Terug burgemeester

Wed 20/03/2024 - 11:00 bureau burgemeester

Agendapunten

Departement Stedelijke Ontwikkeling

Dienst Toezicht Wonen, Bouwen en Milieu- afdeling Woontoezicht

Dienst Toezicht Wonen, Bouwen en Milieu - cel burgemeesterbesluiten

Politie - Directie Operaties

Dienst Openbare Orde en Beheer van evenementen - Dienst Openbare Orde

 • Goedkeuring van de aanvraag voor mobiele manifestatie 'Gentse solidariteitsmars voor Gaza'.

  Locatie 

  • Start optocht: Stadshal
  •  Einde optocht: Stadshal

  Tijdsvenster: 14u tot 17u

  Parcours: Door Gentse stadscentrum. Start Stadshal, over Korenmarkt en de St-Michielsbrug. Korenlei-Hooiaard-Hoogpoort-Botermarkt. En terug eindigen aan Stadshal.  

Dienst Openbare Orde en Beheer van evenementen - Cel Evenementenbeheer

 • G-Spot 2024
  Een internationaal sportevenement georganiseerd door de Gentse frisbeevereniging ‘Gentle’ en ondersteund door de Gentse Sportdienst.
  In dit weekend spelen ongeveer 24 nationale en internationale teams (van binnen en buiten Europa) tegen elkaar op de velden van de Blaarmeersen. (Sportvelden A, B, C, D en E)
  Ze verwachten ca. 400 frisbeespelers, en nog het dubbele aantal sympathisanten (gespreid over het hele weekend). Deelnemer kan enkel via voorinschrijving.
  Het betreft de 17de editie van ons tornooi, dat zowel overdag als 's avonds vrij te bezoeken valt voor het publiek. De matchen worden gespeeld tussen 9u en 18u. Op zaterdagavond is er een dansfeest voor de spelers.
  Met de opbrengst van dit evenement kunnen ze de werking van de frisbeeclub garanderen en het inschrijvingsgeld voor de jeugdploegen democratisch houden.


 • Feestgebed
  Betreft het organiseren van het offerfeestgebed en de preek op het voetbalterrein van Hou en Trou Zwijnaarde gelegen Muilaardstraat 85 te Gent.
  Het plein bevindt zich in de doodlopende straat achteraan. Daarvoor kan men een parking onderscheiden voorzien voor de bezoekers van het terrein.
  Het offerfeest gaat door op 9 of 10 april 2023 van 07u00 tot 10u00.
  Er worden een 300-tal gelovigen verwacht die voor het offerfeest wensen te bidden..
  Opgelet: Aangezien de juiste datum afhankelijk is van de waarneming van de jonge maansikkel, direct na de astronomische nieuwe maan, kan de organisatie ons op heden nog niet zeggen of deze gebedsdienst zal plaatsvinden op 09/04/2024 of 10/04/2024.
  De organisatie zal, van zodra de juiste datum gekend is, de nodige veiligheidsdiensten hiervan in kennis stellen.


 • Toelating verlenen aan EenPrachtstraat voor de organisatie van EenPrachtstraat, op 21 juni 2024 tot 22 juni 2024 van van 18u00 tot 02u00.

Departement Cultuur, Sport en Vrije Tijd

Dienst Feesten en Ambulante Handel

Bedrijfsvoering


Publicaties

Besluitenlijst