint-Gerulphus met een exploitatieoverschot van 3.519,73 EUR werd nagezien en blijkt in aanmerking te komen voor gunstig advies met opmerkingen aan de provinciegouverneur.
Opmerking(en):
de overschrijding van het bedrag vermeldt in de rubriek MAR 2220 (Percent penningmeester) ten bedrage van 218,95 EUR moet in het boekjaar 2024 worden terugbetaald aan de kerkfabriek en worden geboekt in de rubriek MAR 129 (Andere-Bestuur van de eredienst).
Brengt gunstig advies uit aan de provinciegouverneur over de jaarrekening 2023 van het kerkbestuur Sint-Gerulphus met een exploitatieoverschot van 3.519,73 EUR met volgende opmerking:
de overschrijding van het bedrag vermeldt in de rubriek MAR 2220 (Percent penningmeester) ten bedrage van 218,95 EUR moet in het boekjaar 2024 worden terugbetaald aan de kerkfabriek en worden geboekt in de rubriek MAR 129 (Andere-Bestuur van de eredienst). .
Jaarlijks stelt het bestuursorgaan van het kerkbestuur de rekening van het voorgaande dienstjaar vast.
De jaarrekening wordt door de Stad nagezien daar fouten in de rekening zowel de exploitatie als de investeringstoelage kunnen beïnvloeden.
De jaarrekening 2023 van het kerkbestuur Sint-Catharina (Wondelgem) met een exploitatieoverschot van 56.868,92 EUR werd nagezien. Er bleken geen opmerkingen te zijn, bijgevolg komt de jaarrekening 2023 in aanmerking voor gunstig advies aan de provinciegouverneur.
Brengt gunstig advies zonder opmerkingen uit aan de provinciegouverneur over de jaarrekening 2023 van het kerkbestuur Sint-Catharina (Wondelgem) met een exploitatieoverschot van 56.868,92 EUR.
Jaarlijks stelt het bestuursorgaan van het kerkbestuur de rekening van het voorgaande dienstjaar vast.
De jaarrekening wordt door de Stad nagezien daar fouten in de rekening zowel de exploitatie als de investeringstoelage kunnen beïnvloeden.
De jaarrekening 2023 van het kerkbestuur Sint-Godelieve met een exploitatieoverschot van 46.338,44 EUR werd nagezien en blijkt in aanmerking te komen voor gunstig advies met opmerkingen aan de provinciegouverneur.
Opmerking(en):
in de rubriek MAR 29 (Overboekingen naar investeringen), MAR 39 (Overboeking uit exploitatie) en MAR 436 (Andere-Privaat patrimonium) werd een bedrag geboekt dat hoger is dan wat volgens de financiële afsprakennota is toegestaan. Er kan maximaal 7.031,96 EUR (20% van de huurinkomsten) ingeschreven worden. Het bedrag van 168,04 EUR dient in het boekjaar 2024 te worden terugbetaald.
Brengt gunstig advies uit aan de provinciegouverneur over de jaarrekening 2023 van het kerkbestuur Sint-Godelieve met een exploitatieoverschot van 46.338,44 EUR met volgende opmerking:
in de rubriek MAR 29 (Overboekingen naar investeringen), MAR 39 (Overboeking uit exploitatie) en MAR 436 (Andere-Privaat patrimonium) werd een bedrag geboekt dat hoger is dan wat volgens de financiële afsprakennota is toegestaan. Er kan maximaal 7.031,96 EUR (20% van de huurinkomsten) ingeschreven worden. Het bedrag van 168,04 EUR dient in het boekjaar 2024 te worden terugbetaald.
Jaarlijks stelt het bestuursorgaan van het kerkbestuur de rekening van het voorgaande dienstjaar vast.
De jaarrekening wordt door de Stad nagezien daar fouten in de rekening zowel de exploitatie als de investeringstoelage kunnen beïnvloeden.
