ma 25/11/2024 - 19:00 gemeenteraadszaal
De voorzitter deelt mee dat de vergadering live wordt uitgezonden, niet alleen geluid maar ook beeld.
Het stemsysteem is gebaseerd op de badges. De badges registreren de aanwezigheid. Dus raadsleden moeten hun badge uithalen als ze de zaal (even) verlaten. Alleen als de badge inzit voor de stemming wordt geopend, kan een raadslid stemmen.
Aan de raad voor maatschappelijk welzijn wordt gevraagd kennis te nemen van het advies van het toezichtscomité - pensioencommissie - betreffende de financiële afrekening 2023 en het actuarieel rapport 2024.
Aan de raad voor maatschappelijk welzijn wordt gevraagd kennis te nemen van:
- een geactualiseerd overzicht van de diverse organisaties, instellingen en vennootschappen met afgevaardigden van het OCMW Gent voor 2023;
- de mandatenlijst. Deze lijst bevat een overzicht van alle publieke en private mandaten die rechtstreeks of onrechtstreeks voortvloeien uit het mandaat van OCMW-raadslid of lid van het vast bureau, en die worden opgenomen door een fractielid of door personen afgevaardigd vanuit een fractie. Deze lijst bevat ook informatie over het al dan niet bezoldigd karakter van de vergaderingen en het bedrag van de bezoldigingen.
Aan de raad voor maatschappelijk welzijn wordt gevraagd een nieuw 'Huishoudelijk reglement voor het gebruik van zalen in Hartetroef' goed te keuren met inwerkingtreding op 01/12/2024.
Aan de raad voor maatschappelijk welzijn wordt gevraagd goedkeuring te verlenen aan het addendum informatiememorandum obligatielening - Groep van Assistentiewoningen.
Aan de raad voor maatschappelijk welzijn wordt gevraagd het 'Reglement Gent knapt op (GKO) voor periode 2022-2026 en Tussenkomstovereenkomst OCMW Gent' te wijzigen, met ingang van 1 december 2024.
Aan de raad voor maatschappelijk welzijn wordt gevraagd zijn goedkeuring te verlenen aan de notulen van de vergadering van de raad voor maatschappelijk welzijn van 21 oktober 2024.
Aan de raad voor maatschappelijk welzijn wordt gevraagd om de aanpassing van het meerjarenplan van de budgetopmaak 2025 (AMJP 2020-2025) vast te stellen.
Aan de raad voor maatschappelijk welzijn wordt gevraagd het reglement 'Retributie met betrekking tot het beschikbaar stellen van stadszalen' goed te keuren, met ingang van 1 december 2024.
Aan de raad voor maatschappelijk welzijn wordt gevraagd om de personeelsbehoefte 2025 van Stad Gent en OCMW Gent vast te stellen.
Het vast bureau legt het ontwerp van nieuwe personeelsbehoefte 2025 voor overleg voor aan de vakbonden.
Aan de raad van maatschappelijk welzijn wordt voorgesteld om de dagorde van de buitengewone algemene vergadering van Creat Services die plaatsvindt op dinsdag 26 november 2024 om 14u30 (fysiek of via digitaal Zoom), evenals het mandaat van de vertegenwoordiger van de OCMW Gent op voormelde algemene vergadering goed te keuren.
Aan de raad voor maatschappelijk welzijn wordt gevraagd om een goedkeuring te verlenen aan het addendum bij de partnerschapsovereenkomst 'Jobteam 2024 - 2029': Arbeidsbegeleiding van EU 13-burgers met complexe problematiek.
Aan de raad voor maatschappelijk welzijn wordt gevraagd goedkeuring te verlenen aan het opstarten van de verkoop met makelaar van het perceel grond kadastraal gekend als Deinze, 16de afdeling, sectie C, nummer 162 met een kadastrale oppervlakte van 10.040m² en dit tegen een minimumprijs van 1.370.000,00 euro.
In de raden voor maatschappelijk welzijn van 11 oktober 2017, 19 december 2022, 25 april 2023 en het vast bureau van 25 november 2021 werden de modellen van opnameovereenkomsten van de woonzorgcentra, kortverblijven en nachtopvang OCMW Gent, dagverzorgingscentrum Het Heiveld en de individuele dienstverleningsovereenkomst van vergunde zorgaanbieder OCMW Gent goedgekeurd.
Het besluit van de Vlaamse regering van 19 juli 2024 voorziet in een wijziging van het prijsindexatiemechanisme van dagprijzen in woonzorgcentra, centra voor kortverblijf, groepen van assistentiewoningen en centra voor dagverzorging en dagopvang. De doelstelling van dit besluit is om de dagprijzen te indexeren op hetzelfde moment dat de pensioenen en zorgbudgetten geïndexeerd worden. Tot op heden worden de dagprijzen van de woonzorgcentra, kortverblijven, nachtopvang en het dagverzorgingscentrum en de woon- en leefkosten van VAPH jaarlijks geïndexeerd worden op basis van de consumptieprijsindex.
Het voornoemde besluit voorziet in een nieuw indexatiemechanisme waarbij een voorziening enkel nog een dagprijsindexatiedossier kan indienen wanneer de afgevlakte gezondheidsindex het spilindexcijfer heeft bereikt. De dagprijzen stijgen bij overschrijding van de spilindex met 2 %.
Als gevolg van het besluit van de Vlaamse regering dient aan de modellen van de opnameovereenkomsten en het model van de individuele dienstverleningsovereenkomst een addendum toegevoegd te worden inzake de formulering van de indexering.
Door de aanpassing van de modellen dient ook de delegatiebevoegdheid opnieuw beslist te worden.
In de raad voor maatschappelijk welzijn van 19 december 2022 werden de opnameovereenkomsten van de assistentiewoningen en zorgovereenkomsten van de sociale assistentiewoningen aangepast en goedgekeurd.
Het besluit van de Vlaamse regering van 21 juni 2024 voorziet in een wijziging van het prijsindexatiemechanisme van dagprijzen in woonzorgcentra, centra voor kortverblijf, groepen van assistentiewoningen en centra voor dagverzorging en dagopvang. De doelstelling van dit besluit is om de dagprijzen te indexeren op hetzelfde moment dat de pensioenen en zorgbudgetten geïndexeerd worden. Tot op heden worden de dagprijzen jaarlijks geïndexeerd op basis van de consumptieprijsindex. Sinds 2022 ligt voor alle sites van de assistentiewoningen de indexeringsdatum vast op 01/01.
Het voornoemde besluit voorziet in een nieuw indexatiemechanisme waarbij een voorziening enkel nog een dagprijsindexatiedossier kan indienen wanneer de afgevlakte gezondheidsindex het spilindexcijfer heeft bereikt. De dagprijzen stijgen bij overschrijding van de spilindex met 2 %. Voor de assistentiewoningen bestaat de dagprijs uit 2 componenten: een wooncomponent en een dienstverleningscomponent. De groep van assistentiewoningen kan ervoor kiezen een van de componenten of beide componenten te indexeren.
Als gevolg van het besluit van de Vlaamse regering dient aan de modellen van de opnameovereenkomsten en de zorgovereenkomsten addenda toegevoegd te worden inzake de formulering van de indexering.
Door de aanpassing van de modellen dient ook de delegatiebevoegdheid opnieuw beslist te worden.