Terug
Gepubliceerd op 23/05/2024

2024_MV_00326 - Mondelinge vraag van raadslid Zeneb Bensafia: Een Vredesplein voor Gent Vredesstad

vragenuurtje
ma 27/05/2024 - 18:00 gemeenteraadszaal
2024_MV_00326 - Mondelinge vraag van raadslid Zeneb Bensafia: Een Vredesplein voor Gent Vredesstad 2024_MV_00326 - Mondelinge vraag van raadslid Zeneb Bensafia: Een Vredesplein voor Gent Vredesstad

Motivering

Toelichting/Motivering/Aanleiding

21 september is door de Verenigde Naties uitgeroepen tot Internationale Dag van de Vrede. Stad Gent doet hier als vredesstad jaarlijks aan mee door onder andere de vredesvlag uit te hangen. 

Jongeren in Gent zijn reeds bezig met het plannen van acties om dat moment dit jaar extra in de verf te zetten. Er wordt daarbij gedacht aan onder andere een bijeenkomst op Poeljemarkt aan de Stadshal. Dit plein wordt wel vaker gebruikt voor publieke acties en manifestaties die oproepen voor meer vrede in de wereld. 

Eén van de ideeën die daarbij leven is om die centrale plek in onze stad een permanent vredeskarakter te geven door de Poeljemarkt symbolisch uit te roepen tot het Vredesplein van Gent. 

We kennen allemaal het Kinderrechtenplein aan de Lievekaai en volgens ons is er zeker ruimte voor een Vredesplein in Gent.

Indiener(s)

Zeneb Bensafia

Gericht aan

Mathias De Clercq

Tijdstip van indienen

do 23/05/2024 - 14:10

Toelichting

Wat is de reactie van het stadsbestuur op de concrete vraag om de Poeljemarkt naar aanleiding van de Internationale Dag voor de Vrede dit jaar, symbolisch om te dopen tot het Vredesplein?