De jaarrekening 2023 van het kerkbestuur Sint-Jan De Doper (Afsnee) met een exploitatieoverschot van 11.593,96 EUR werd nagezien. Er bleken geen opmerkingen te zijn, bijgevolg komt de jaarrekening 2023 in aanmerking voor gunstig advies aan de provinciegouverneur.
Brengt gunstig advies zonder opmerkingen uit aan de provinciegouverneur over de jaarrekening 2023 van het kerkbestuur Sint-Jan De Doper (Afsnee) met een exploitatieoverschot van 11.593,96 EUR.
Jaarlijks stelt het bestuursorgaan van het kerkbestuur de rekening van het voorgaande dienstjaar vast.
De jaarrekening wordt door de Stad nagezien daar fouten in de rekening zowel de exploitatie als de investeringstoelage kunnen beïnvloeden.
De jaarrekening 2023 van het kerkbestuur Sint-Niklaas (Zwijnaarde) met een exploitatieoverschot van 23.636,35 EUR werd nagezien en blijkt in aanmerking te komen voor gunstig advies met opmerkingen aan de provinciegouverneur.
Opmerking(en):
de door de stad betaalde toelage van 16.213,18 EUR dient te worden geboekt in de MAR 3100 (Toelage-hoofdgebouw eredienst) i.p.v. in de rubriek MAR 300 (Toelage-Eredienst).
Brengt gunstig advies uit aan de provinciegouverneur over de jaarrekening 2023 van het kerkbestuur Sint-Niklaas (Zwijnaarde) met een exploitatieoverschot van 23.636,35 EUR met volgende opmerking:
de door de stad betaalde toelage van 16.213,18 EUR dient te worden geboekt in de MAR 3100 (Toelage-hoofdgebouw eredienst) i.p.v. in de rubriek MAR 300 (Toelage-Eredienst).
Jaarlijks stelt het bestuursorgaan van het kerkbestuur de rekening van het voorgaande dienstjaar vast.
De jaarrekening wordt door de Stad nagezien daar fouten in de rekening zowel de exploitatie als de investeringstoelage kunnen beïnvloeden.
De jaarrekening 2023 van het kerkbestuur Sint-Jacobs met een exploitatieoverschot van 49.923,32 EUR werd nagezien. Er bleken geen opmerkingen te zijn, bijgevolg komt de jaarrekening 2023 in aanmerking voor gunstig advies aan de provinciegouverneur.
Brengt gunstig advies zonder opmerkingen uit aan de provinciegouverneur over de jaarrekening 2023 van het kerkbestuur Sint-Jacobs met een exploitatieoverschot van 49.923,32 EUR.
Jaarlijks stelt het bestuursorgaan van het kerkbestuur de rekening van het voorgaande dienstjaar vast.
De jaarrekening wordt door de Stad nagezien daar fouten in de rekening zowel de exploitatie als de investeringstoelage kunnen beïnvloeden.
De jaarrekening 2023 van het kerkbestuur Christus Koning met een exploitatieoverschot van 45.708,84 EUR werd nagezien en blijkt in aanmerking te komen voor gunstig advies met opmerkingen aan de provinciegouverneur.
Opmerking(en):
de overschrijding van het bedrag vermeldt in de rubriek MAR 2220 (Percent penningmeester) ten bedrage van 424,87 EUR moet in het boekjaar 2024 worden terugbetaald aan de kerkfabriek en worden geboekt in de rubriek MAR 129 (Andere-Bestuur van de eredienst).
Brengt gunstig advies uit aan de provinciegouverneur over de jaarrekening 2023 van het kerkbestuur Christus Koning met een exploitatieoverschot van 45.708,84 EUR met volgende opmerking:
de overschrijding van het bedrag vermeldt in de rubriek MAR 2220 (Percent penningmeester) ten bedrage van 424,87 EUR moet in het boekjaar 2024 worden terugbetaald aan de kerkfabriek en worden geboekt in de rubriek MAR 129 (Andere-Bestuur van de eredienst).
