Terug
Gepubliceerd op 27/02/2024

2024_MV_00128 - Mondelinge vraag van raadslid Bert Misplon: Skaten en skeeleren in overdekte parkings

vragenuurtje
ma 26/02/2024 - 18:00 gemeenteraadszaal
Datum beslissing: ma 26/02/2024 - 18:26
Behandeld

Samenstelling

Aanwezig

Christophe Peeters, voorzitter; Filip Watteeuw, schepen; Sofie Bracke, schepen; Astrid De Bruycker, schepen; Tine Heyse, schepen; Isabelle Heyndrickx, schepen; Bram Van Braeckevelt, schepen; Hafsa El-Bazioui, schepen; Zeneb Bensafia; Sven Taeldeman; Jef Van Pee; Gert Robert; Bert Misplon; Joris Vandenbroucke; Stijn De Roo; Christiaan Van Bignoot; Caroline Persyn; Alana Herman; Els Roegiers; Emilie Peeters; Jeroen Van Lysebettens; Anton Vandaele

Voorzitter

Christophe Peeters, voorzitter
2024_MV_00128 - Mondelinge vraag van raadslid Bert Misplon: Skaten en skeeleren in overdekte parkings 2024_MV_00128 - Mondelinge vraag van raadslid Bert Misplon: Skaten en skeeleren in overdekte parkings

Motivering

Toelichting/Motivering/Aanleiding

Ik stelde in de commissie VPP onlangs aan de schepen van sport al enkele vragen naar overdekte skatelocaties. Momenteel zijn die beperkt in Gent en is er zeer veel vraag naar. Nadien zag ik dit artikel (Skeeleren in ondergrondse stationsparking in Roeselare: "ideaal, want betonnen vloer, goed verlicht en geen drempels" | VRT NWS: nieuws) passeren over een ondergrondse parking in Roeselare die mag gebruikt worden om te skeeleren. Dit zijn heel vaak geschikte locaties om te skeeleren/skaten.

Indiener(s)

Bert Misplon

Gericht aan

Filip Watteeuw

Tijdstip van indienen

wo 21/02/2024 - 22:14

Toelichting

  1. Is het een optie om dit in Gent ook in een parking mogelijk te maken?
  2. In welke parking(s) zou dat eventueel mogelijk zijn?

Bespreking

Antwoord

Bedankt voor uw vraag en de verwijzing naar Roeselare, waar dit gecombineerd wordt. Op zich is dit een interessant idee. 

Er is inderdaad veel vraag naar bijkomende ruimte voor jongeren en ook ruimte voor skaten. Nu Gent nog een gans jaar  European Youth Capital is, lijkt het mij noodzakelijk om hier samen met de jongeren over na te denken. Ik zal samen met mijn collega schepenen El Bazioui (bevoegd voor jeugd) en Bracke (bevoegd voor sport) bekijken of hier interesse voor is.

We hebben hier wel een aantal parkings waar veel ruimte is in combinatie met een goede ondergrond. Ik ga de diensten vragen om de mogelijkheden te onderzoeken. Ik kan nu nog niet veel zeggen wat er mogelijk kan zijn in welke parkings. Dit moet verder onderzocht worden. Ik kan me wel voorstellen dat er zones of tijdstippen zijn dat er een combinatie zoals in Roeselare mogelijk is. Als zij dat kunnen, kunnen wij dat ook!

‚Äč di 27/02/2024 - 10:40