De nieuwe maatregel die bij dit besluit getroffen wordt, kadert in de verkaveling Treillarmé dat via de nieuwe weg Vennet uitkomt op de Oude Brusselseweg. Aan de wegenis in deze verkaveling wordt het statuut woonerf toegekend zodat dit een uitbreiding vormt van het omgevende, bestaande woonerf in Kleemburg.
Bij collegebesluit van 25 januari 2024 werd, in het kader van de integrale heraanleg van de cluster Belvédèreweg-Nekkersberglaan, het statuut woonerf toegekend aan Aan de Bocht, samen met een gedeelte van de Nekkersberglaan.
Bij collegebesluit van 9 november 2023 werd het bestaande woonerf rond de Kalandeberg verruimd, waarbij ook de Kouterdreef dit statuut kreeg. De Kouterdreef heeft namelijk een gelijkgrondse aanleg waarbij iedere verkeersdeelnemer dezelfde ruimte deelt.
Bij collegebesluit van 31 augustus 2023 werd, in het kader van de heraanleg van de cluster Nekkersputstraat, het statuut woonerf toegekend aan de volledige Jozef De Veusterstraat en aan het doodlopend deel van Kraaidam tot en met het kruispunt met de Jozef De Veusterstraat (dus dit betreft de huisnummers 1 tot en met 4 van Kraaidam).
Bij collegebesluit van 6 juli 2023 werd het afgebakende woonerf, in de navolging van het aanleggen van de ontwikkeling tussen de Smaragdstraat-Oudenaardsesteenweg en de recentere heraanleg van de Smaragdstraat als woonerf, de afbakening gewijzigd van het woonerf tot aan de Kikvorsstraat.
Bij collegebesluit van 25 mei 2023 werd het statuut woonerf ingesteld in de straten van de verkaveling 'Williamehof' dat zich deels uitstrekt op het grondgebied van Destelbergen en deels op Gents grondgebied. Dit woonerf is reeds gesignaleerd op het grondgebied van Destelbergen ter hoogte van de kruispunten Burgemeester Williamehof x Dendermondsesteenweg en Burgemeester Williamehof x Scheldelaan. Op het grondgebied van Gent wordt dit woonerf nu tevens afgebakend op het kruispunt van de Benazir Bhuttostraat en het private pad, dat de Scheldelaan (Destelbergen) verbindt met de Nijverheidskaai (het jaagpad langs de Schelde), zodat het duidelijk wordt dat hier het woonerf wordt afgesloten en begint.
Bij collegebesluit van 17 mei 2023, werden in functie van de heraanleg van de cluster Nieuwpoort, de straten, waar momenteel reeds woonerf aanwezig was, en de straten die bij het woonerf werden toegevoegd, opgenomen in het reglement. De toegevoegde straten waren: Sint-Jansdreef, Nieuwpoort, Houtbriel, Kalvermarkt, Zilverenberg; Gildestraat, Kruideniersstraat, Volmolenstraat, Oude Schaapmarkt en Oliestraat.
Bij collegebesluit van 4 mei 2023 werd het bestaande woonerf in de verkaveling 'Braamakker' correct gesignaleerd en hier beschreven aangezien het de volledige straten Braamakker en Dreefakker betreft (voorheen werd dit verkeerdelijk enkel beschreven in het aanvullend reglement van Braamakker).
Bij collegebesluit van 27 april 2023 werd in de navolging van het aanleggen van de ontwikkeling tussen de Smaragdstraat-Oudenaardsesteenweg (N60 volgende verkeersmaatregel genomen: het afbakenen van het woonerf in het gebied tussen ten noorden van de brug over de Leebeek in de Smaragdstraat en in het Amethistpad ter hoogte van het Turkooispad huisnummers 45 en 47.
Bij collegebesluit van 20 april 2023 werd het bestaande woonerf uitgebreid in de Pierre De Geyterstraat met de 2 aansluitende citéstraatjes in de Rodelijvekensstraat.
Bij collegebesluit van 9 maart 2023 werd het statuut erf ingevoerd in de Ketelpoort, Frans Tavernierstraat en Tiebaertsteeg. Dit op vraag van de Wegendienst in functie van een ontrommeling van deze straten. Door het invoeren van woonerf kunnen gele betonblokken, gele belijning en antiparkeerpaaltjes worden verwijderd. Ook werden bewoners van Ketelvest 5-5A en 6 onlangs beboet omdat ze aan het lossen waren op het voetpad. Dit voetpad werd echter gesignaleerd met een verkeersbord verboden toegang met uitzondering van plaatselijk verkeer. Door de invoer van het woonerf wordt deze discrepantie weggewerkt, daar laden- en lossen in een (woon)erf overal is toegelaten.