Jaarlijks stelt het bestuursorgaan van het kerkbestuur de rekening van het voorgaande dienstjaar vast.
De jaarrekening wordt door de Stad nagezien daar fouten in de rekening zowel de exploitatie als de investeringstoelage kunnen beïnvloeden.
De jaarrekening 2023 van het kerkbestuur Sint-Martinus met een exploitatieoverschot van 52.045,75 EUR werd nagezien. Er bleken geen opmerkingen te zijn, bijgevolg komt de jaarrekening 2023 in aanmerking voor gunstig advies aan de provinciegouverneur.
Brengt gunstig advies zonder opmerkingen uit aan de provinciegouverneur over de jaarrekening 2023 van het kerkbestuur Sint-Martinus met een exploitatieoverschot van 52.045,75 EUR.
Jaarlijks stelt het bestuursorgaan van het kerkbestuur de rekening van het voorgaande dienstjaar vast.
De jaarrekening wordt door de Stad nagezien daar fouten in de rekening zowel de exploitatie als de investeringstoelage kunnen beïnvloeden.
De jaarrekening 2023 van het kerkbestuur O.L.Vrouw Presentatie met een exploitatieoverschot van 48.230,35 EUR werd nagezien en blijkt in aanmerking te komen voor gunstig advies met opmerkingen aan de provinciegouverneur.
Opmerking(en):
in de rubriek MAR 29 (Overboekingen naar investeringen), MAR 39 (Overboeking uit exploitatie) en MAR 436 (Andere-Privaat patrimonium) werd een bedrag geboekt dat hoger is dan wat is toegelaten. Enkel 20% van de huurinkomsten van het huidige boekjaar mogen in de rekening worden gebracht. Er kan maximaal 3.875,19 EUR ingeschreven worden. Het verschil ten bedrage van 1.585,40 EUR dient in het boekjaar 2024 te worden terugbetaald.
Brengt gunstig advies uit aan de provinciegouverneur over de jaarrekening 2023 van het kerkbestuur O.L.Vrouw Presentatie met een exploitatieoverschot van 48.230,35 EUR met volgende opmerking:
in de rubriek MAR 29 (Overboekingen naar investeringen), MAR 39 (Overboeking uit exploitatie) en MAR 436 (Andere-Privaat patrimonium) werd een bedrag geboekt dat hoger is dan wat is toegelaten. Enkel 20% van de huurinkomsten van het huidige boekjaar mogen in de rekening worden gebracht. Er kan maximaal 3.875,19 EUR ingeschreven worden. Het verschil ten bedrage van 1.585,40 EUR dient in het boekjaar 2024 te worden terugbetaald.
Jaarlijks stelt het bestuursorgaan van het kerkbestuur de rekening van het voorgaande dienstjaar vast.
De jaarrekening wordt door de Stad nagezien daar fouten in de rekening zowel de exploitatie als de investeringstoelage kunnen beïnvloeden.
De jaarrekening 2023 van het kerkbestuur Sint-Michiels met een exploitatieoverschot van 78.690,31 EUR werd nagezien. Er bleken geen opmerkingen te zijn, bijgevolg komt de jaarrekening 2023 in aanmerking voor gunstig advies aan de provinciegouverneur.
Brengt gunstig advies zonder opmerkingen uit aan de provinciegouverneur over de jaarrekening 2023 van het kerkbestuur Sint-Michiels met een exploitatieoverschot van 78.690,31 EUR.
Jaarlijks stelt het bestuursorgaan van het kerkbestuur de rekening van het voorgaande dienstjaar vast.
De jaarrekening wordt door de Stad nagezien daar fouten in de rekening zowel de exploitatie als de investeringstoelage kunnen beïnvloeden.
De jaarrekening 2023 van het kerkbestuur O.L.Vrouw Sint-Pieters met een exploitatieoverschot van 6.682,33 EUR werd nagezien en blijkt in aanmerking te komen voor gunstig advies met opmerkingen aan de provinciegouverneur.
