Terug
Gepubliceerd op 26/06/2024

2024_MV_00363 - Mondelinge vraag van raadslid Christiaan Van Bignoot: Toegangsweg recyclagepark Oostakker

vragenuurtje
ma 24/06/2024 - 18:00 gemeenteraadszaal
Datum beslissing: ma 24/06/2024 - 18:36
Behandeld

Samenstelling

Aanwezig

Christophe Peeters, voorzitter; Mathias De Clercq, burgemeester; Filip Watteeuw, schepen; Sofie Bracke, schepen; Astrid De Bruycker, schepen; Isabelle Heyndrickx, schepen; Bram Van Braeckevelt, schepen; Hafsa El-Bazioui, schepen; Rudy Coddens, schepen; Zeneb Bensafia; Sven Taeldeman; Jef Van Pee; Karlijn Deene; Cengiz Cetinkaya; Anneleen Van Bossuyt; Bert Misplon; Anita De Winter; Joris Vandenbroucke; Manuel Mugica Gonzalez; Patricia De Beule; Stijn De Roo; Christiaan Van Bignoot; Alana Herman; Emilie Peeters

Voorzitter

Christophe Peeters, voorzitter
2024_MV_00363 - Mondelinge vraag van raadslid Christiaan Van Bignoot: Toegangsweg recyclagepark Oostakker 2024_MV_00363 - Mondelinge vraag van raadslid Christiaan Van Bignoot: Toegangsweg recyclagepark Oostakker

Motivering

Toelichting/Motivering/Aanleiding

Begin 2022 bracht ik de slechte staat van de toegangsweg naar het recyclagepark van Oostakker al onder de aandacht. Het slechte wegdek zorgde voor geluidsoverlast door de vele passerende voertuigen naar het recyclagepark. Bovendien verloren voertuigen vaak delen van het vervoerde afval door het hobbelige parcours. Ook voor klanten en leveranciers van de interieurzaak in het voormalige stationsgebouw is deze situatie bijzonder hinderlijk.

Er werden toen enkele plaatselijke herstellingen uitgevoerd in afwachting van het afronden van de aanpassingswerken van het recyclagepark zelf. Op dat moment zouden ook grondige herstel- of verbeteringswerken kunnen ingepland worden aan de toegangsweg zelf. Het vernieuwde recyclagepark is ondertussen opnieuw open en wordt opnieuw druk bezocht door de inwoners van Oostakker en omstreken.

Indiener(s)

Christiaan Van Bignoot

Gericht aan

Filip Watteeuw

Tijdstip van indienen

do 20/06/2024 - 09:48

Toelichting

Waarom werd naar aanleiding van de aanpassingswerken aan het recyclagepark niet meteen ook de toegangsweg er naartoe onder handen genomen? Staat dit alsnog op de planning en binnen welke termijn?

Bespreking

Antwoord

Na uw vorige vraag zijn er herstelwerken uitgevoerd. Een volledige heraanleg moest nog ingepland worden.

De dienst heeft dit nagekeken. Er is 250 m kasseiverharding. Voor het overgrote deel zijn die goed berijdbaar aan een snelheid van 30-35km/u. Er zijn 3 plekken die slecht liggen en waar de dienst een plaatselijk herstel gaat uitvoeren. Dit zal nog gebeuren in de maand juli. Zij hebben ook vastgesteld dat de kasseiverharding is overgroeid door groen vanuit de bermen. De dienst vraagt aan de Groendienst om dit ook te bekijken.

De werken aan het containerpark waren niet combineerbaar met de werken aan de toegangsweg. Beide werven zouden elkaar teveel hinderen (aan en afvoer materialen, etc….). De volledige heraanleg moest uitgevoerd worden na de werken voor inrichting van het recyclagepark en best tijdens een periode dat het gesloten is. Om de kasseien te vervangen door asfalt is er ook een omgevingsvergunning nodig.

Momenteel staat een volledige heraanleg nog niet op de planning. Door de inflatie en energiecrisis is de kostprijs van werken 25-30 % duurder dan voorzien in de meerjarenplanning. Met het budget kunnen er dus minder projecten uitgevoerd worden.

Dit dossier moet bij de start van volgende legislatuur afgewogen worden met andere dossiers van straten die in aanmerking komen voor een heraanleg.

‚Äč di 25/06/2024 - 08:48