Bij collegebesluit van 8 december 2022 werd het bestaande woonerf in de omgeving Ledebergplein uitgebreid naar de Willem Blanckestraat. De voetpaden zijn hier zeer smal en staan vaak vol fietsen waardoor er op de rijbaan dient gewandeld te worden. Gedeelten van de straat kent ook een gelijkgrondse aanleg van gevel tot gevel, waardoor deze straat zich ontleent tot het statuut woonerf.
Bij collegebesluit van 27 oktober 2022 werd het woonerf tussen de Zwartezustersstraat en Gebroeders Vandeveldestraat in deze zonale beslissing geregulariseerd en niet meer per straat.
Bij collegebesluit van 13 oktober 2022 werd het bestaande zonale woonerf in de zone Voorhavenkaai juridisch sluitend gemaakt. Op verschillende toegangen was geen woonerfsignalisatie aangebracht waardoor uitgedeelde parkeerboetes niet rechtsgeldig waren. Ook werd een woonerf rondom het Kettingplein in het kader de heraanleg van het plein ingericht.
Bij collegebesluit van 15 september 2022 werd het woonerfstatuut ingevoerd in het Ingelandgat ten gevolge een integrale heraanleg. Hierdoor ontstaat er in het gebied een woonerfzone en wordt dit zodoende in dit zonale reglement opgenomen.
Bij collegebesluit van 18 augustus 2022 het woonerfstatuut ingevoerd in de oude verkaveling in de lus van de woonstraten Holmerestraat, Liefbilkstraat, Bloembilkstraat, Krommebunderstraat, Biesbilkstraat en de fietsverbinding het Blauwbloempad tussen de Holmere- en de Bloembilkstraat.
Bij collegebesluit van 7 juli 2022 werd een woonerf ingevoerd in de Zandberg en de Onderstraat. Deze maatregel maakt deel uit van een integrale heraanleg, waarbij beide straten omgevormd worden naar een woonerf.
Bij collegebesluit van 23 juni 2022 werd in kader van de aanleg van een nieuwe verkaveling (Elsakker - Wegelstuk) een woonerf ingevoerd in een deel van de nieuwe wegenissen.
Bij collegebesluit van 19 mei 2022 werd het woonerf uitgebreid dat reeds van toepassing was in de Rosa Geingerstraat, de Irma Lozinstraat en de Hogepontstraat naar de Zakstraat en een deel van de Jan Rijmstraat. Het woonerf kan uitgebreid worden in deze stukken, omdat er een gelijkgrondse aanleg is. Aangezien het een woonerf is dat zich uitstrekt over verschillende straten, wordt dit opgenomen in dit aanvullend reglement. De signalisatie (verkeersborden F12a en F12b) wordt verwijderd uit de aanvullende reglementen van de individuele straten. Bij ditzelfde besluit werd ook het (woon)erf in de Overpoortstraat en omliggende straten in dit zonale aanvullend reglement opgenomen, gezien beide dossiers gelijklopend zijn.
Bij collegebesluit van 3 februari 2022 werd in Sanderswal het statuut van woonerf ingevoerd op vraag van de politie naar aanleiding van frequente vaststellingen en tussenkomsten van foutparkeren. In de aanliggende straten (Lodewijk van Maelestraat en Creesersweg) is momenteel een woonerf voorzien. Aangezien het een woonerf is dat zich uitstrekt over verschillende straten, werd dit opgenomen in dit aanvullend reglement. De signalisatie (verkeersborden F12a en F12b) werd verwijderd uit de aanvullende reglementen van de individuele straten.
Bij collegebesluit van 23 december 2021 werd een woonerf ingevoerd in de ruimere omgeving van de Schoolkaai en de Kazemattenstraat, ten gevolge de integrale heraanleg van het openbaar domein.
Stelt vast het bijgevoegd aanvullend reglement van de politie op het wegverkeer en het signalisatieplan betreffende de gemeenteweg Afbakening zones (woon)erven op grondgebied Gent .