Opmerking(en):
• in de rubriek MAR 2003 (Versieringen) kan volgens de financiële afsprakennota een bedrag van maximum 780,00 EUR worden geboekt. In het boekjaar 2024 zal een bedrag van 652,02 EUR moeten worden terugbetaald, te boeken in de rubriek MAR 159 (Andere-Financiering);
• de vergoeding van 1.000,00 EUR ontvangen van Caritas dient te worden geboekt in de rubriek MAR 111 (Gebruiksverggoedingen eredienstgebouwen) of in de rubriek MAR 119 (Andere-Gebouw(en van de eredienst) i.p.v. in de rubriek MAR 113 (Doorbetaalde woningvergoeding bedienaar eredienst).
Brengt gunstig advies uit aan de provinciegouverneur over de jaarrekening 2023 van het kerkbestuur O.L.Vrouw Sint-Pieters met een exploitatieoverschot van 6.682,33 EUR met volgende opmerkingen:
• in de rubriek MAR 2003 (Versieringen) kan volgens de financiële afsprakennota een bedrag van maximum 780,00 EUR worden geboekt. In het boekjaar 2024 zal een bedrag van 652,02 EUR moeten worden terugbetaald, te boeken in de rubriek MAR 159 (Andere-Financiering);
• de vergoeding van 1.000,00 EUR ontvangen van Caritas dient te worden geboekt in de rubriek MAR 111 (Gebruiksverggoedingen eredienstgebouwen) of in de rubriek MAR 119 (Andere-Gebouw(en van de eredienst) i.p.v. in de rubriek MAR 113 (Doorbetaalde woningvergoeding bedienaar eredienst).
Jaarlijks stelt het bestuursorgaan van het kerkbestuur de rekening van het voorgaande dienstjaar vast.
De jaarrekening wordt door de Stad nagezien daar fouten in de rekening zowel de exploitatie als de investeringstoelage kunnen beïnvloeden.
De jaarrekening 2023 van het kerkbestuur Sint-Salvator met een exploitatieoverschot van 230.297,89 EUR werd nagezien en blijkt in aanmerking te komen voor gunstig advies met opmerkingen aan de provinciegouverneur.
Opmerking(en):
volgens de afsprakennota wordt de belasting op leegstand niet door de stad betoelaagd. Het bedrag van 7.200,00 EUR dient in het dienstjaar 2024 te worden terugbetaald en te worden geboekt in de rubriek MAR 159 (Andere-Financiering).
Brengt gunstig advies uit aan de provinciegouverneur over de jaarrekening 2023 van het kerkbestuur Sint-Salvator met een exploitatieoverschot van 230.297,89 EUR met volgende opmerking:
volgens de afsprakennota wordt de belasting op leegstand niet door de stad betoelaagd. Het bedrag van 7.200,00 EUR dient in het dienstjaar 2024 te worden terugbetaald en te worden geboekt in de rubriek MAR 159 (Andere-Financiering).
Jaarlijks stelt het bestuursorgaan van het kerkbestuur de rekening van het voorgaande dienstjaar vast.
De jaarrekening wordt door de Stad nagezien daar fouten in de rekening zowel de exploitatie als de investeringstoelage kunnen beïnvloeden.
De jaarrekening 2023 van het kerkbestuur Sint-Pieters Buiten met een exploitatieoverschot van 12.131,51 EUR werd nagezien. Er bleken geen opmerkingen te zijn, bijgevolg komt de jaarrekening 2023 in aanmerking voor gunstig advies aan de provinciegouverneur.
Brengt gunstig advies zonder opmerkingen uit aan de provinciegouverneur over de jaarrekening 2023 van het kerkbestuur Sint-Pieters Buiten met een exploitatieoverschot van 12.131,51 EUR.
Jaarlijks stelt het bestuursorgaan van het kerkbestuur de rekening van het voorgaande dienstjaar vast.
De jaarrekening wordt door de Stad nagezien daar fouten in de rekening zowel de exploitatie als de investeringstoelage kunnen beïnvloeden.
De jaarrekening 2023 van het kerkbestuur Sint-Antonius van Padua met een exploitatieoverschot van 108.581,32 EUR werd nagezien en blijkt in aanmerking te komen voor gunstig advies met opmerkingen aan de provinciegouverneur.
Opmerking(en):
met de kerkfabriek werd afgesproken om in de budgetwijziging 2024 het bedrag van 40.000,00 EUR in te schrijven in de rubriek MAR 436 (Investeringsbeleggingen) om een evenwicht in de begroting te bekomen.
Brengt gunstig advies uit aan de provinciegouverneur over de jaarrekening 2023 van het kerkbestuur Sint-Antonius van Padua met een exploitatieoverschot van 108.581,32 EUR met volgende opmerking:
met de kerkfabriek werd afgesproken om in de budgetwijziging 2024 het bedrag van 40.000,00 EUR in te schrijven in de rubriek MAR 436 (Investeringsbeleggingen) om een evenwicht in de begroting te bekomen.
Jaarlijks stelt het bestuursorgaan van het kerkbestuur de rekening van het voorgaande dienstjaar vast.
De jaarrekening wordt door de Stad nagezien daar fouten in de rekening zowel de exploitatie als de investeringstoelage kunnen beïnvloeden.
De jaarrekening 2023 van het kerkbestuur Sint-Stefanus met een exploitatieoverschot van 8.234,32 EUR werd nagezien. Er bleken geen opmerkingen te zijn, bijgevolg komt de jaarrekening 2023 in aanmerking voor gunstig advies aan de provinciegouverneur.
Brengt gunstig advies zonder opmerkingen uit aan de provinciegouverneur over de jaarrekening 2023 van het kerkbestuur Sint-Stefanus met een exploitatieoverschot van 8.234,32 EUR.
Jaarlijks stelt het bestuursorgaan van het kerkbestuur de rekening van het voorgaande dienstjaar vast.
De jaarrekening wordt door de Stad nagezien daar fouten in de rekening zowel de exploitatie als de investeringstoelage kunnen beïnvloeden.
De jaarrekening 2023 van het kerkbestuur Sint-Paulus met een exploitatieoverschot van 22.189,31 EUR werd nagezien en blijkt in aanmerking te komen voor gunstig advies met opmerkingen aan de provinciegouverneur.
Opmerking(en):
de uitbetaalde secretariaatsvergoeding ten bedrage van 2.444,00 EUR dient geboekt te worden in de rubriek MAR 129 (Andere-Bestuur van de eredienst) i.p.v. de rubriek MAR 113 (Doorbetaalde woningvergoeding bedienaar).
Brengt gunstig advies uit aan de provinciegouverneur over de jaarrekening 2023 van het kerkbestuur Sint-Paulus met een exploitatieoverschot van 22.189,31 EUR met volgende opmerking:
de uitbetaalde secretariaatsvergoeding ten bedrage van 2.444,00 EUR dient geboekt te worden in de rubriek MAR 129 (Andere-Bestuur van de eredienst) i.p.v. de rubriek MAR 113 (Doorbetaalde woningvergoeding bedienaar).
Jaarlijks stelt het bestuursorgaan van het kerkbestuur de rekening van het voorgaande dienstjaar vast.
De jaarrekening wordt door de Stad nagezien daar fouten in de rekening zowel de exploitatie als de investeringstoelage kunnen beïnvloeden.
De jaarrekening 2023 van het kerkbestuur Sint-Vincentius a Paulo met een exploitatieoverschot van 31.608,54 EUR werd nagezien. Er bleken geen opmerkingen te zijn, bijgevolg komt de jaarrekening 2023 in aanmerking voor gunstig advies aan de provinciegouverneur.
Brengt gunstig advies zonder opmerkingen uit aan de provinciegouverneur over de jaarrekening 2023 van het kerkbestuur Sint-Vincentius a Paulo met een exploitatieoverschot van 31.608,54 EUR.